Přejít na obsah

Dilema: Přeštípat kabely nebo odvrtat plech?


Drewie

Doporučené příspěvky

Stojím tu před dilematem:

potřebuju vyměnit kabeláž ve dveřích (na důvod se neptejte :) ) Celý kabelový svazek se dá vyndat, kromě jediné svorkovnice, která je na zámku dveří, k té se nedá dostat.

Mám uštípat ty kablíky před plechem a naletovat to na novou kabeláž, nebo to odvrtat a pak zas to dávat dokupy? (pravděpodobně s nýtovacími maticemi viz: )

První varianta je relativně rychlá a není na to potřeba žádné nářadí ani dodatečný materál. Druhá je taková uhlazenějsí, ale časově docela náročná.

Co vy na to?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kabeláž vede tak, že je celá viditelná, páska se dá tedy odmotat, tak jak potřebuju daleko, klidně i u nějaké příchytky. Letovaný spoj není delší než 1cm a zaizolovaný stahovací bužírkou, žádná kluba kabelů se nekonají.

A pokud takhle stáhnu každý z těch 6 vodiců, co vedou k zámku a pak těch všech 6 stáhnu jednou velkou stahovací bužírkou, se to pak už nemá kam vyklepat , ne?

Budu kupovat nový originál kabelový svazek, takže všechno bude pasovat kam má... :palec2:

Když nad tím přemýšlím, tak odvrtání plechu má další mínus - může mi začít týct do auta :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

OK, takže se bude vrtat, chjo.

Co jsem si tady na foru přečetl, tak vím, že díry v plechu jsou o průměru 7mm tudíž do toho příjde nýtovací matice M5. Předpokládám, že ty díry jsou kulaté takže se nedají použít ty šetihranné matice, aby se při šroubování neprotáčely. Co použít tedy kulaté rýhované?

Asi bude lepší použít ty otevřené, abych nemusel řešit délku šroubu.

Další otázka však vyvstává, s jakým osazením - plochým, zápustným nebo malým? Zápustné je blbost, to malé osazení má výhodu, že se nemusí upravovat díra jako u zápustné, jen nevím, jestli ta matka nepropadne dovnitř, kdyby ta díra byla trochu větší. To ploché osazení zas vyčnívá a může způsobit, že se pak ty plechy správně nepřitisknou k sobě.

A poslední, co bych rád věděl, je z jakého materálu? Někdo používal hliníkové, aby to šlo případně lehce odvrtat, ocelové jsou klasika, pak ještě je možnost nerezových.

Tak jsem na Vás, pánové a samozřejmě i dámy, zvědavý, co poradíte. :palec2:

Je tu spousta lidí, co tu použilo pro přidělání plechu nýtovací matice, nikdo však nenapsal něco jako tohle: dal jsem tam ocelovou M5 rýhovanou s malou hlavou, otevřenou. Všude jsou jen částečné informace a o výsledku se už niko nerozepsal. :(

Jo a odvrtává se to 7 vrtákem, nebo menším? :kol-63: Aby mi to někam neujelo a neudělal tu díru oválnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

kabeláž bych asi nijak nepřerušoval..... ja sem ji celou vyndaval a vim jake je to dilema ale pomoci baterčičky a maleho šroubovačku se mi to povedlo vyprostit to z te svorkovnice u zamku u dveří ...lepší je si s tim pul hodky hrat než pak letovat a nebo davat ruzným zpusobem kabely dohromady:-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

JaRoYi, jsi asi neměl nikdy sundanou výplň ze dveří, že?

Ti zasvěcení totiž vědí, že ke svorkovnici zámku se nedá u Fabie 1 normálně dostat...

kubas2801: Ty jsi tam nějak viděl, že sis tam svítil? Já jsem ještě přemýšlel o nějakém drátu. Nicméně teď je stejně zima i v garáži, takže to musí počkat až na jaro.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...