Benik Vloženo 29. Březen 2010 Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 (editace) zdravím všechny, bohužel jsem nicpodobného zde nenašel, nebo neumím hledat. Jedná se o to že jsem si napíchnul svojí Fabii Vag-Comem a tam pisou ta: viz priloha . No a já vůl jsem dal pokracovan ANO. Nacetl jsem si to. Vymazal nejake ty chybičky a vypnul PC. Pak ráno jedu do práce a svítí kontrolka airbagu. respektive na maxidotu závadu bagu. No a dnes po práci, že to vymažu a hle: jednotka airbagu vadná a chyba nejde vymazat. Je to možné že bych pouhým načtením zničil jednotku. Musím vyměnit za novou? Děkuji Vám Mam 2001, VAG-COM IHR304, jo a číslo dle ETKY 1C0 909 605H 008, tak kdyby někdo měl :-) Editováno: 29. Březen 2010, autor: Benik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 29. Březen 2010 Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 jo jo.... jsou to ty jednotky co to píšou.. musis přehrát jednotku.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Benik Vloženo 29. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 Zvladnu to prosim sam nebo musim do autorizaku? Bohuzel jsem nikde na tech jejich strankach nenasel jake jednotky se nesmi nacist, ale vím, že ta moje určitě ne :-) jo jo.... jsou to ty jednotky co to píšou.. musis přehrát jednotku.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 29. Březen 2010 Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 Jestli se ti chce do Liberce tak naproti babylonu je autobazar a tam má kámoš autoelektrikář servis a diagnostiku umí to. Pokud máš zájem pošlu ti na něj číslo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trpaslik10 Vloženo 29. Březen 2010 Sdílet Vloženo 29. Březen 2010 Chtěl jsem se jen zeptat , dělají to všechny vagy myslím i hexcan, nebo jen ty starší ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 Na HexCanu to u některých jednotek taky píše, tak dávám NE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0309 Vloženo 18. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2010 dneska jsem hledal prasklou pojistku a při tom jsem vyndal pojistku bagu, svití tam závada a servisák to skouknul a zjistil, že jednotka nekomunikuje. Prý by to mohl být jen kroužek na volantu, který se nenačetl. Myslíte že je to tak, nebo je v háji jednotka. Díky za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 18. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2010 Tak to neni jedno či pričina je kružok či vyber poistky pri zap. zapalovani ale obe by sa mali dať vymazať VAGom. Ta jednotka by sa nemala len tak poškodiť a ked predsa tak sa da aktivovať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr0309 Vloženo 19. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2010 No uvidíme, zítra odpoledne to tam vezu. Prý shodí volant a podívá se na to. docela hodně jezdim a nerad bych něco pokoušel. Zjistil jsem, že nereaguje ESP, vůbec při smyku nezasáhne do brzd, takže by to tomu kroužku mohlo odpovídat. Jeho kontrolka ale nesvítí. Jen je mi dost divný, že vyndání pojistky způsobí tohle. Nikdy předtím jsem se s tím nesetkal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavlas Vloženo 18. leden 2011 Sdílet Vloženo 18. leden 2011 (editace) Můžu se podělit o svoji zkušenost. Mám fabii MR2001 a 4 airbagy. Po výměně volantu se mi rozsvítila kontrolka airbagu. Po připojení na Vag jsem taky odkliknul tu tabulku. U mě to ovšem mělo trochu horší průběh. Vystřelila mě pyropatrona v pásu a ř.j. airbagů se hlásila jako trvale poškozená. Původně byla v autě ř.j. 6q0909605H index 004. Podle Etky jsem zjistil, že jako náhrada je právě ř.j. 1c0909605H index 008. Po čtvrthodině provozu mě vystřelil druhej pás. To už jsem toho měl vážně dost a radši odpojil konektory všech 4 airbagů, aby to nepokračovalo. Jak jsem vypátral, výrobce o vadných ř.j. ví, žádnou svolávací akci nedělal a vůbec to neřeší. Závada se totiž projevuje pouze při oslovení počítačem , jinak do tý doby to na funkci nemá vliv. Proto ř.j. nahradili novou s novým číslem. Navštívil jsem dokonce dva autorizovaný servisy, kde na mě koukali, jako že tohle nikdy neslyšeli. Až teprv co jsem jim tu tabulku s varovným textem vytiskl a přinesl. Původní jednotku jsem nechal znovu přehrát a vrátili mi ji, že už je K.O. úplně a nic s ní nejde dělat. Nezbývalo mě, než koupit radši úplně novou 1c0909605H, důležitej je tam dodržet i ten index. Na autě si leccos udělám, ale tohle jsem radši dal do servisu. I s pásama mě to celkem vyšlo na asi 19 tisíc. Myslel jsem, že mě omejou. Nikdy víc. Editováno: 18. leden 2011, autor: pavlas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abclab Vloženo 1. Květen 2018 Sdílet Vloženo 1. Květen 2018 V 29. 