Přejít na obsah

Totální zblbuntí elektriky v autě


C.a.s.h.68

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny , musím se s vámi podělit o jeden problém , který se mi stal včera při jízde. Jako vždy jsem auto před bárákem startnul , všechno bylo v pohodě . Jel jsem natankovat nechal rozvíceny světla a auto zamknul. při opětovném nastartování, mi už bylo divné , že nefunguje multifunkční volant ,ale nějak jsem to nevěnoval pozornost . Říkal jsem si , že na to juknu až dojedu dom. Ale postupně mě začala zlobit elektronika v autě , přestalo fungovat rádio, displej signalizoval , že jsou otevřené přední pravé dveře, přitom byly dobře zavřene, nefungovaly blinkry , prostě nic tak jak má. Při příjedzu domu a vypnutí světel stále svítila palubní deska , hučel ventilátor motoru a auto nešlo zamknout, prostě si dělalo co chtělo. Nic jiného mě nenapdlo a odpojil jsem baterii, říkal jsem si , že možná řídící jednotka dostane reset. Po opětovném zapnutí se to vzpamatovalo. Nevíte náhodou někdo co to mohlo způsobit , stalo se někomu už něco podobného?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může to způsobovat dost věcí.

Třeba nakousané kabely v motorovém prostoru, vadný alternátor, slabá baterie ...

Asi to bude nějaký pokles napětí. To pak jednotky dělají různé věci.

Asi bude teď spousta závad na řídících jednotkách.

Zajeď na VAG a nech si projet závady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JO máš pravdu, dneska jsem byl na diagnostice , řídící jednotka hlásila samé chyby v elektro systému , kompletně to vymazali .Zatím je to v poho , tak uvidíme. Ale říkali , že ty chyby se mohli způsobit jak jsem odpojil tru baterii . Neboť při zpětném nasunutí kontaktu to docela hezky zajiskřilo. Ale dík za radu .

Editováno: , autor: Cjoctavian
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nesmysl to co popisuješ bych viděl na problém s gateway....odešla ti komunikace: infotainment(budíky) + komfort(climatronik - to tvoje roztočení ventilátorů + zamknutí auta). Tak bych počítal, že odchází gateway v lepším případě, v horším někam zateklo do kabelů a pouští to 12V do CANu.

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím,mě se to zdálo taky trošku uvalené to co mi ti mechanici v té škodovce řekli, že to způsobilo odpojení baterie.Taky myslím, že spíš je někde překousaný kablík od krys, :-) No uvidím jak se to bude projevovat.Myslíš si ,že by během dvou let mohlo gateway odejít. To je dost krátka doba? Ale zas možná máš pravdu ,všechno je možné . Ale i přesto dikes.....

Editováno: , autor: Cjoctavian
necituj předchozí příspěvky. Dík.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...