Červen 14, 201015 r zpětné vedení spalin - regulační odchylka// hádám něco s EGR nebo šk. klapka My boyfriend, vstřikovače Keihin, SGI(AG), IN03(Brc), MED (LandiRenzo) a kdejaké jiné se vesměs dělají ve 3 variantách dle výkonu motoru. Slabé střední silné. U Valteku 30-34 se mění průměr trysky. Zdarec Upraveno Červen 14, 201015 r od PauLofWoCC
Červen 15, 201015 r To je stejně legrace když to takhle čtu. Je to snad diskuse, ne? Tak proč se pokoušet ukončit podle mě zajímavou diskusi nad porovnáváním dvou blízce konkurenčních systémů takovými hláškami typu už jsem toho řekl dost Mě by třeba zajímalo, jak si BRC systém autokalibrací poradí s tím co řeší STAG změnami průměru trysek. Protože to trochu fyzika. to kolik plynu se dostane a jak rychle do sání je průměrem trysek ovlivněné, pokud BRC nemá proměnný zdvih vstřiků nebo realtime elektronickou regulaci výstupního tlaku reduktoru, tak mi pořád jedna veličina chybí. Kdyby to STAG tryskami "přiškrcoval" tak to nemůže přece fungovat, protože trysky jsou až za vstřikama. Jinak STAG 300Prem zatím jezdí OK :-) ale máme jen ca. 600 km. Výkon supr, po městě zatím vypadá spotřeba kolem 10-11 litrů, což se mi zdá až moc dobrý. Včera jsem četl diagnostiku a byla tam jen jedna chyba, kterou jsem měl několikrát i na benzín, jmenuje se "zpětné vedení spalin - regulační odchylka" a ani to nerozsvěcí kontrolku. U sousedů v Německu je STAG hodně rozšířený, docela spokojenost. Jinak co jsem u mě viděl, všude těsné konektory ála automotive, jednotka v hliníkovém pouzdře, Bosch konektory na vstřiky ... od pohledu mě to tak strašná nekvalita nepřipadá, uvidíme jak v provozu. Cenový rozdíl oproti nejlevnější BRC P&D nabídce byl 7500 Kč, tedy 30% navrch. Uvidíme zda se oplatí. Jasně, diskuzi končit nemusíme. Na základní otázku "umí Stag to, co BRC?" je jednoduchá odpověď. Stag neumí to co BRC, BRC neumí to co Stag. Namátkou proces autokalibrace u je u Staga "pouze orientační nastavení křivky "množnika", a u BRC ve většině případů (v případě SW P&D) plnohodnotné základní nastavení. Ale úplně stejně mohu říci, BRC neumí to, co Stag. Např. BRC Seq24 neumožňuje v diagnostickém modu přepínat jednotlivě válce na BA/LPG, kdežto Stag ano. A tak bych mohl pokračovat. Např. Premium umožňuje aktivní přizpůsobování se adaptacím dle korekcí OBD z BA jednotky (ale ne vždy - lze úspěšně použít...). A pak je spousta věcí, kdy oba systémy umožňují stejné možnosti jinou cestou - např. BRC má strategii nazvanou "ochuzení v OL režimu", u Staga lze upravit režim max. výkonu v 3D mapě na základě otáček a časů vstřiku. Proměnný zdvih vstřikovačů nemá ani jeden systém, "realtime elektronickou regulaci výstupního tlaku reduktoru," nepoužívá ani jeden systém. A ještě jedna poznámka - není Stag jako Stag, AC Autogas u nás distribuuje verze Stag4, 300Plus a 300 Premium, a ty se dost liší. Navíc postupně dodávají nové firmwary pro ŘJ, a tím díle mění možnosti úprav a nastavení (např. "mazání předvstřiků"....) Zrovnatak BRC dnes nabízí Sequent24 a Sequent Plug&Drive, a platí to samé co u Stagu (akorát firmwarů není tolik...). A dále bych zmínil i verzi BRC SDI určenou pro vozy FSI - ale to jen na okraj, problematika FSI je zase o něčem jiném. Osobně zatím přestavbám FSI moc nefandím. Ale i to je (doufám!!!)otázka času. Ostatně i poláci při dotazu na FSI záhadně pokyvovali hlavou se záhadným výrazem - "jen si počkejte". Jsem sice trochu skeptik, ale .... Ale dost FSI, to sem nepatří. Tolik jako můj příspěvek k této diskuzi. Pokračovat můžeme... Ale vždy záleží na tom do jakého auta a pro jaký druh provozu. Čest, Ivan
Červen 15, 201015 r Téma FSI je sice trochu mimo toto téma, ale pokuď se budeme chtít držet aut z koncernu, bude a vlastně už je to otázka k debatě. Koncern současně snad ani žádné jiné motory nenabízí (mimo starší mpi). Co jsem se něco dočetl tak pouze vždy v náznacích tzn asi, možná, uvidíme. Nebo budeme muset jít směrem Nošovice resp. nafty.