3. 2010 na 19:37, Benik napsal: zdravím všechny, bohužel jsem nicpodobného zde nenašel, nebo neumím hledat. Jedná se o to že jsem si napíchnul svojí Fabii Vag-Comem a tam pisou ta: viz priloha . No a já vůl jsem dal pokracovan ANO. Nacetl jsem si to. Vymazal nejake ty chybičky a vypnul PC. Pak ráno jedu do práce a svítí kontrolka airbagu. respektive na maxidotu závadu bagu. No a dnes po práci, že to vymažu a hle: jednotka airbagu vadná a chyba nejde vymazat. Je to možné že bych pouhým načtením zničil jednotku. Musím vyměnit za novou? Děkuji Vám Mam 2001, VAG-COM IHR304, jo a číslo dle ETKY 1C0 909 605H 008, tak kdyby někdo měl :-) Zdravím, stalo se mi něco podobného. Mám Fábii s jednotkou 6Q0909605H. O tom, že se tato jednotka airbagů nedoporučuje skenovat programem VAG-COM ver. 304, 409 apod. jsem věděl a vždycky jsem se tomu raději vyhýbal. Když se ve VAG-COMu zadalo automatické skenování vypsaných jednotek pro daný model auta, tak tam dokonce z bezpečnostních důvodů bylo vždy nutné skenování airbagů vysloveně povolit (viz příloha). Bohužel u novějšího programu VCDS 1.2 při automatickém skenování tato možnost není (viz příloha) a program bezmyšlenkovitě začne skenovat všechny jednotky včetně airbagů. Toho jsem si nevšiml a stalo se přesně to co popisují ve Vag Info Systému (viz příloha) tj. chyba 65535. (také viz. http://www.ross-tech.com/vag-com/vw_issues.html) Mám dotaz na Beníka. Pochopil jsem správně, že se ti skenováním poškodila jednotka typu 1C0909605H? Je to tak? Protože já myslel, že se to stane jen s jednotkami 6Q0909605H. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Švihovec Vloženo 6. Červen 2018 Sdílet Vloženo 6. Červen 2018 umím přeprogramovat a opravit na počkání Strakonice - jižní Čechy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abclab Vloženo 3. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2018 Nakonec mi pomohl specializovaný autoelektrikář z Plzně. Vymontoval jsem ŘJ airbagů z auta a poslal mu jí poštou. Za týden mi přišla zpět a po namontování do auta už kontrolka airbagů po nastartování nesvítí. Musel jsem ještě vymazat chyby v ostatních ŘJ, které za ten týden začali hlásit výpadek komunikace s ŘJ airbagů. Ještě mě ten autoelektrikář ujistil, že teď už můžu VCDS klidně používat protože po přeprogramování ŘJ se tato chyba již neobjeví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 4. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2020 (editace) Kdyby nekdo mel problem, prehraju nebo smazu crash data na pockani. Jen potrebuju jednotku vymontovat ven pro napinovani. Okres Nachod Editováno: 4. Červenec 2020, autor: Návštěvník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 21. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2020 Ahojte je to jen problém starších verzí vds? Dá se říct do kterého roku výroby se problem tyka? Můžu skenovat F1 vcds 18.2 ? Dík za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
abclab Vloženo 21. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2020 V programu VIS se píše, že od března 2001 se do Fabii montovaly jiné ŘJ airbagu, ktere chybou netrpí. Screenshot z VIS je o pár příspěvků výše. Nové verze VCDS by si s problémem měly poradit resp. tě v případě potřeby vyzvou abys na chvíli vypnul zapalování. Pokud se bojíš, tak prostě airbagy neskenuj a adresu 15 přeskoč. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Macek88 Vloženo 31. Květen 2021 Sdílet Vloženo 31. Květen 2021 V 4. 7. 2020 na 8:06, Návštěvník napsal: Kdyby nekdo mel problem, prehraju nebo smazu crash data na pockani. Jen potrebuju jednotku vymontovat ven pro napinovani. Okres Nachod Dobry den, muzu poprosit o kontakt mel bych zajem, diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanbicak Vloženo 22. Duben 2022 Sdílet Vloženo 22. Duben 2022 Ahoj, tak se hlásím také do klubu, těch co si rozsvítili vagem kontrolku airbagu. Mám fabii I 2000, 1.9 TDi. Je někdo z LBC kraje, kdo by mi pomohl.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarin57 Vloženo 2. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2022 Nejde mi překodovat jednotka airbagu.Neví někdo jak na to ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.