Publikováno Květen 6, 201015 r Ahoj, sundal jsem kryt a zmeril primo na kabelu a nic z toho netece, kdyby nebyla pojistka tak asi nejde ani radio ze? kde se mám pohrabat, resp. kde by to ti automechanici vytahli [myzlim ze se to nechalo odstranit v autodilne] Diky moc
Květen 8, 201015 r Já se domnívám, že to snad žádnou pojisku nemá. Usuzuji tak proto, že na ten zapalovač teče velmi vysoký proud (Jde o rozpálení kovu). Autorádio na to napojené s nejvyšší pravděpodobností není (pokud jsi to nezapojoval sám) Upraveno Květen 8, 201015 r od noneac
Květen 10, 201015 r Opravdu, to je docela překvapení. To znamená že mu v tom případě nesvítí ani palubovka a levé obrysové světla?! Upraveno Květen 13, 201015 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Květen 11, 201015 r Pojistku má samotná zásuvka ne zapalovač,to jsou 2 různé věci..jinak není to pojistka č.22 ale č.15 a je na ni napojené ještě vnitřní osvětlení,digitální hodiny a varovné zařízení proti odcizení vozidla. A pokud se nepletu tak to není o vysokém proudu ale vysokém odporu samotného zapalovače čímž se zahřeje. Takže zkus zkontrolovat tu pojistku a pokud bude dobrá tak bych se zaměřil na kabeláž od rádia jelikož muselo mít i stále napájení 12V kvůli paměti..takže pokud nebylo z výroby mohl ho někdo napojit právě na přívod k zásuvce která má stále 12V napětí.A při demontáži to pouze rozpojili a neřešili na co to ide dál.
Květen 11, 201015 r Zapalovač je nejspíš odporový, ale proud to bude tahat i tak pořádný. Netušil jsem ale ani náhodou jaký, vzhledem k tomu jak rychle se to umí rozpálit.
Květen 11, 201015 r Pojistku má samotná zásuvka ne zapalovač,to jsou 2 různé věci..jinak není to pojistka č.22 ale č.15 a je na ni napojené ještě vnitřní osvětlení,digitální hodiny a varovné zařízení proti odcizení vozidla. A pokud se nepletu tak to není o vysokém proudu ale vysokém odporu samotného zapalovače čímž se zahřeje. Takže zkus zkontrolovat tu pojistku a pokud bude dobrá tak bych se zaměřil na kabeláž od rádia jelikož muselo mít i stále napájení 12V kvůli paměti..takže pokud nebylo z výroby mohl ho někdo napojit právě na přívod k zásuvce která má stále 12V napětí.A při demontáži to pouze rozpojili a neřešili na co to ide dál. blecku netop ma tu na foru! Poistka č. 22 je radio, zapalovač,lav.obrysove svetlo a koncove. Jedine je možne že nekdo tam prerabal kabelaž okolo zapalovača napriklad pre radio atd.
Květen 11, 201015 r Klid nikoho se tu nesnažím ponížit nebo tak,snažím se poradit a uvést věci na pravou míru ..jinak díval jsem se ještě jednou na ty pojistky a tu 22 chápu jako osvětlení toho zapalovače (asi ten kroužek zelený) a spolu s tím je tam jak říkáš levé obrysové světla,osvětlení spínačů,spz autorádia a panelu přístrojů..jinak vyčetl jsem to v uživatelském manuálu..a ješte se mi jednou podařilo právě při zapojování něčeho do zásuvky ji zkratovat a přestaly ukazovat hodiny a vnitřní osvětlení z čehož plyne že to byla pojistka č.15.
Květen 12, 201015 r Až tak važne som to nemyslel. Ano musime si to ujsniť. Ale ta 15-ka je len 15A. Neni to malo na zapovač? Asi maš predsa pravdu že ta 22 bude len osvetlenie zapalovača.
Květen 13, 201015 r No je to jenom 15A ale na 22 je pouze 7,5A..tak nevím no,asi to opravdu nepotřebuje zas tak velký odběr.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.