Červen 15, 201015 r Nahodou, me by FSI zajimalo. Vzhledem k tomu, ze do koncernu dneska skoro nic jinyho nema smysl kupovat
Prosinec 6, 201014 r přátelé mam octa 1.6 motor akl 10 let starou jezdim na lpg mam tam podtlak řízeny servomotorem a zatim jezdí chtěl bych sekvenční střik ale přijde mi to dost peněz koukal jsem na stag cca 8500 kč jen předek reduktor attd. pak jsem videl jeste jinou firmu cca 12000kc tak teda nevim na lpg jezdim cca 14 let
Září 22, 201113 r Podělte se prosím o zkušenosti s Vaší přestavbou mou Fabii II, 1,2 HTP ceka LPG. - od výběru firmy v místě Vašeho bydliště: v K.Varech mi varští "garížníci" nabízí Elpigaz Elizu se vstřiky I+ za 28500,- S tímt systémem se prý neukážu v servisu a nebudou problémy díky lamdasondám řízení a řídící jednotce, která je sice polská, ale má italská střeva a druhý pán nabízí STAG za cenu 25000,- - o tom nevím vůbec nic. Rozhoduje kvalita - ceny - místo servisu kvůli případným reklamacím. Jirka
Prosinec 17, 201113 r Nechtěl jsem základat nové téma tak se zeptám zde. Když jsem měl Stag, tak když se blížila kontrola po 10tis tak po vypnutí motoru stag v aute pískal a dával na vědomí, že se má jít na kontrolu. Má i něco takového BRC?
Prosinec 18, 201113 r dá se to nastavit na jakémkoliv Stagu,jen ty pprvní jednotky co přišly na trh to neuměly.....BRC to nemá, průměrně inteligentní člověk koukne do servisní knížky a zjistí, kdy má jít na kontrolu...poláci kradou včechny možné ůdaje a snaží se je nervád do softů, bohužel někdy je to spíš na obtíž....
Prosinec 18, 201113 r tak tartarini to má, po vypnutí zapalování 3x zablikají diody a 3x to pískne, takže též nemusím nic hlídat
Prosinec 19, 201113 r dělají to všechny Stagy, ale musí se to v ŘJ jednotce nastavit.....jen jak jsem psal výš, ty úplně první ne(cca rok 2005-6)jestli se nepletu...
Prosinec 19, 201113 r me to prijde docela prakticke, ale je to jen takova orientacni hodnota... v jednotce si clovek zadana prumernou rychlost a podle hodin provozu na LPG se vypocitaji ujete km...
Prosinec 19, 201113 r Mě to přijde promyšlené a užitečné. Protože to otravuje lidi a už jenom kvuli tomu aby je to nechalo na pokoji, tak dojedou na běžný servis. My (já teda ne) ale máme z toho peníze za prodaný filtr a za čas strávený výměnou a kontrolou zařízení, případně seřízení.
