marfan Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 Mám takú otázku, že ten pozorovaný zvuk je ako nejaký zotrvačník ?? Hluk sa zvyšuje rovnako z otáčkami, niekedy to nerobí niekedy ano. Je na kompresory nejaké ložiško, ktoré toto môže spôsobovať ?? Alebo je to len málo kvapaliny v klíme ? Pozorujem to na fabii pred FL. Na fabii po FL takýto zvuk nieje počuť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 Ano, huci to presne ako auticko na setrvacnik, zvuk primoumerny otackam motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 A je to tým že je málo náplne v okruhu klimatizácie ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 Nevim, jeste jsem ji nedal doplnovat. Ale spis si myslim ze to chladivem neni, protoze ti huci pouze kdyz je cudlik teploty mezi min a maxem. Na plne chlazeni s cudlikem v modrem nic nehuci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 Daj si tu klímu určite naplniť. Ja som mal ešte pred mesiacom presne tie isté zvuky a aj celkovo bola klíma hlučnejšia.Po naplnení je všetko v poriadku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 Taky pozoruju větší hlučnost klimatizace. Přesně jak je tu popisováno, jak se nachladí a udržuje je teplotu hlučnější. Chladí ale dobře, tak do toho asi zatím zasahovat nebudu. Píše se tu o inovovaným regulačním ventilu, bylo by dobrý kdyby napsal někdo komu výměna pomohla. Nevíte někdo kde zmíněný ventil je namontovanej? Napadá mě přímo v kompresoru? A předpokládám, že při jeho výměně musí náplň pryč.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 Klíma nomálne bežala a chladila aj mne, ale keď je málo plynu v klíme, tak to už nie je sranda - môže sa tým zničiť kompresor ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 Tusim ze je klima idiotenfest, ze pri poklesu tlaku chladiva pod nebezpecnou mez, klima nesepne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 5. Červen 2015 Sdílet Vloženo 5. Červen 2015 Přesně tak, je tam tlakový spínač a při poklesu tlaku pod určitou úroveň se kompresor nesepne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 9. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2015 Naplněná klimatizace, odsáto 360 g, doplněno 550 g. Předtím jsem při nejnižší rychlosti ventilátoru pozoroval otravný, poměrně hlasitý, jakoby syčivý zvuk, který přehlušil až 3. nebo 4. rychlostní stupeň ventilátoru (klimatronik). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikyspf Vloženo 10. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2015 Nevíte jaký objem má klimatizace u Fabie II? Mně se ten štítek sloupnul už po roce :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 10. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2015 Stejnej jako u Rooma - 550g chladiva R134 plus nepublikovaná (ale výrobně normovaná a v programech plniček respektovaná) dávka kompresorovýho oleje ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2015 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 24. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2015 Taky pozoruju větší hlučnost klimatizace. Přesně jak je tu popisováno, jak se nachladí a udržuje je teplotu hlučnější. Chladí ale dobře, tak do toho asi zatím zasahovat nebudu. Píše se tu o inovovaným regulačním ventilu, bylo by dobrý kdyby napsal někdo komu výměna pomohla. Nevíte někdo kde zmíněný ventil je namontovanej? Napadá mě přímo v kompresoru? A předpokládám, že při jeho výměně musí náplň pryč.... Nechal jsem klimu doplnit a hlučnost je pryč. Chyběla víc než polovina náplně a přesto to chladilo ještě dobře. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yofresh Vloženo 8. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2015 Zdravím, jedna otázka, vyměnil jsem komplet klimu... byla doplněna, hodně chybělo. Ale přijde mi, že v těchto vedrech, nějak nestiha stejně chladit. Jak chladí Vám ? Já dám teplotu na min.a 4 stupěn a stejně něž to vychladí, tak to hoodně dlouho trva, už jen ve srovnáni s OC II po FL. Tam mi přijde , že to chladí mnohem lépe. A druhá věc.. když nastavím teplotu na 22st. a auto se v menších teplotách na tuhle teplotu dochladí, začně být slyšet klima jakož jste psali, jak auto na setrvačnik. Když teplotu snížím-- a má tendenci snažit na ní dochladit, zvuk přeestane ( setrvačniku) dokud se nedostanu na požadovanou teplotu. Poté opět začne. Já ( Fabka před FL motor 1.2 HTP 51kw) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjdefort Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 Tak mě to poslední měsíc začlo hučet taky..docela jste mě uklidnili množstvím případů, komu to dělá taky..mám auto 4,5 roku od novoty a nikdy to nedělalo, až teď..nechal jsem teda poprvé zkontrolovat chladivo a za celou dobu neubylo ani prd..hučení nepřestalo..dělá to v situacích přesně jak popisujete..tak to asi nebudu řešit, nicméně je divný, že to začlo dělat až teď..asi to zcela normální nebude.