Přejít na obsah

Predehrev motoru


JanSuperb

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Mno zima uz na nas vykoukla z perin ale jeste urco zaleze ale uz ted pri -1 stupne vidim to odmrazovani atd porad premyslim nad odbornou montazi toho vyhrevu motoru delam u kamionu a ty maji naftove sprechy a elektricky predehrev a je to bezvadna vec rano dojdu a mam teplo co by jste mi doporucily co je lepsi primo do bloku motoru bo mezi chladic a motor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

To co jsi tu dal je, ale předehřev napájený 120V ze sítě( má AMERICKOU zástrčku), alespoň já to tak pochopil.

Dát to mezi motor a chladič je hloupost, okruh je uzavřený termostatem.

Mezi motor a topení, to je lepší, ale chtělo by to doplnit pomocným oběhovým čerpadlem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jediný dobrý vidím v tom,že to má termostat ale ta cena,tak to bych za to nedal. Kdysi jsem montoval do několika aut topnou spirálu zapouzdřenou v plechový kleci. Píchlo se to na spodní hadici mezi motor a chladič. Kabel se pak šikovně vyvedl třeba někde v motorovým prostoru. Nutnost je zase 220V a ideál je to spínat třeba digitálníma spínacíma hodinama.

Příklad: Kdo parkuje třeba v garáži kde se netopí,nebo na dvoře. Vím že pujdu v 7 do práce,nastavím hodiny na 6,30 a za půl hodky to je rozehřátý. Kdybych nevstal,nebo něco,hodiny to v 7h vypnou a nic se neděje. Asi se po tom podívám,tahle věc nestála moc peněz,tuším něco okolo 500Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Indi= promin poslal jsem spatnou cast stranky je to tahle http://www.normans.cz/produkty/ohrev-chladici-kapaliny/univerzalni-prutokove-ohrivace jinak z jejich stranek stahnes podrobne navody na montaz a s ukazkou zapojeni a i s typovym listem pro danou znacku automobilu:) cena sice velka ale zase mas zaruku a oproti webastu kde cena cini 35000kc je to hodne levna varianta ikdyz neni mobilni a musis mit po ruce zastrcku.

jinak ja prave parkuji u domu a mrazy obcas byvaji nesnesitelne mam venku 3 auta tak o tom dost premyslim pac nerad nechavam klapat auto pred barakem nez rozmrzne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím vrátím se k problematice předehřevu.

Mam 1.9SDI parkuji venku a jezdím krátké trasy a tak současné době řeším podobný problém. při svém bloumání na netu jsem narazil na tzv. kontaktní ohřívače. Jde o silikonové desky které se nalepí na vanu nebo blok motoru a zapojí se na síť. Dělají se 100,150,250 a 400W na napětí 230V. Ta 400 Watovka stojí 2400kč bez dph. Jinak tato firma prodává i topné spirály do bloku motoru ale to už je krapet jiná cena.

http://www.normans.cz/produkty/kontaktni-ohrev

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...