Publikováno Květen 11, 201015 r Čau, vlastním auto - Škoda Octavia SLX 1.8 20V 92kW r.v. 1998, najeto 150000km - Mám drobný dilema ohledně motorového oleje. Nedávno jsem si koupil motorový olej zn. Halfords, jedná se o plnou syntetiku 5W/40 se specifikací VW 502.00/505.00. Výrobce tvrdí, že je to vhodné jak pro benzínové, tak i pro naftové motory. Celá léta se do motoru dával Castrol TXT softec plus 5W/40. Chci se zeptat jestli nebude vadit změna kterou se chystám provést? Dík
Květen 11, 201015 r Změna by vadit neměla.. Příslušné normy olej má tak by neměl být problém. Měl jsi se o to možná zajímat trošku dříve než jsi olej koupil.. A možná koupit olej trošku známější značky..
Květen 11, 201015 r Autor Změna by vadit neměla.. Příslušné normy olej má tak by neměl být problém. Měl jsi se o to možná zajímat trošku dříve než jsi olej koupil.. A možná koupit olej trošku známější značky.. Zajímal jsem se i předtím a o olejích sem se snažil něco dovědět. V tomto případě mě ale zlákala cena a prostě jsem ulítl. Však posuď 5litrů mě vyšlo na 500Kč. Říkal jsem si, že pokud dodržím všechny specifikace, tak by to mohlo být v pořádku ale pak jsem začal být nějak na vážkách. V autorizovaných servisech, na netu, kdekoli, každý mluví jen o Shellech Castrolech apod., a to mě nějak znejistilo.
Květen 11, 201015 r cena dneska láká většinu.. takže se prodává kde co.. ale jak říkáš.. když to splnuje normy neměl by být problém.. I když dnes splnuje normy v podstatě všechno.. ted jde o to zda je to pravda..
Květen 11, 201015 r Cena necena, olej dáváš do motoru jednou za 15, popř. 30 000, moc na něm nešetři. Nevadí když olej smícháš, či ho dokonce nahradíš, je to oboje 5W40 a stejná specifikace, takže nemůžeš nic pokazit.. přecejen tě šlechtí, že dáváš motoru plnou syntetiku, jako já.. Jen z vlastní zkušenosti ti doporučím Castrol Magnatec 5W40, na něm mám naježděno dohromady 130 000 a motor stále bez problémů, naštěstí mě ani olej neubývá (ťuk,ťuk) Měl by tam mít nějaký inteligentní částice. Nekupuj v kamenných obchodech, kupuj na internetu a budeš překvapenej, kam se s cenou dá dostat. To potom ztratíš chuť na NO_NAME a raději koupíš něco lepšího.. Tak ať ti motor pěkně běhá, čauec Upraveno Květen 11, 201015 r od brc.majkl
Květen 11, 201015 r Autor cena dneska láká většinu.. takže se prodává kde co.. ale jak říkáš.. když to splnuje normy neměl by být problém.. I když dnes splnuje normy v podstatě všechno.. ted jde o to zda je to pravda.. Je to tak cena láká a to, že se prodává kde co je taky pravda a to je právě to, co mě nahlodalo. Navíc já nejsem žádnej mechanik, tak se prostě potřebuju ujistit. Posuzoval jsem mezi sebou ten původní Castrol TXT softec plus a ten co tam chci dát Halfords a oba se schodují ve všech nížepopsaných bodech. SAE 5W/40 API SL/CF, ACEA A3,B3,B4 MB 229.3 VW 502.00 / 505.00
Srpen 9, 201015 r Zdravim vsechny ja si myslim ze na oleji by se moc setrit nemelo mozna ze jsem na to doplatil, protoze mi trochu klapkaji zdvihatka. A maopak bych se chtel zeptat jestli nevadi kdyz prejdu z polo na plnou syntetiku diky mejte se.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.