wirer Vloženo 12. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2014 a Ty máš kontrolu žiaroviek?Mam, ale podla vsetkeho vypnutu-- Z mobilu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 12. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2014 (editace) .... Zkus odpojit třeba přední blinkr, jde to jednoduše jen odpojením kabelu, bez demontáže žárovky, pak nastartuj a zapni blinkr.. Bud ti vyskočí kontrolka prasklé žárovky nebo ne... Možná se pletu, ale určitě se kontrola žárovek vztahuje i na blinkry? Už od nepaměti kontrola blinkrů existovala i bez diagnostiky, a to tak že když přes bimetalový mechanický přerušovač, procházel menší proud (pouze jednou žárovkou), blinkr blikal dvojnásobně rychle. Tato funkce zůstala taky u elektronického přerušovače, např. na Feldě. A v současnosti ve Fábkách apod. bliká rychle kontrolka na palubovce, ale zbylá žárovka venku bliká normálně. To rychlé blikání na palubovce upozorňuje, že jedna žárovka nebliká. Jestli se rozsvítí taky symbol prasklé žárovky, teď nevím. Asi si to zítra vyzkouším. Kontrolu obrysovek mám. Editováno: 12. Říjen 2014, autor: jipol57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 12. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2014 Máš pravdu, já to dal jako příklad, protože je to nejjednodušší na odpojení.. Samozřejmě blinkry blikají rychleji bez ohledu na kontrolu žárovek, jen když máš tu kontrolu zapnutou, rozsvítí se k tomu navíc ještě kontrolka - zkoušel jsem to juraj: Myslím si, že kontrolu určitě máš, jen ji máš vypnutou.. Zkus najít v okolí někoho s kabelem, ať ti ji zkusí zapnout, případně přijeď, zapnu ti ji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juraj07 Vloženo 12. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2014 to je čudné že auto môže mať toooooooooľko funkcii a všetko je z výroby vypaté Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Kontrola parkovačky je vypnutá tak jak je na obrázku.. Takže pro vypnutí kontroly musíš mít v Byte 19 zaškrtnuto Bit 6.. Kontrola žárovek je aktivní - hlásí chybu, když ne políčko prázdné.. Mají to nejspíš naopak a nebo jsem to nepochopil Takže aby sme si to ujasnili. Ak mám všetky tie kolónky zaškrtnuté, tak všetky kontroly žiaroviek mám vypnuté? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Jo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rumík Vloženo 20. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2016 (editace) ahoj, byl jsem ne druhé technické kontrole a neprošel jsem , že nesvítí obrysové světlo , ale já žil v přesvědčení , že to bude hlásit kontrolka na maxidot. Pravděpodobně praskla při cestě na technickou . Dá se nějak poznat jestli to moje auto podporuje a je to jen neaktivní ? v návodu na straně 22 se píše , že to je na kontrolu prasklé žárovky , ale nenašel jsem nikde omezení dle výbavy nebo něco jiného. Děkuji předem za každou radu . Roomster 8/2010 Editováno: 20. Srpen 2016, autor: Rumík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KennyMc Vloženo 20. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2016 Tak to by mě taky zajímalo. Byl jsem v domění, že to mám mít taky ve výbavě (FII elegance s maxidotem, 9/2010) a špatnou žárovku mi to nehlásí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 20. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2016 Mám dojem, že jednu prasklou žárovku to nepozná. Jen kdyby nesvítily obě na stejné straně. Vpředu/vzadu. To samé u brzdových světel. Nahlásí jen když nesvítí obě žárovky. Možná se pletu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 20. