Přejít na obsah

Nejde otáčkomer na budíkoch Maxi-dot


juro sdi

Doporučené příspěvky

Zdravím páni! Na Octavi 1.9 Sdi r.v99 som namontoval úplne nové budíky s Maxi-dotom. Problém je v tom,že nefunguje otáčkomer a signalizuje my to nízky tlak oleja. Kde je problém??? Podla schémy v DP som zistil,že r.v99 je už rovnaké zapojenie prístrojovky ,ako 2002 a vyššie....

Má niekto skúsenost s montážou nových budíkov do Octavie r.v99?????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže problém s otáčkomerom vyriešený!!!!! Po kontrole Can prepojenia budíkov a RJ motora som zistil ,že vedenie je OK. Zmeral som aj koncový odpor RJ motora po dátovom vedení. Predpísaná hodnota je v rozsahu 60-72ohm. Nameral som 70ohm. Potom po dlhom bádaní som si uvedomil,že kódovanie RJ motora bolo 00005. T.j mechanická prevodovka+ vypnutý CAN výstup. Tak som nakódoval 00002 t.j zapnutý CAN výstup a otáčkomer už funguje. Takže tip od Vašu bol vlastne smerodajný- budíky nemali spojazdnenú CAN komunikáciu s RJ motora.

Ešte ma ale trápi jedna vec. Pôvodné budíky mali na modrom štekri na pozícií 13 vstup na kontrolku žhavenia. Na nových budíkoch je tam signál tlmených svetiel. Nikde som ale nenašiel,kam sa zapája signál na žhavenie??????? Ide tiež po Cane??? Pretože kontrolka nesvieti. ????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...