Publikováno Březen 4, 201015 r Zdravím škodováci. Měl bych takový dotaz jestli se vám někomu nestalo něco podobného. Včera večer jsem šel uklidit auto do garáže, nastartoval jsem auto a rozjel se. Jelikož to mám do garáže mírně do kopce a motor byl úplně studený, nechtěl jsem ho tůrovat taka auto při rozjezdu chcíplo. Asi tak po 2s se najednou začalo v mortorového prostoru kouřit cca 5s. Otevřel jsem motor, strhl plastový dekl a hledal odkud to šlo - viz. foto (červená elipsa) Co je to za to víčko (modrá šipka - viz. foto) nějaké odvzdušnění potrubí? Koukal jsem u octavie tour a ta ho tam nemá. Mám octavii 1,6; 75kW; motor BFQ; r.v. 2003 po faceliftu Díky moc. Upraveno Březen 4, 201015 r od zemlub
Březen 5, 201015 r - ve vlákně špatné starty 1.6 75kW přesně toto někdo popsal , při startu řacha a čmoud - nevím jak, ale musel ti zápal šlehnou do sání, tam se vypálil olej co se tam dostane odvětrnáním klikové skříně - to kudy ti to šlehlo je přetlakový ventil sání, přesně v těchto situacích přepustí veliký tlak, jinak by celé sání ruplo - to víčko se dá prý vyloupnout ven ? já to nezkoušel tak nevím - zajel bych si na VAG jestli nemáš nějakou závadu a jinak bych to neřešil, asi se to stává - Octavia Tour i Octavia II ale podle mě má tento přetlakový ventil naprosto stejný, u OII jen vypustily váhu vzduchu a místo toho je tam čidlo tlaku na sání vlevo od toho přetlakového ventilu. Máš tam na něj přípravu - jo a sprav si hadci odvětrání od kliky, ,máš ji v tom vlnoci prasklou a bleje tam olej, přestane se ti třepat na volnoběh - JINAK MÁŠ SUPER AUTO, BOŽÍ MOTOR A NÁDHERNOU BARVU :) Upraveno Březen 5, 201015 r od KarlosTDi
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.