Publikováno Únor 1, 201015 r Jakej máte názor na dekarbonizace motorů? Má to smysl, jaký máte zkušenosti? Mám to v plánu a nevím jestli do toho jít nebo se to ani nevyplatí. Na tacháku 140000km (ale z bazaru, takže kdo ví...).
Únor 1, 201015 r Dnes se žádná dekarbonizace nedělá. Maximálně můžeš vyčistit sací trakt za EGR ventilem. Pokud tam byl měněn olej a prováděn servis není nic takového třeba. Abys zbytečným rozebíŕáním neudělal více škody než užitku. Skutečné km se dají u tvého modelu vyčíst z řídící jednotky motoru,ale i to může e být pozměněno. 140 000 km na TDI pokud je to pravda není nic mimořádného postuduj si tady forum vlákno kolik máte nalítáno.
Únor 1, 201015 r Autor Jednalo se mi o dekarb firmou, která se tím zabývá a materiál je od firmy GP. Žádný rozebírání v plánu nemám
Únor 1, 201015 r dělal jsem to na fábii 1.4 Mpi...najeto230 tis km a na daewoo ...1.6 ...najeto nevím....stará šlupka. Shodou okolností jsem po nějakým čase u obou aut sundával hlavu....Fábii preventivně výměna těsnění před dovolenou v Chorvatsku a naznáku oleje ve vodě a u Daewo kvůli špatným zdvihátkům. Co měli obě auta stejný,že písty a spalovací prostory naprosto čistý,bez karbonu..........to mě mile překvapilo takže to funguje. Jak funguje parní čištění asi každej ví,takže stačí dobrej rozprašovač s tlakovou nádobkou a destilovaná voda.......... To by byla dekarbonizace výfuk traktu a spalovacího prostoru a u aut TDI s DPF by to i vypálilo filtr pevných částic,výfukse totiž neskutečně zahřeje (u Daewoo byl červenej,tak bacha). Upraveno Únor 1, 201015 r od juke.box
Únor 1, 201015 r Jednalo se mi o dekarb firmou, která se tím zabývá a materiál je od firmy GP. Žádný rozebírání v plánu nemám Vyhozené prachy
Únor 2, 201015 r myslím že přidáváním aditiv se to trochu vyčistí,nevím ale píšu přidáváním,nikoli předávkováním poptej se ve škodovce
Únor 2, 201015 r Autor Pořád to mám 50:50. Kolega v práci to léta dělal jako servisák a výsledky byly prý okamžitě vidět (nemám důvod mu nevěřit). Jak chod motoru, zátah, kouřivost, a i spotřeba šlo o něco málo dolů...jedná se mi o komplet vyčištění motoru od sazí a všech usazenin atd. chemickou cestou. To znamená sání vč. EGRu + palivový systém. Je tady několik diskuzí ohledně zanesených EGRů a jejich čištění (a posléze i zaslepení EGR) a některý fotky jsou fakt hustý, jak může taky sání vypadat při zanesení sazema. http://www.iob.cz/produkty-bg-care/dekarbonizace-obecne.php
Únor 2, 201015 r Peníze do tohoto auta můžeš investovat daleko efektivněji než je takto zahodit. Dej jiné trysky, zvedni výkon (navíc ti spadne spotřeba),můžeš vybavit v elektrice ,denní svícení, vyhřívání sedaček, maxidot apod. Možností je spousta Poštuduj příspěvky tady na foru.
Únor 2, 201015 r Souhlasím s Pepou. Zdá se mi to jako vyhozené prachy. Pokud nejezdíš k NO NAME benzínkám a nejezdíš na sračkoidní EKOnaftu (což vlastně do určitého % díky vládě jezdíme všichni), tak bych to neřešil... EDIT: Občas do nafty přidej VIF aditiva (ty pročistí trysky a celý systém). Zároveň zlepší filtrovatelnost nafty (což je v zimě hodně podstatný!!!). Upraveno Únor 2, 201015 r od Dodo-Kolín
Únor 2, 201015 r Jo VIF je jedena z nejlepších přísad. Hned po aplikaci jak natáhne motor naftu s tímto aditivem tak má hned tišší chod
Únor 2, 201015 r Autor To co píšeš je určitě pravda a už jsem nad tím i přemýšlel, jen jsem chtěl něčím začít...Finančně mi teď přichází v úvahu jen tahle dekarb. Co se týče chiptuningu, nevím jak je na tom motorově moje Octa, takže toho bych se trochu bál, ale jinak se tomu nebráním ...tankuju u Shellky aditiva jsem dával teď akorát na ty mrazy (VIF jsem nesehnal tak aspoň Wynn´s ) Upraveno Únor 2, 201015 r od lucky.jack
Únor 3, 201015 r Autor Tak jste mě naklonec přesvědčili, že to asi nemá velkou cenu, ale aspoň vezmu sání + EGR tímto http://obchod.top-oil.cz/detail3053/nafta-...rculation-sprej + občas aditivum do nafty a peníze investuju někam jinam
Únor 3, 201015 r po přečtení návodu k přípravku,sem se nikde nedočetl kam se ten rozpuštěný karbon ztratí vyletí to vše výfukem??
Únor 4, 201015 r Autor No pravděpodobně asi výfukem, nevím kudy jinudy , snad to nezacpe katalyzátor Upraveno Únor 4, 201015 r od lucky.jack
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.