Září 21, 20177 r Potřebuji poradit. Mám auto z originál tempomatem. Po zapnutí udržuje rychlost, ale když zapnu blinkr ke krajnici, tak mi tempomat vypne. Nevíte, co s tím.
Září 21, 20177 r Vzhledem k tomu, že se obojí ovládá stejnou páčkou bych chybu hledal v ní. Ve VAGu se dá zjistit, jestli to přepnutí blinkru nedělá nějaký bordel v ovládání tempomatu
Říjen 8, 20177 r Pánové mám problém. Fabia 1 2007 1.4 tdi dodělávaný tempomat, před 150000km, občas (jednou za cca 500km) se mi zapne sám od sebe tempomat. Jedu třeba po dálnici bez tempomatu, já nevím třeba 120km/h pustím plyn a auto si udržuje konstantní rychlost. Je to velmi nepříjemné a nebezpečné.
Říjen 8, 20177 r VAGem překontrolovat jak a jestli fungují tlačítka a vypínač na páčce. V páčce totiž nic jiného není, jen kontakty od tlačítek a vypínač. Veškerá elektronika je v ŘJ. Ale ono se to bude špatně kontrolovat, když to dělá jen občas ....
Říjen 9, 20177 r pravděpodobně páčka, případně kabeláž, spíš ale ta páčka. Jestli to dělá jednou za 500 km, tak tě čeká oprava "pokus/omyl".
Říjen 9, 20177 r Ve VAGu žádné chyby?? Nevím, školy nemám, ale nemohl by to dělat i plynový pedál?? Proč myslíš, že to dělá tempomat??
Říjen 9, 20177 r no to by poznal podle toho, že "to" přestane deaktivací tempomatu. Nicméně na tom něco může být, kdysi si tady někdo stěžoval na něco podobného a vyřešila to - dle servisu - "úprava koberečku řidiče 1x" :-)
Říjen 9, 20177 r Schéma zapojení a kabeláže jsem nestudoval, je někde tady v tématu, ale zdá se mně dost sci-fi, aby se dva dráty spojily (případně ukostřily), tím se tempomat zapnul a pak se spojily další dva dráty a tím se nastavila požadovaná rychlost. Edit: Někde okolo strany 10 vlákna se píše o tom, že v páčce se vše připojuje na +12... Upraveno Říjen 9, 20177 r od McMatej
Říjen 9, 20177 r předpokládám, že tempomat má neustále v pohotovostní poloze, pak stačí jednou ťuknout.
Říjen 24, 20177 r Zdravím, nemohl by mi někdo poslat nějaký návod na zapojený tempomatu. Fabia 1.9 TDI rok výroby mám 2007. Čím víc to tu pročítám, tak jsem z toho víc zmatenej. Sháním nějaké konkrétní zapojení. K tempomatu nemám žádný návod, tak bych chtěl mít něco v ruce než se do toho pustím. Edit: Tak jsem asi našel vše co potřebuji. Teď to už jen správně zapojit Upraveno Říjen 25, 20177 r od Tomass44
Prosinec 4, 20177 r Ahoj Byl by někdo ochotný namontovat a aktivovat tempomat, Praha a okolí? Díky. 2003 1,4 16V 55kW.
Prosinec 9, 20186 r Zdravim, hľadal som to už všade niečo som aj nasiel, ale nie som tak zdatný elektrikár. Montoval som si tempomat Fabia I combi 50kW AME r.v. 2001, krásne ide všetko akurát som vymenil aj BSG a dal tam Fabie II r.v. 2008, ide aj trippling, len mi prestal ísť cyklovac na stierače. Dočítal som sa, že je iné zapojenie stieračov, nemáte niekto fotku z auta s popisom čo kde prepojit, lebo zo schémy nejako neviem vyjsť a niekde som sa dočítal vraj stačí prepojiť aj nejaký kontakt na packe od stieračov a nejaký vodič vypojit a malo by ísť cyklovac. Ďakujem veľmi pekne za rady.
Leden 23, 20196 r Ahoj všem, doporučí prosím někdo někoho na montáž tempomatu v jižních Čechách? Nebo hůře Praha? Do Fabie 1.4MPI, 50KW. Děkuji za kontakty.
Červen 18, 20196 r Ahoj, otázka ohledně páčky tempomatu ve Fabii I (06)... Mám v autě páčku tempomatu s jedním velkým čudlíkem pro nastavení rychlosti - vše funguje. Otázka zní, zda-li by šlo tuto páčku vyměnit za takovou, kde je to kolíbkové nastavení (set, res) - nastavení rychlosti s pamětí poslední nastavené rychlosti. A jestli by šlo jen páčku prohodit s tou původní, aby vše fungovalo. Údajně stačí přehodit páčku s SET, RES z Octavie 1 a vše funguje bez kódování. Máte někdo toto odzkoušené? Popř., kterou koupit? Bohužel ani u jednoho nepíšou, že je kompatibilní s Fabii I ... - https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3u0953513d01c-levy-spinac-svetel-s-tempomatem-skoda-9604.html?fbclid=IwAR3h5D3TisV1UcpkXj-98J9wJNVSADXByxSWnmpq38rlBVWTNAWlzdclC60 - https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/bea300002-tempomat-de-7851.html?fbclid=IwAR0O07bSdriP9MJfqklvNejLNqocoIuzJJe-PbtvhrKa_ZqHVq159liZ0tY Díky za odpovědi
Červen 18, 20196 r mal som F1, 2001. Dal som si dorobit tempomat a dal mi tam packu presne ako mas v linku. Vsetko fungovalo, neviem co vsetko musel kodit...
Červen 18, 20196 r Já právě tempomat mám (pouze s SET) a vše funguje, jen bych rád páčku s RES a SET...
Červen 18, 20196 r Tu páčku, co máš, tak je originál. Když si lidi začali dodělávat tempomaty, tak se tam kvůli úspoře dvala páčka.... a myslím, že to bylo právě z oktávky (a nebo ze superbu?) - ta totiž stála jen pětikilo (originál byla 2000+). Podle mě se oktávka a fabia liší jen kabeláží. A páčka je stejná. V každém případě se dá koupit i na Fabii: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/bea300002-tempomat-de-7851.html?fbclid=IwAR0O07bSdriP9MJfqklvNejLNqocoIuzJJe-PbtvhrKa_ZqHVq159liZ0tY Mělo by to jít prohodit kus za kus.
Červenec 2, 20205 r Lidi prosím vás nemá někdo zapojení pinů mezi páčkou a jednotkou pro jedničkovou fabii ? našel jsem tedy bylo mi posláno toto schéma ale moc se mi nezdá ten bílý.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.