Prosinec 20, 201113 r V tom máš pravdu, když nic jiného, donutí to zákazníka, aby dojel na revizi, případnou kontrolu nastavení, protože většinou jsou křivky rozjeté vlivem postupně a nenápadně odcházejícím vstřikům.... u Landi a BRC je to rtošku problém, protože to zákazníka nenutí, jelikož jezdí a jezdí, žádný problém nemívají...Paule musím se pochlubit, Porsche 4.5 L, BiTurbo, výkon 331 kW, zařízení BRC SQ Plug@Drive,reduktor MAX,se žlutými vstřiky(sada do 240 KW), šlape v celém rozsahu otáček aniž by se se ve vysokých musel řešit přívstřik benzínu....a pak že to nejde, ty nové vstřiky dokážou díky své rychlosti protlačit daleko víc plynu....
Prosinec 20, 201113 r Tak to palec nahoru. Nedávno sem tu měl na emisích Audi 4,2 246kw asi.....taky s jedním reduktorem. Pak bych rád viděl fotky nějaké.
Prosinec 20, 201113 r k tomu porsche bych rekl ze budou potreba dva reduktory... teda STAG by je urcite doporucil. Jinak tak odhadem z vykonu myslim ze tam bude tak tlak rekneme 27.5 psi (1.9 bar)diky dvema turbum by tam nemela byt zadny velka kratce nezregulovana spicka tlaku. Ale i tech 331/8=41,4kW na valec je slusnejch... Takze klobouk dolu pred reduktorem MAX, ze to samotnej nakrmi a udrzi rozumnej tlak. snad i membrany si nechaj libit vetsi zatizeni a budou mit dostatecnou zivotnost. Dukaz toho ze BRC ma sve systemy dostatecne dimenzovany. Velky tlak rychle otevreni = velka davka plynu. Vyrobce doporuci system na max vykon 240kW a funguje to i s 331kW Doufam ze auto nezmizi z dohledu, a dozvime se jak to bude fungovat. at trosku pichu do vosiho hnizda: cervenej Valtek 30 by to taky se dvema reduktorama taky dal Upraveno Prosinec 20, 201113 r od silarm
Leden 15, 201213 r Zdravím, prosím o radu - rád bych namontoval LPG do mé OII combi 1,6 MPI 75KW rv. 2008. Není tu někdo přímo s tímto vozem? Nemohu se stále rozhodnout co tam namontovat - vesměs mi přijdou všechny systémy stejné (mají plusy i mínusy). Mám najeto 100tis, najezdím 20-30tis/rok a plánuji auto nechat tak do 160k pak asi prodám. Díky za radu. BTW. zatím se přikláním ke STAG (chtěl jsem BRC v domnění, že je lepší si připlatit ale možná to nakonec vyjde nastejno) Upraveno Leden 15, 201213 r od petrasx
Leden 16, 201213 r zjednodušeně...Stag-polská skládačka z různých značek, pokud se dají Valteky, třeba každých 20-30 tisíc servis a repase vstřikovačů plynu....pokud se dají lepší vstřiky, cena vzroste.....nebo značkové italské zařízení BRC, veškeré komponenty od jednoho výrobce, takže vše sladěné, vstřikovače s novou technologií(ocel.membrány ovládané elektromagnetickým polem), nejrychlejší a nejpřesnější vstřiky co jsou, na 180 aut co jsme montovali 3 vstřiky reklamované-spíš výrobní vada, co se projevila do cca 2-5 tisíc km,automatické ladění.....dnes nabízí Hyundai nové vozy s LPG, záruka 5 let se zařízením BRC....asi v í proč...
Leden 23, 201213 r Tartarini není špatné, ale musíš natrefit na dobrého mechanika, co ti to namontuje a dobře seřídí. Jestli to auto budeš držet 60 000km, tak bych to extra neřešil. To ty vstřiky vydrží, ovšem otázkou je, co bude dělat ten za tebou komu to prodáš...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.