Publikováno Srpen 30, 201015 r Ahoj Ace - chlapi, mám supa 2,5 tdi automat a už několik dní jsem sledoval, že baterka je asi kaput,dávala už hodně málo při startování a dnes klekla úplně! Našel jsem a koupil novou a chtěl jsem si ji vyměnit a ejhle, buď jsem úplnej amatér, ale v žádném případě nejsem schopen starou vyndat. Držák baterky vyndanej, ale baterka - originál (Varta 3BO 915 105 - 12V/82A) je tak velká, že ani po 4 hodinách mordování jsem nepřišel na to jak ji vyndat - nemusí se oddělat ten plast co kryje stěrače? Prosím moc o radu, dekuji
Srpen 31, 201015 r Plast pod stěračema se vyndat nemusí ale je to děs pak baterku vyndat. Lepší je si ten plast sundat a baterku pak vyndáš úplně krásně. Sundání toho plastu ti zabere minimum času.Jen dej pozor ať si ho nezlomíš! Upraveno Srpen 31, 201015 r od žralok
Srpen 31, 201015 r Jinak takhle to vypadá, když tam ten plast není a máš tam více prostoru pro manipulaci!
Srpen 31, 201015 r Autor Jinak takhle to vypadá, když tam ten plast není a máš tam více prostoru pro manipulaci! Ahoj Žraloku, moc děkuju! Představ si, že jak jsem byl z toho v noci špatnej, tak jsem tady brouzdal a našel jsem Tvé fotky, když jsi toho svého krasavce dával dohromady - krásná práce! A tam jsem zjistil, že to je asi nutné ten plast pod oknem dát pryč, ale měl jsem v garáži málo světla a tak jsem na to nepřišel, ale stejně by mi bodlo, pokud by jsi mi mohl napsat postup pro ostranění toho plastu, protože se toho trochu bojím a nechtěl bych něco podělat! Jinak smekám klobouk před tvojí prací, je vidět, že jsi machr, moc se mi líbí ten tvůj SUPÍK!!! Tak ještě jednou díky a budu rád, když mi to napíšeš, po obědě budu mít čas a vůz potřebuji a hlavně nyní je nepojízdný! Ahoj Rubin Upraveno Září 7, 201014 r od Rubin
Srpen 31, 201015 r 1. dáš dole stierače - celé a oba, 2. chytíš ten plast a budeš ho jemne ťahať smerom dole (je nasunutý pod oknom). Budú ti v tom smere zavadzať koncovky z ktorých si zmontoval stierače, tak ten plast jemne nadvihneš aby si ho z tých koncoviek vyvliekol.
Srpen 31, 201015 r 1 - sundat ze stěračů plastovou krytku co je na matce 2 - povolit matku - 13 klíč a stěrače sundat (když to nejde použít stahovák nebo něco podobného) 3 - ten plast je nacvaklý v takovém plastovém zámku který je na dolní straně skla. Můžeš si vzít na pomoc šroubovák. Hlavně až se budeš opírat o sklo tak si tam dej hdr aby ti sklo neprasklo. Nepotřebuješ velkou sílu. 4 - na plastu jsou 2 plechové spony. Jedna uprostřed a druhá v rohu před řidičem. Na druhé fotce je krásně vidět ta co je uprostřed 5 - na stranách jsou takové plastové rožky. Můžeš si je sundat nebo nemusíš ale ten velký plast musíš pod tím co je u spolujezdce podvléct a mírně ho prohnout. Pozor ať ti ten plast nepraskne. To je všechno. Až to tam budeš vracet tak naopak a očisti si ten zámek na skle a na plastu aby ti to do sebe líp zapadlo. A pak si to hodně namoč a zacvakni do sebe. Upraveno Srpen 31, 201015 r od žralok
Srpen 31, 201015 r Autor ...Žraloku, právě jsem Ti napsal poděkování na SZ a nyní teprve vidím ten Tvůj perfektní návod - tisíceré díky! Jak jsem psal, morduju se stěma stírači, to víš, stahovák nemám, resp. ten co mám je moc velkej, tak uvidím chci to nechat ještě uvolňovat tou chemií a později uvidím. Takže mi drž palce a dám vědět jak se povedlo, či nepovedlo! Hodně zdaru tvému počínání ...jo a už je to jasný, ty sponky jsou jen dvě - to jsem mohl hledat jako ten starej v.l hurá, konečně se povedlo díky Žralokovi a jeho názornému vysvětlení-perfekt, máš můj neskonalý obdiv!!! Je pravda, že jsem okolo 20:00 vzal telefon a sháněl nějakej stahováček, nakonec jej měl soused a tak jsem zachráněnej! Jinak ten plast z okna šel dobře, ale oddělal jsem ty rohové krytky jak jsi radil. Chtěl jsem udělat fotky, ale v zápalu boje jsem na to nakonec zapoměl, ale stejně by byly blbé oproti těm Tvým, Žraloku. Zdravím a přeji hodně úspěchů!!! Upraveno Srpen 31, 201015 r od Rubin
Září 1, 201015 r Dozajista návod luxusní, to se jen tak nevidí, autorovi patří respekt. Každopádně, já jsem baterii vyměnil bez problému i bez sundání stěračů a krytu pod ním. Je jasné, že s oddělaným krytem je na tuto práci více prostoru.
