Publikováno Březen 3, 201015 r Zdravím, už jsem procházel toto forum ohledně výpadků turba a padání do nouzáku, ale můj případ jsem nenašel. Takže, vypadne jen občas, ale vždy to je při studeném motoru, a při otáčkách okolo 3000. Po vypnutí zapalování a opětovném nastartování klasicky vše v pořádku. Při zahřátém motoru ho můžu vytočit v pohodě nad těch 3000 otáček a do nouzáku nespadne. Turbo vyčištěno.Díky za odpovědi.
Březen 3, 201015 r bez diagnostitky nikdo moc neporadí budou to jen a jen dohady edit: často blbla váha vzduchu Upraveno Březen 3, 201015 r od notobi
Březen 4, 201015 r Autor bez diagnostitky nikdo moc neporadí budou to jen a jen dohady edit: často blbla váha vzduchu No jo diagnostika. Pokud to zkusím sám přes VAG, tak žádná závada. Byl jsem i na servisní prohlídce ve Škoda servisu a výpis závad - bez závad. Četl jsem taky něco o logování za jízdy, ale bude na to stačit připojení přes HEX kabel(klon)?
Březen 4, 201015 r No jo diagnostika. Pokud to zkusím sám přes VAG, tak žádná závada. Byl jsem i na servisní prohlídce ve Škoda servisu a výpis závad - bez závad. Četl jsem taky něco o logování za jízdy, ale bude na to stačit připojení přes HEX kabel(klon)? Nevidím důvod pro by to tvým kabelem nešlo. Za jízdy se přes Vag podívej na tlak saní požadovaný a na tlak skutečný. Jestli se liší, tak je špatná hadička nebo ventil regulace tlaku nebo turbo. Podle příznaků by to mělo být turbem. Pro 100% jistotu je třeba proměřit průběh hodnot napětí před reg. ventilem tlaku, podtlak k turbu a tlak v sání. Krásně ti to ukáže, kde je chyba. Ideální na to je osciloskop. Jestli jsi poblíž Třince, tak ti to osciloskopem změřím a 100% jistotu čím to bude. Upraveno Březen 4, 201015 r od kerow
Březen 4, 201015 r Autor Nevidím důvod pro by to tvým kabelem nešlo. Za jízdy se přes Vag podívej na tlak saní požadovaný a na tlak skutečný. Jestli se liší, tak je špatná hadička nebo ventil regulace tlaku nebo turbo. Podle příznaků by to mělo být turbem. Pro 100% jistotu je třeba proměřit průběh hodnot napětí před reg. ventilem tlaku, podtlak k turbu a tlak v sání. Krásně ti to ukáže, kde je chyba. Ideální na to je osciloskop. Jestli jsi poblíž Třince, tak ti to osciloskopem změřím a 100% jistotu čím to bude. Bohužel, severní Čechy od Litoměřic. Upraveno Březen 4, 201015 r od pasik
Duben 13, 201510 r Autor Takže se k problému vracím po 5-ti letech. Konečně jsem se dostal k jádru věci a přečtení různých for. Zatuhlá regulace turba. Vyčištění a vypodložení a je po problému. Pokud to ještě někomu pomůže, tady je odkaz - http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=45149&highlight=
Duben 15, 201510 r Ja som mal to iste, dal som vycistit turbo a po dvoch mesiacoch zase. Tak muselo prist na rad nove turbo.
Duben 16, 201510 r ono ked sa to cisti tak sa vypodlozi regulacia alebo stiahnu lopatky regulacie o 0,10mm a uz drhnut nebude,ked sa to zasiera stale ko vstreky Upraveno Duben 16, 201510 r od sparco gti
Duben 17, 201510 r Ja sa bojim toho ze zase to zacne, je nové turbo ale zaspinit zase od toho sajrajtu sa môže.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.