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2016 Podľa mňa je to spôsobené citlivosťou a toleranciou odberaného prúdu podľa ktorého to RJ skúma, mám síce pred FL ale zapal som si v RJ kontrolu pripojenosti prívesného vozíka a na palubnej doske mi to indikuje vtedy keĎ mám zapnuté smerovky ale indikuje mi to aj keď nemám pripojený vozík ale mám mám zapnuté všetky výstražné svetlá. Ale či je to tak tak to neviem naisto. Minule sme mali na fabii vypálenú žiarovku v dennom svietení na fabii po FL a nič to neukazovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fireee Vloženo 21. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2016 pozná to i jednu prasklou žárovku, ale musí to umět ŘJ. Nebo, je možné, že máš nakódováno, aby nehlásil prasklou žárovku, chce se na to podívat ve VCDS jak je to nastavené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 21. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2016 Před dvouma rokama na STK jsem měl předni obrysovou začouzenou že skoro nesvítila a zadní prasklou a technik jen na světlo poklepal že to se mu nelíbí ale do záznamu to nenapsal a vyměnil jsem si je hned co jsem vyjel z technické. Za měsíc jedu zase tak jsem zvědavý jak moc byli nuceni zpřísnit Nicméně mám 2008 a nehlásí mě maxidot ani když mě praskly obě H7 najednou a to jsem byl dost vyjukanej kdyz po 2km v noci obě naráz praskly. Raději jsem volal známému a ten že to budou jen žárovky, nic vážnějšího Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 21. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2016 Firee: S Fabiou po FL sa nič nerobilo od výroby pretože je to služobné auto. Ale pamätám si, že raz to ohlásilo zlú žiarovku ale ktorá to vtedy bola neviem. MilanHos: Fabia pred FL žiadnu kontrolu žiaroviek nemá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike.111 Vloženo 17. leden 2017 Sdílet Vloženo 17. leden 2017 nevite nekdo jestli by fungovala na predFL na maxidotu za predpokladu,ze bych dodelal rj a kabelas jako to ma F1? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike.111 Vloženo 3. Srpen 2017 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2017 tak si odpovim sam kontrola na predfl nefunguje ani kdyz tam je,namontoval jsem do f1 budiky z f2 a ani maxidot to neumi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro F. Vloženo 7. Května Sdílet Vloženo 7. Května Zdravím a rovnou položím otázku: funguje někomu na F2/R po FL signalizace prasklé žárovky tak, jak je popsána v návodu k použití? V návodu pro Fabii 2 z roku 2013 je to na str. 21, kapitola Porucha žárovek. Zde se píše: Kontrolní světlo se rozsvítí při poškození vlákna žárovky: › do 2 s po zapnutí zapalování; › při zapnutí vadné žárovky. a dále, že: Na informačním displeji se zobrazí např.: INFORMACE Zkontrolujte pravé přední tlumené světlo! Mě to totiž na mé F2 (2014) takhle vůbec nefunguje. Samotná kontrolka se mi rozsvítí např. při závadě na blinkru, ale MaxiDot už nezahlásí, že je vadný blinkr ani která žárovka. Kontrolka také umí (překvapivě) nahlásit vadnou žárovku na přívěsu (mám originál tažné s chytrou ŘJ), nicméně opět bez textové specifikace, co je špatně (kdyby alespoň, že se jedná o přívěs...). Ale třeba u předních světel se nerozsvítí ani ta kontrolka - zkoušel jsem vyndavat žárovky tlumených světel i parkovaček (nejprve jednu, pak obě) a auto nezahlásí nic a to ani při opakovaném zapínání zapalování... Kódování bych měl mít už z výroby a správné - na BYTE 16 mám ty 4 BITy ve VCDS bez zatržítek, zkoušel jsem to i zaškrtnou a nic... Zadní světla jsem zatím nezkoušel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 8. Května Sdílet Vloženo 8. Května Mám to podobně. Svítí oranžová kontrolka signalizace prasklé žárovky a na MaxiDotu žádná informace. Paradoxní je, že přitom svítí všechny žárovky. No a když nějaká žárovka občas praskne a nesvítí, tak se kontrolka vůbec nenamáhá signalizovat závadu. Jenže u mě to bude asi tím, že vozidlo tuto funkci nemá mít - údajně v mé výbavě nebyla standardní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 8. Května Sdílet Vloženo 8. Května Pokud vím, tak hlavní světlomety diagnostika nekontroluje vůbec, brzdová světla jen kdyby nesvítilo žádné, levé ani pravé. Obrysovky na každé straně, kdyby nesvítily vpředu i vzadu. Jednu žárovku umí kontrolovat jen u blinkrů, a při tom rychle bliká na palubce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro F. Vloženo 9. Května Sdílet Vloženo 9. Května (editace) Tak to je takové poněkud k ničemu... Docela by mne zajímalo, proč do manuálu (ještě v roce 2013, kdy se FL dělal už třetí rok) dali tuhle zmínku, že by to mělo i formou textu hlásit např. právě prasklou žárovku předního tlumeného světla, když to vlastně neumí ani tou blbou ikonkou žárovičky zahlásit v podstatě nic, dokud neshoří 2/3 žárovek na autě...? Zatímco prasklou levou obrysovku na 40 let starém vozíku po dědovi to alespoň ikonkou žárovičky zahlásit umí... Editováno: 9. Května, autor: Miro F. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro F. Vloženo 9. Května Sdílet Vloženo 9. Května On 5/8/2024 at 8:11 AM, Pawouk said: Mám to podobně. Svítí oranžová kontrolka signalizace prasklé žárovky a na MaxiDotu žádná informace. Paradoxní je, že přitom svítí všechny žárovky. No a když nějaká žárovka občas praskne a nesvítí, tak se kontrolka vůbec nenamáhá signalizovat závadu. Jenže u mě to bude asi tím, že vozidlo tuto funkci nemá mít - údajně v mé výbavě nebyla standardní. Otázkou je, jestli to hraje roli, zda to bylo standartní nebo ne... BCM to buď umí a nebo neumí. A skoro bych řekl, že to po FL bude umět každá, byť třeba to nemusí teoreticky mít aktivované v kódování... A v dílenské příručce jsem nenarazil na nějaké rozdíly ve schématech zapojení, které by naznačovaly dvě verze zapojení - se signalizací a bez... Kontrolka výpadku žárovky (K170) nemá nikde uvedenu poznámku *dle výbavy a zároveň nikde ve schematech sdružených přístrojů nechybí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. Května Sdílet Vloženo 10. Května V návodu k obsluze je popsána veškerá možná výbava bez ohledu na to, zda se vůbec v daném voze vyskytuje. Je to pochopitelné - těžko mohli tisknout manuál ke každému auta zvlášť. Je to stará škodovka, co bys chtěl, prostě to má svoje mouchy, jako každé jiné auto. Návod k obsluze Tento návod popisuje rozsah vybavení vozidla v době jeho vydání. Některá z uvedených vybavení budou k dispozici až později nebo se dodávají pouze na některé trhy. Vyobrazení se mohou v detailech lišit od provedení Vašeho vozidla, jsou chápána jako obecné informace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miro F. Vloženo 10. Května Sdílet Vloženo 10. Května To je samozřejmé, že nemohou obsáhnout všechny specifikace jednou tištěnou knížkou, ale o to tu nejde. Jde o to, že z diskuse v tomto vlákně a nejen zde tak nějak vyplývá, že dvojková Fabie nejspíš prasklé žárovky hlásit vesměs moc neumí. A rozhodně tedy ne způsobem, který je popsán v návodu k obsluze a který to hlásí např. Octavia ze stejného období... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 11. Května Sdílet Vloženo 11. Května Už ze schemat je jasné, že hlavní světla hlásit nemůže, protože vůbec nejdou přes ŘJ. Ale brzdovky a obrysky přes ŘJ jdou, ale kontrola je dost nepřesná. Neumí rozeznat jestli svítí jedna nebo dvě, jen jestli nesvítí žádná. U přívěsu, jak se zmiňuje Miro F. taky kontroluje jen jednu žárovku v obvodu. Kdyby např. koncové měly více žárovek, tak by taky nepoznal, kdyby jedna z nich nesvítila. Upozorňuji že levá a pravá jsou taky odděleně, jako na autě. Obě brzdové na přívěsu, jsou v jednom obvodu, tak taky zahlásí jen kdyby nesvítíla ani jedna. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.