PavelZ Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 Nevíte někdo je-li možná, případně co vše obnáší dodatečná montáž ASR? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 Možný to, řešilo se to tu, musíš si to vyhledat. Toto vlákno Ti zamknou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelZ Vloženo 25. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. leden 2010 právě že jsem hledal, ale nic konkrétního jsem nenašel. Vše se víceméně točilo kolem ESP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 No je to v podstatě to samo Akorát nedáváš kroužek pod volant a jednotku s ESP, ale pouze s ASR. Vyjde to asi o polovinu levněji než ESP, tj cca 3000. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
drag84 Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 ASR je somarina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emkon Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 - To bych netvrdil. Zrovna teď, když jsou cesty zasněžené a zledovatělé je to velmi užitečný pomocník... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 já osobně jsem s ASR spokojen.Když je to somarina,máš to pořád vyplé? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelZ Vloženo 25. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 25. leden 2010 - To bych netvrdil. Zrovna teď, když jsou cesty zasněžené a zledovatělé je to velmi užitečný pomocník... Přesně tak. Bydlím totiž na kopci a proto se o to zajímám. Bohužel když jsem si objednával auto, tak jsem na toto bohužel pozapomněl. Proto teď zjišťuji co obnáší dodatečná montáž. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 Jako když máš zaplý ASR a jedeš do kopce, přičemž začneš podhrabovat, tak ASR ubere plyn (sníží výkon vozu) a leda Ti to tak zdechne a né že to vyjedeš. Teď mi to zrovna říkal kamarád, má sice Forda, ale nemyslím, že by v tom byl až takový rozdíl. Asi taky záleží, o jakej kopec je tu řeč... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 Obnáší to asi to samé jako u FI, výměnu hydraulický jednotky ABS a natáhnutí a namontování vypínače. Prace na půl - max. den... Z dílů z vrakáče tak 2-3tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 26. leden 2010 Sdílet Vloženo 26. leden 2010 Jako když máš zaplý ASR a jedeš do kopce, přičemž začneš podhrabovat, tak ASR ubere plyn (sníží výkon vozu) a leda Ti to tak zdechne a né že to vyjedeš. Teď mi to zrovna říkal kamarád, má sice Forda, ale nemyslím, že by v tom byl až takový rozdíl. Asi taky záleží, o jakej kopec je tu řeč... Mnoo tak hrozny to neni. Zrovna sme to resili v jinym vlakne. V zasade to snizuje vykon prenaseny an kolo, ktere se protaci, ale chcipa to vyjimecne. Ne ze by to neslo. Me samotnymu se to povedlo u OIIC 1,9 TDI Osobne se bez nej tkay obejdu, ale pokud nekdo bydli, zije, nebo pracuje v miste, kde sou kopce a snih, tak to dost pomuze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelZ Vloženo 26. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2010 Obnáší to asi to samé jako u FI, výměnu hydraulický jednotky ABS a natáhnutí a namontování vypínače. Prace na půl - max. den... Z dílů z vrakáče tak 2-3tis. Určitě je třeba měnit jednotku ABS? Já myslel, že to ovládá ŘJ motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 26. leden 2010 Sdílet Vloženo 26. leden 2010 "Jako když máš zaplý ASR a jedeš do kopce, přičemž začneš podhrabovat, tak ASR ubere plyn (sníží výkon vozu) a leda Ti to tak zdechne a né že to vyjedeš. Teď mi to zrovna říkal kamarád, má sice Forda, ale nemyslím, že by v tom byl až takový rozdíl. Asi taky záleží, o jakej kopec je tu řeč... " Toto je velmi kvalitní příspěvek. Nic o tom nevím, slyšel jsem o tom od známého, ten má úplně jinou značku a zcela jistě vím, že je to k ničemu. ASR není všemožné, ale tam kde je to možné dokáže hodně pomoct. Za sebe bych možná už při domontování ASR uvažoval asi i o ESP, práce nebude o tolik víc. Bohužel, je to jedna z položek, kde se dodatečná montáž oproti zadání do výroby nevyplácí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 26. leden 2010 Sdílet Vloženo 26. leden 2010 a EDS.Když máš ASR,tak nepotřebuješ ani zimáky,jak to funguje u Fabky Kde ford stojí,tam fabka jede,máme focusa a tam je jenom ABS a ještě né te kvality co má fabka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 26. leden 2010 Sdílet Vloženo 26. leden 2010 tohle je druhej nesmyslnej extrém. ASR nebo EDS ti nepomůže při tuhnutí letních pneumatik v mrazu.. je to systém, kterej reguluje výkon/elektronickou uzávěrku diferenciálu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sakal77 Vloženo 15. Únor 2010 Sdílet Vloženo 15. Únor 2010 A není ASR "jen" o tom, že přibrzdí brzdou (proto ta výměna ABS) kolo, které se protáčí? (proto si myslím, že to s uzávěrkou dif. má společný jen výsledný efekt) Mám to na služební OI a je to parádní věc. Ne, že by člověk nepotřebobal zimní gumy, ale spíš se častěji obejdu bez řetězů, resp. řetězy jsem ještě nepotřeboval. Není to všemocné, ale když alespoň jedno hnací kolo je na povrchu, na kterém neproklouzne, tak tě to vytáhne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 15. Únor 2010 Sdílet Vloženo 15. Únor 2010 http://cs.wikipedia.org/wiki/Syst%C3%A9m_r...ce_prokluzu_kol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emkon Vloženo 16. Únor 2010 Sdílet Vloženo 16. Únor 2010 Z vlastní zkušenosti musím napsat, že ASR výrazně usnadní jízdu po zledovatělém povrchu, kterého jsem si v letošní dlouhé zimě užil až až. ASR brání prokluzování kol, což je v tomto počasí důležité zejména v zatáčkovitých a kopcovitých úsecích, a nemělo by se tak stát to, že při necitlivém sešlápnutí plynu v zatáčce nebo v kopci ztratí kola adhezi a auto by se tudíž smýkalo cestou nejmenšího odporu - zpravidla rovně nebo do škarpy ASR jsem dosud musel vypnout jen jednou, a to když jsem stál zapadlý v závěji a potřeboval jsem se z ní vyhrabat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Breen Vloženo 29. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2012 Kdo by umel dodelat asr? Diky :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 29. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2012 napiš odkud jsi a někdo už se ti ozve...Já v Humpolci, Rolbař - Praha, Vaša - Prostějov, je tady více šikovných lidí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Breen Vloženo 29. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2012 no,mel bych zajem :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fili Vloženo 6. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2012 Mohl by mi někdo napsat čísla ŘJ pro ASR? A případně i v kombinaci s ESP. Vůz je Roomster 1.2 TSI 63kW r.v. 2012. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 6. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2012 našel jsem 6R0614517T - může jich být i více Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 6. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2012 na autě mám 6R0 907 379 AA i na předchozím TSI jsem měl stejnou jednotku obojí auta s ESP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pandora Vloženo 6. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2012 By mě zajímalo na kolik vyjde dodatečná montáž ESP, ASR. Z výroby stojí 16 800,- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.