joe4090 Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 (editace) Zdravím, mám takovej možná i "blbej" dotaz, ale líná huba holý neštěstí. Mám starou OI 1.9Tdi přemýšlím o koupi nového vozu. A teď buď toto auto prodám a nebo ho dám tatovi - ale ten by s nim jezdil každej den maximálně tak pět kilometrů do práce a to ještě po městě - výjmečně párkrát za měsíc by to byli delší trasy. Tak se ptám má cenu mu auto nechávat, když je to nafťák - v tom smyslu, že všude čtu že naftový auta jsou na dlouhý(delší) trasy, krátký že ji nesvědčí že se vlastně "ničí" atd. Jde prostě o to aby to auto vlastně jako kdyby "nezničil". Do aut moc nedělám, tak omluvte pokud píšu ptákoviny. Tak co vy na to?? Předem díky za info.:-) Nevím jestli to hraje roli, ale je to O. tour 1.9tdi - 77kw, r.v.2005, najeto kolem 150t.km... Editováno: 18. Únor 2010, autor: joe4090 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
italik Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 Ta octavka je stara teprva 5 let takze ja bych ji prodal a tatovi neco v benzinu. To tdi se mu ani neohreje a je to opravdu skoda. Kdyby to byla octa 10let stara s plno km tak je to uz jedno at ji dojede, ale je to jen muj nazor. Ja s tdi jezdim denne 100km na jeden zatah a pro mesto mame punto v benzinu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 Viděl bych to asi tak jako italik. Ten puntík nebo třeba P106 v béňu mu bude v poho stačit. 5 km sotva ohřeje. Trpí nejen motor, ale i třeba baterka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor X Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 No mně by bylo líto se ztrátou peněz, jednou při prodeji a podruhé při koupi, pořídit méně hodnotnou ojetinu, o které nic nevím, navíc s budoucí nižší zůstatkovou cenou. Nechal bych mu toho nafťáka Lidi nemlaťte mně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 Nebo tátovi kup kolo TDI po městě 5km je fakt nehodné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
italik Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 (editace) ta octa ma hodnotu kolem 160 000 samomozdrejme podle vybavy mozna vic, a tata ten motor odrovna a ani neoceni spotrebu, protoze studeny tdi po meste 9 litru. Takova starsi Fabie 1.2 idealni nebo to kolo Editováno: 18. Únor 2010, autor: italik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joe4090 Vloženo 18. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 taky jsem si to tak nějak myslel - prodat to, jen jsem chtěl vědět názor... ty voe co se týče toho kola no už vidím tatika jak se s 130kg valí na kole po městě ..jinak diky za odpovědi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fire Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 právě proto by mu to kolo prospělo !"!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 18. Únor 2010 Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 Ty do města je dobrej komunál, nebo těch 5km může chodit pěšky - zase taková tragédie to není Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joe4090 Vloženo 18. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2010 jo tak to on chodí přes zimu když není do čeho píchnout doma a na zahradě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 (editace) mám 3 tí TDi a se všemi jezdím cca 2/3 km po městě krátký trasy a to tak že přijedzu třeba na dílnu (2km) jsu tam hodinu jedu na jinou dílnu tam to zas schládne atd najedu takhle ročně cca 30t nikdy jsem si nevšiml že by po roce bylo auto KO benzín se na 2km taky neohřeje nafta mi přijde do města pohldlnější na ježdění díky kroutáku prodat auto s vlastní udržbou (pokud teda nějaká byla) do kterého nemusíš investovat a koupit druhé kde budeš muset udělat komplet udržbu jako oleje řemeny brzdy mi přijde vyhození peněz Editováno: 19. Únor 2010, autor: Vaša Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
italik Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 Taky zalezi jak je natom kdo financne. mit doma takove auto kvuli 2000km rocne, ja teda ne. ani by nemohl natankovat plnou nadrz , ponevadz by se zkazila nafta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joe4090 Vloženo 19. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 o peníze v tomto případě "nejde" v tom smyslu, že je mě jedno jestli to prodám a nebo to zůstane doma - nepočítám s penězma který bych za auto utržil... a udržba byla klasika dle servisních intervalů... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biimbo Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 nech to tátovi.