Přejít na obsah

Octavia SLX 1.8 20V 92kW (změna motorového oleje)


Franta76

Doporučené příspěvky

Čau,

vlastním auto - Škoda Octavia SLX 1.8 20V 92kW r.v. 1998, najeto 150000km - Mám drobný dilema ohledně motorového oleje. Nedávno jsem si koupil motorový olej zn. Halfords, jedná se o plnou syntetiku 5W/40 se specifikací VW 502.00/505.00. Výrobce tvrdí, že je to vhodné jak pro benzínové, tak i pro naftové motory. Celá léta se do motoru dával Castrol TXT softec plus 5W/40. Chci se zeptat jestli nebude vadit změna kterou se chystám provést?

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Změna by vadit neměla.. Příslušné normy olej má tak by neměl být problém. Měl jsi se o to možná zajímat trošku dříve než jsi olej koupil.. A možná koupit olej trošku známější značky..

Zajímal jsem se i předtím a o olejích sem se snažil něco dovědět. V tomto případě mě ale zlákala cena a prostě jsem ulítl. Však posuď 5litrů mě vyšlo na 500Kč. Říkal jsem si, že pokud dodržím všechny specifikace, tak by to mohlo být v pořádku ale pak jsem začal být nějak na vážkách. V autorizovaných servisech, na netu, kdekoli, každý mluví jen o Shellech Castrolech apod., a to mě nějak znejistilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cena necena, olej dáváš do motoru jednou za 15, popř. 30 000, moc na něm nešetři. Nevadí když olej smícháš, či ho dokonce nahradíš, je to oboje 5W40 a stejná specifikace, takže nemůžeš nic pokazit.. přecejen tě šlechtí, že dáváš motoru plnou syntetiku, jako já.. Jen z vlastní zkušenosti ti doporučím Castrol Magnatec 5W40, na něm mám naježděno dohromady 130 000 a motor stále bez problémů, naštěstí mě ani olej neubývá (ťuk,ťuk)

Měl by tam mít nějaký inteligentní částice. Nekupuj v kamenných obchodech, kupuj na internetu a budeš překvapenej, kam se s cenou dá dostat. To potom ztratíš chuť na NO_NAME a raději koupíš něco lepšího.. Tak ať ti motor pěkně běhá, čauec

Editováno: , autor: brc.majkl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

cena dneska láká většinu.. takže se prodává kde co.. ale jak říkáš.. když to splnuje normy neměl by být problém.. I když dnes splnuje normy v podstatě všechno.. ted jde o to zda je to pravda..

Je to tak cena láká a to, že se prodává kde co je taky pravda a to je právě to, co mě nahlodalo. Navíc já nejsem žádnej mechanik, tak se prostě potřebuju ujistit.

Posuzoval jsem mezi sebou ten původní Castrol TXT softec plus a ten co tam chci dát Halfords a oba se schodují ve všech nížepopsaných bodech.

SAE 5W/40

API SL/CF, ACEA A3,B3,B4

MB 229.3

VW 502.00 / 505.00

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...