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 Rád by som vedel čo to spôsobuje aby som vedel povedať v servise na čo sa majú zamerať a pozrieť, nechcem aby vymenili pol okruhu klímy a žiadny výsledok. Sestre som to dal doplniť a tiež žiadny výsledok chýbalo jej tam 100g chladiva. Včera som išiel po dialnici so zapnutou klímou nastavenou na 22-23°C a tuším to nehučalo takže neviem fakt čo to je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 Já mám takovej pocit, že ten kompík bublá a hučí furt, akorát přes zavřený okna ho neslyšíme - a když náhodou dojde k tomu, že si chceme co nejrychlejším způsobem ochladit rozpálenej introš auta odstavenýho na sluníčko - A OTEVŘEME SI NA CHVÍLI OKNO, tak ten bublot uslyšíme. Chce to posadit za volant někoho jinýho, stoupnout si ven vedle auta a nechat ho, aby za nás natočil motor nejdřív bez klimy a pak zapnul klimku... Nevěřící Tomáše můžu ubezpečit, že čerstvě nastartovanej 1,4 16V s od začátku puštěnou klimou zní v první chvíli HOOODNĚ podobně jako studenej diesel - protože než se natlakujou hydroštely, cvakají zdvihátka o ventily - a k tomu bublá kompík klimy, prostě zvukově "jednačtyři tédéíčko" hadr ... Ale stačí pár desítek vteřin běhu, motor se trošku ohřeje, klima si natlakuje systém - a už je to zvuk, jakej očekáváme... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yofresh Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 No,ja to právě ukazal známému. Prijel jsem s autem a pustenou klimou kdy sel zevnitř slyset setrvacnik. I z venku. A prijel jsem za nim a rikam poslouchej..slysis setrvacnik? Divný zvuk? A on mi rika,no normální zvuk...tak jsem mu rekl at posloucha,ze tu klimu vypnu a teprve uslyší normalni zvuk. Vypl jsem ji,no q nestacil se divit. A dal mi za pravdu. A kroutil hlavou,co by to mohlo byt :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 9. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2015 Ja ten zvuk akoby zotrvačníku počujem iba zvnútra a to pri nastavení teploty od 20 do 25°C. Tak isto ako Yofresh keď klímu vypnem ihneď to zmizne, zvyšujúcimi otáčkami sa zvuk zvyšuje. Ešte mám dobrý sluch aby viem čo počujem, aj klepanie piestu počujem ale nerieším to pretože nežere olej, vykon OK, iba zvuk trocha horší. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiží Vloženo 21. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2015 Tak to je nářez, tři strany diskuze o tom co s hlučnou klimou o ničem. Zvuk setrvačníku mám taky, jde o Roomster 1,4 16V s tím, že nebyl nikdy nikde jinde než v autorizovaným servisu, ten zvuk je strašně vadí, přemýšlím, že se auta zbavím, ale napadlo mě, že se kouknu na net a našel jsem Vás, zaregistroval se, aby jsem mohl přispět, bohužel otázkou, protože řešení tu jednoznačně není uvedené... 1. měnil už někdo expanzní ventil obj.č. 6Q0820679A? Můžu si ho vyměnit sám, je někde návod, třeba na youtube? 2. přestože servis mi klimu extra kontroluje, minulé léto doplněná, potřebuji vědět, zda si ji mohu doplnit chladivo sám a jak? Pak už jen jediné řešení, nová klima, kolik stojí i s výměnou? Napadlo mě, že nechám výměnu na servise a případnou hlučnost budu dokola reklamovat, dokud to nevyřeší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 21. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2015 Odpovím ti otázkou, jednou jedinou na oba tvoje dotazy: DOMÁCÍ LEDNIČKU JSEŠ TAKY SCHOPNEJ SI SÁM OPRAVIT NEBO DO NÍ DOPLNIT CHLADIVO? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiží Vloženo 22. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2015 Jo, když na to příjde, tak jo. Příště poprosím jen o konstruktivní odpovědi! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 22. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2015 (editace) Tak si najdi návod jak doplnit klimu na youtube.Obrázky ti asi řeknou víc.No a když budeš na netu tak si rovnou najdi kolik stojí kompresor. Edit:v sekci ostatní jsou ke stažení dílenské příručky,týkající se topení a klimatizace. Editováno: 22. Srpen 2015, autor: standavfr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiží Vloženo 22. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2015 Paráda, na příručky kouknu, nevěděl jsem o nich, díky moc! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.