Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, mám octavii II r.v. 2006, 1,9 TDI PD 77kw a jde mi ztuha řízení. Vyzkoušel jsem spousty jiných octavek a je to značný rozdíl. Profíci ze škodovky mě řekly, že na diagnostice nic není a nastavovat to nelze a řešit to nebudou... Když byla ještě v záruce, tak to byly samé výmluvy a teď se jen usmívají a řeší kraviny a prý je to v pořádku. Bohužel je to jen jejich názor. Každý kdo s tím autem jel, tak to potvrdil. Nemá s tím někdo prosím zkušenost? Lze to nějak nastavit ?Jsem docela zoufalý. Koly to není, je to stejné s 15" i 17"....Děkuji S.

Upraveno od Jaris

Nastavit to u Octy I nejde...

• Autor

Nastavit to u Octy I nejde...

Já mám OCTAVII II. A opravdu je ten posilovač slabý, tak nevím co stím..... :-(( Ale dík

Tak u OII to jde máš na výběr 5 posilovacích účinků.:palec2:

Upraveno od acek

• Autor

Omlouvám se, ale jak to myslíš. To se dává do výbav či obsahů různé druhy posilovačů? A kde to seženu. Navíc nemůže to být v něčem jiném, nerad bych vlítnul hned do té nejdražší součástky....Ve škodovce mi tvrdí, že to nejde přenastavit. Mám 1,9 TDI PD 77/105 kupována jako Ambiente.

Upraveno od Jaris

Nic měnit nemusíš jen se vagem dá změnit síla posilovacího účinku.

• Autor

Nic měnit nemusíš jen se vagem dá změnit síla posilovacího účinku.

[/q

Fakt se omlouvám, jsem začátečník a postupně to auto předělávám a učím se. vysvětli mi to blíže (vago atd). jsem z čech, nevíš na koho bych se mohl obrátit?

Upraveno od Jaris

Ve strakonicích člen ferda25.

• Autor

Ve strakonicích člen ferda25.

Děkuji moc, za pomoc, snad to zvládnu..... :palec2:

Táák to je jiná, tam to jde přes VAG jak už psali jiní. Nasravzje se to přes "počítač" /diagnostiku/, i servis by to zvládl, kdyby chtěl :)

Nic na tom není pokud ti po nastartování nesvítí kontrolka servořízení (červený volant) tak je to jen o tom to nastavit vagem za pět minut máš vyřízíno a můžeš frčet. :palec2:

• Autor

Nic na tom není pokud ti po nastartování nesvítí kontrolka servořízení (červený volant) tak je to jen o tom to nastavit vagem za pět minut máš vyřízíno a můžeš frčet. :palec2:

Díkec fakt jste borci kluci, snad to výjde lol

a kde to najdu ve vagu? vyzkousel bych vsech tech 5 nastaveni, a pak bych si nechal to co se mi bude nejvic libit...skus napsat adresu ve vagu a nastaveni pro vsechny varianty at se s tim zbytecne nebabru...budu ti vdecnej

• Autor

a kde to najdu ve vagu? vyzkousel bych vsech tech 5 nastaveni, a pak bych si nechal to co se mi bude nejvic libit...skus napsat adresu ve vagu a nastaveni pro vsechny varianty at se s tim zbytecne nebabru...budu ti vdecnej

I Já, alespoň budu přesně vědět jak v budoucnu...... :)

Adresa 44-posilovač řízení - O7 přispůsobení - kanál 01 - 0 je nejmenší účinek ,1 trošku silnější ,2 je stědní, 3 svíc silnější, 4 nejsilnější pro tělěsně postižené. Ale už se to dá zkoušet jak moc to posiluje při změnách hodnot od 0 do 4. to co si vybereš tak dáš uložit potvrdíš změnu kódování a pak dáš číst zkoukneš jestli se to uložilo a hotovo.

• Autor

Adresa 44-posilovač řízení - O7 přispůsobení - kanál 01 - 0 je nejmenší účinek ,1 trošku silnější ,2 je stědní, 3 svíc silnější, 4 nejsilnější pro tělěsně postižené. Ale už se to dá zkoušet jak moc to posiluje při změnách hodnot od 0 do 4. to co si vybereš tak dáš uložit potvrdíš změnu kódování a pak dáš číst zkoukneš jestli se to uložilo a hotovo.

Jen pro jistotu, jde to tedy i na OII? Veškodovce mi tvrdily něco ve stylu, že to lze upravovat pouze u fabie a že OII má elektricky posilovač na pevno nastavený.....

Neboj na každý OII to jde nejde to pouze na OI asi jste se v servisu špatně domlouvali a nepochopili se navzájem nebo tam jsou úplný tataři co nic neuměj. Teď jsem byl v autě a opisoval postup a zkoušel to.Věř tomu je to tak jak píšu.:palec2:

ake nastavenie povazujete vy za optimalne?

To záleží na tom jak jezdíš a taky kde a na tom co ti vyhovuje menší účinek jízda po dálnici a větší účinek spíš městský provoz.(záleží na tom jaký máš svaly,pak ti to může bejt jedno) :smich: :smich: :smich:

Jinak asi zlatej střed.

Upraveno od acek

• 2 roky později...

Chlapci, DAKUJEM

Presne tieto informacie som hladal.

U poslední generace serva je již vše jinak...lze sice provést tuto adaptaci, ale každé auto má svojí charakteristiku a ta se tam musí dohrát. Nelze vzít servo z jednoho a přendat do druhého aniž by se tohle nepřehrálo. Teda lze, ale pak se lidi diví, že jim auto táhne ke straně, či volant se chová jinak než by měl.

Příklad:

1K0 909 144 M

EPS_ZFLS Kl. 195 320

Charakteristiku udává(Superb krátký, sportovní podvozek, přední náhon):

Příklad:

2UC = sportovní provedení

G53 = tlumení přední

L10 = okruh pérování 10

tj. charakteristika 194

Tj. pokud chce opravdu změnu, která se projeví na řízení jedině zkoušet po přestavbě podvozku různé charakteristiky...z GTI nebo RS aut.

Kl. 195 - je ta charakteristika...nové servo bude psát chybu než ji tam dohrajete.

Upraveno od ferda25

Acek,

tak ja som to dnes skusal upravit, no nepovolilo mi v aplikacii ziadnu upravu. Akokeby to bolo zamknute.

Mate s tym niekto skusenost?

• 8 let později...

Zdravím, neporadil by mi někdo - mám octavia 2 rok výroby 2008, posilovač tam je 3. generace. Tj. u něj nejde postup na změnu tuhosti 0 - 5 jak bylo napsáno výše.

Auto je po nehodě a po ní mám pocit, že jde ztěžka točit volantem. Po ní bylo vyměněno rameno, těhlice, konzole ramene, poloosa. Ale určitě to jde lépe jak např. s vypnutým klíčkem. Diagnostika žádnou chybu nehlásí. Netušíte, čím by to mohlo být? díky za radu

Upraveno od stanislavdavid

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.