HanyZ Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 Ahoj, objevil se mi poslední dobou problém při startování. Ne vždy, ale občas se stane, že při startování motor točí naprázdno. Po vypnutí klíčku a novém startování už je to ok. Čerpadlo se vždy ozve a tudíž počítám, že benzín natáhne. Je to přesně ten zvuk, jako když mi nechtěla kdysi chytnout 120ka na první pokus. Točí prostě naprázdno, nevím jak lépe to specifikovat. Čím by to mohlo být ? Díky za rady. /1.6, AEE, 55 KW/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shimpan Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 Nejsem si jist, zda točí naprázdno motorem. Mě to dělalo také, ale bylo to startérem, nevysunul se pastorek, takže motorem to ani nehnulo. Po opravě startéru je vše v pořádku, auto chytá doslova jen na škrtnutí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevvin Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 Problem bude nejspise v magnetu na starteru. Mužou byt uz uvnitř opalene kontakty a při startovani (sepne magnet) nedojte k propojeni kontaktů na 100%. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 20. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 Aha no v zimě nebyl nikdy problem zacalo to delat teprve ted. Na kolik vyjde oprava starteru? Jake muze mit nasledky, kdyz to nebudu zatim resit? Jak mohu overit zda to je starter? Diky za dalsi rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevvin Vloženo 20. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2010 Na zimu to nema vliv, pokud se kontakty opalí. U starších startérů se ten magnet dal rozebrat a aspon vyčistit. Tady si nejsem jist. Následky žádné, jen se Ti může stát, že nenastartuješ vůbec Ověřit se to dá, když vytáhneš konektor ze startétu (ten od spínačky) a propojíš ten kontakt na přímo s Aku. Zjistíš, jestli dobře vyjíždí (cvaká) Pokud někdy vynechá, bude to v tom magnetu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k.mirda Vloženo 21. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2010 Starter se dá rozebrat, taky už sem se s tím potýkal. Rozhodil sem magnet a jádro, oboje přebrousil jemným šmirglem a pak ještě doladil jemnou brusnou pastou a starter jede jako novej. Ke kontaktům se nedostaneš, ale pokud slyšíš jak točí, tak kontakty budou pravděpodobně v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 21. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 21. Červenec 2010 No, tak to bude asi fakt startér podle Vašeho popisu. Startér točí, ale nechytne. Jelikož nevím kde začít, prosím o popis, kde startér najít a který kontakt zkusit. Případně co rozebrat a vyčistit. Fotoseriál by mi moc pomohl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevvin Vloženo 21. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2010 Fotoserial nemám, ale pomůže ti sledovat silnej červenej kabel od Aku. Jde jedině ke startéru. A vedle matky, co drží tenhle kabel je ještě jeden slabej a ten je od spínačky. Rozpojíš ho a natahneš kabel od Aku k tomu kontaktu a uvidíš co se bude dít Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k.mirda Vloženo 22. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2010 Fotoserial nemám, ale pomůže ti sledovat silnej červenej kabel od Aku. Jde jedině ke startéru. A vedle matky, co drží tenhle kabel je ještě jeden slabej a ten je od spínačky. Rozpojíš ho a natahneš kabel od Aku k tomu kontaktu a uvidíš co se bude dít Pokud mu točí jen naprázdno po otočení klíčku zapalování, tak tím kabelem napřímo na startovací cívku nic jinýho nezjistí.... Jen pozor ať tam nemáš zařazenej kvalt! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 22. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 22. Červenec 2010 Takže černý silný kabel od baterky - druhý konec je na startéru a na startéru je připojený kabel od spínačky. A já ten kabel od AKU přiložím na ten kontakt, kde je připojený kabel od spínačky na startéru ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevvin Vloženo 22. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2010 Takže černý silný kabel od baterky - druhý konec je na startéru a na startéru je připojený kabel od spínačky. A já ten kabel od AKU přiložím na ten kontakt, kde je připojený kabel od spínačky na startéru ? Ano, klidne muzes odpojit ten silnej od starteru a prilozit na kontakt od spinacky pokud to pujde. k.mirda: ano, dobra poznamka. Mit neutral Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 24. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 24. Červenec 2010 Tak dneska jsem to ukázal mechanikovi, náhodou 2x po sobě auto nestartovalo. Je to prý startér. Asi ho sundám (jak ? - na spojce zboku že ? dva šrouby ? na co si dát pozor ?) a zkusím ty kontakty pročistit. Prosím rady jak ho sunda a jestli je třeba něco nastavovat potom. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 24. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 24. Červenec 2010 tak jsme pokročil dále, byl jsem za dalším známým při startování je slyšet, jak se volnoběžka točí. takže s největší pravděpodobností se pastorek nevysune na startéru. co s tím ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 24. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2010 Daj si zrepasovat-opravit starter. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kevvin Vloženo 24. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2010 HanyZ - Ty se mi snad zdáš, takhle ten startér budeš opravovat rok Bud máš kámoše co se v tom vyzná, pak mu to dej a nebo hold dej ten startér nejakemu autoelektrikáři. Jak už jsem psal na začátku, na 99% to bude kontaktama ve spínači, co vysouvá pastorek jestli si propojit Aku s kontaktem na spínačku na přímo. Startér drží na dvou šroubech + dva kontakty na spínači. Vyndej to a dej to opravit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 24. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 24. Červenec 2010 no jo vyndat a dat opravit je ten problem... V čr jsem jen o vikendu.jinak jsem na auto odkazany, jezdim s nim do zahranici za praci. Diky moc za rady. Jak dlouho muze trvat repasovani? A priblizna cena? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 24. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2010 Niektore firmy ti urobia opravu-repas celeho starteru+alternatoru do 5 hodin.Popripade ti ho hned vymenia za dobry zrepasovany kus. Nepises z ktoreho kraja si v CR.Pouzi GOOGLE nech ti vyhlada firmu v okoli tvojho bydliska. LINK na Firmu CZ: http://www.autoklima.cz/autoelektrika-opravy.html LINK na Firmu SK: http://www.rmteam.sk/?opravy-starterov=engeneering Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 24. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 24. Červenec 2010 (editace) Jsem z karviné, zkusím pohledat...snad to někdo zmákne třeba v sobotu ... jinak přidávám live záznam při posledním startování chytl motor až napotřetí... (avi není povoleno nahrát, tak externí link: www.hanyz.tym.cz/24072010.avi ) Editováno: 24. Červenec 2010, autor: HanyZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 29. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2010 prosím o radu, který startér koupit... oprava stávajícího vyjde na 1000-1500, koukal jsem na aukro a allegro, a mám možnost koupit tyto startéry: http://aukro.cz/item1165230671_starter_1_6i_skoda_octavia_vw_golf_apod.html http://allegro.pl/item1118397132_rozrusznik_seat_cordoba_ibiza_toledo_skoda_octavia.html Který z nich si vybrat ? Díky za rady.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 8. Srpen 2010 Autor Sdílet Vloženo 8. Srpen 2010 dnes objednán startér, takže příští týden výměna konečně jsem se odhodlal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.