Prosinec 26, 201014 r Tak bych potřeboval poradit. Baterka odešla víte kam a pořídil jsem novou. Baterka je v autě a elektrika normálně běží. Ale po otočení klíčem se rozsvítí kontrolky, nažhaví a když otočím abych nastartoval tak se startér ani nehne. Ani necvaká. Před tím to startovalo normálně. Nevíte někdo kde by mohla být chyba? Upraveno Prosinec 26, 201014 r od žralok
Prosinec 26, 201014 r A když otočíš klíčkem do startovací polohy tak ti vše pohasne?a vymaže se ti denní počítadlo km atd? pokud ano tak baterka je ko i přesto že je nová.Pokud ne hledal bych problém buď ve startéru nebo v jeho ovládání.
Prosinec 26, 201014 r Baterka je nová a preventivně dobitá. Kontrolky zhasnou ale startér ani necvaká. A nevím kde hledat.
Prosinec 26, 201014 r Nesmaže se nic! Vše vypadá tak jak má do okamžiku nastartování. Když byla slabá baterka tak startér cvakal a za chvíli se vše smazalo. Pak už necvakal tak jsem koupil novou baterku a nic nedělá a budíky se nemažou.
Prosinec 26, 201014 r Tady máš schéma.Ja bych zkusil proměřit ovládací napětí někde po cestě nebo si ho zkusit dovést zvlášť. el schemata.pdf.pdf
Prosinec 26, 201014 r Díky. Schéma mám taky ale na elektriku jsem idiot! To je pro mě španělská vesnice.
Prosinec 26, 201014 r A můžeš si auto zvednout?Pokud jo tak když sundáš spodní kryty tak na pravý straně je startér jde tam kabel silnej jak prst a jeden slabej na konci má plastovej konektor ten stáhni a napoj si tam žárovkovou zkoušečku a ať ti někdo zastartuje a když rožne tak je elektrika ok a starter ko
Prosinec 26, 201014 r Zvednout to nemůžu. Stojím na ulici a v kopci. Venku je -12 a to se mi tam ležet nechce! Diagnostika by to neukázala?
Prosinec 26, 201014 r O diagnostice pochybuji.Stejně aji pokud by něco ukázala tak někde bude chyba a ta se musí spravit
Prosinec 26, 201014 r A nemáš nějaký alarm který by blokoval startér? Ale u supa bývá problém v zaoxidovaném konektoru na startéru. Začal bych kontrolou jestli tam jde proud. Teoreticky by měla být svorkovnice někde v pravo na příčné stěně.
Prosinec 26, 201014 r Teď se dívám že máš automat, to trochu mění situaci. tam je ještě po cestě relé blokování spouštěče. To by diagnostika ATG mohla evidovat... ale stejně tam někde je: svorkovnice 1 pólová pro spouštěč na příčné stěně vpravo Upraveno Prosinec 26, 201014 r od michaell
Prosinec 26, 201014 r Vůbec nevím kde. Tohle je pro mě neznámá. Já když potkám elektriku tak si potřepem rukou!
Prosinec 26, 201014 r Rozeberu a složím půl auta ale bez elektriky. Zapojit konektor ještě ano ale tím to snad končí. Ještě umím rozsvítit a zhasnout světla v bytě a zazvonit na zvonek.
Leden 3, 201114 r Zdarec.dostanu na supa 1,8t r.v 2002 tuhle baterku http://www.cc-autodily.cz/baterie-12v-74ah?brand=SKODA&model=SUPERB ta moje původní je menší.na e-shopu píšou že se na auto hodí,ale chtěl bych to vědět na 100% jestli ji tam dostanu ještě před tím než ji obj. Dík za info
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.