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesna Vloženo 19. Únor 2010 Sdílet Vloženo 19. Únor 2010 Pokud to současné auto táta neocení, nepotřebuje ho s ohledem na naježděné kilometry nebo převážený náklad a nepotrpí si na to, tak bych to střelil a koupil mu do města za polovičku nějaký zachovalý benzín v nižší třídě, který mu taky vydrží dalších x let, bude mít maximálně srovnatelné provozní náklady (možná nižší), jen ztráta na ceně auta bude výrazně nižší. A za x let mu za ty ušetřené peníze koupíš další přibližovadlo ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 20. Únor 2010 Sdílet Vloženo 20. Únor 2010 já se přikláním k volbě ať ho necháš v rodině, já to mám do práce 4 Km, takže jsem na tom podobně. Ročně sice nalítám nakonec okolo 10 tis. km, ale do práce je to přeci jen nejčastěji. Zatím bez nějakých poruch po motorické stránce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joe4090 Vloženo 20. Únor 2010 Autor Sdílet Vloženo 20. Únor 2010 on doma je ještě mladší brácha, takže si myslím že když si bude auto půjčovat tak by se mohli oba dohromady k těm pěti tisicům km dostat taky...a jak píšu nejde mě o ušetření peněz - jde o to jak jsem psal, když s tím bude jezdit většinou takové krátké trasy - tak jestli auto za rok "neklekne" a nebo bude oprava stát spoustu peněz.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Kuděla Vloženo 22. Únor 2010 Sdílet Vloženo 22. Únor 2010 Já teda deně jezdím s 1.9TDI 81kW a max spokojenost a to jedu třeba 25km k přítelkyni pak do Ovy od ní ale po schladnutí motoru a to cca 5km pak zase tam a jinam tak se to souká po městě a motor mi po roce drží pořád stejně, navíc popojíždění v kolonách je s pomocí pouze spojky uplně super bez zbytečného roztačení motoru :-) Navíc moje zatím nej spotřeba po Ostravě byla 3.6l/100 na jednu jízdu, moje celková aktuálně 5,0l/100 vše podle PP :-) To benzín jen tak nezvládne si myslím :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
italik Vloženo 22. Únor 2010 Sdílet Vloženo 22. Únor 2010 Já teda deně jezdím s 1.9TDI 81kW a max spokojenost a to jedu třeba 25km k přítelkyni pak do Ovy od ní ale po schladnutí motoru a to cca 5km pak zase tam a jinam tak se to souká po městě a motor mi po roce drží pořád stejně, navíc popojíždění v kolonách je s pomocí pouze spojky uplně super bez zbytečného roztačení motoru :-) Navíc moje zatím nej spotřeba po Ostravě byla 3.6l/100 na jednu jízdu, moje celková aktuálně 5,0l/100 vše podle PP :-) To benzín jen tak nezvládne si myslím :-) tak to ti nezeru, to by se muselo jezdit v Ostrave jen z kopce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 22. Únor 2010 Sdílet Vloženo 22. Únor 2010 Já se příkláním k tomu nechat autu o kterém vím vše doma.Takové prověřené se těžko shání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ajpservice Vloženo 22. Únor 2010 Sdílet Vloženo 22. Únor 2010 Určitě nechat auto doma.. Lépší by jsi nekoupil.. Když toto auto znáš není co řešit.. Kde kdo jezdí takové trasy.. Třeba já i kratší.. Pravda těď mám benzín ale měl jsem 4 roky OCT TDI PD a jezdil jsem couračky pořád.. A v pohodě.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Kuděla Vloženo 25. Únor 2010 Sdílet Vloženo 25. Únor 2010 (editace) tak to ti nezeru, to by se muselo jezdit v Ostrave jen z kopce Dám foto A ber na jednu jízdu podle PP a celkovou průměrnou zvlášť Spotřeba 3.6l/100 Jedná se o trasu Bílovec -> Ostrava cca 25km a pokud se jedná o trasu z Požaha -> Bílovec tak tu jezdím z kopce dolů a tam dosahuju spotřeby 3,0l/100 opět říkám jedná se o průměrnou spotřebu na tu trasu:-) Editováno: 27. Únor 2010, autor: Martin Kuděla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sailor Vloženo 29. Červen 2010 Sdílet Vloženo 29. Červen 2010 to si nikdo z vás "profíku" nevšim že má starou oktuI,se 77kw?,ten motor se tam nikdy necpal....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vrtalmichal Vloženo 18. Květen 2012 Sdílet Vloženo 18. Květen 2012 já se přikláním k volbě ať ho necháš v rodině, já to mám do práce 4 Km, takže jsem na tom podobně. Ročně sice nalítám nakonec okolo 10 tis. km, ale do práce je to přeci jen nejčastěji. Zatím bez nějakých poruch po motorické stránce. a co máš za motor?to se ti to do ty práce ani neohřeje co?taky mám v planu koupit tdi kvuly spotřebě,a jezdím taky do prace cca 3km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vrtalmichal Vloženo 18. Květen 2012 Sdílet Vloženo 18. Květen 2012 Určitě nechat auto doma.. Lépší by jsi nekoupil.. Když toto auto znáš není co řešit.. Kde kdo jezdí takové trasy.. Třeba já i kratší.. Pravda těď mám benzín ale měl jsem 4 roky OCT TDI PD a jezdil jsem couračky pořád.. A v pohodě.. a jakou jsi měl spotřebu na ty couračky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.