Prosinec 16, 200915 r Vlažný vzduch z topení fouká po ujetí cca 1 km.Jedná se o motor 1,2/47 kW. Tož máš asi zázračný auto, to mně ani náhodou, i pří vyměněným termostatu. Vlažný vzduch po cca 3 km
Prosinec 17, 200915 r včera so išiel asi 28 km a ručička na teplotu sa ani nezdvihla. Kúrenie síce šlo ale akosi slabo. Neviete mi poradiť prečo? Fabia combi 1,4 50 Kw
Prosinec 17, 200915 r Tož máš asi zázračný auto, to mně ani náhodou, i pří vyměněným termostatu. Vlažný vzduch po cca 3 km Jí včera při -7°C dostal motor na 90°c po 1 Km jízdy a cca 4 minutách dle PP. Je ale fakt, že mám zimní clonu na masce a dole v nárazníku za mřížkou světla.
Prosinec 17, 200915 r včera so išiel asi 28 km a ručička na teplotu sa ani nezdvihla. Kúrenie síce šlo ale akosi slabo. Neviete mi poradiť prečo?Fabia combi 1,4 50 Kw Máš v pořádku termostat?
Prosinec 17, 200915 r Tak to se mi zdá dost rychle, ale zas to má o půl litru menší objem. Mě 1.9 TDi se ohřívá při -5 tak 12km volnější jízdou (do stovky a většinou jen na pětku). Jinak mě docela zarazilo, že se to včera ohřálo samo. Ujel jsem se studeným motorem 1 km, zaplé výhřevy sedaček, světla a asi za 15minut byla ručička na 90. To u sdi jsem nezažil. Jinak včera jsem poprvé pochopil asr:)) U cca 100kw to jinak hrabe v 50 i na čtyřku:)) S ASR je to v pohodě
Prosinec 17, 200915 r Co tvrdí motoráři, tak hodně záleží na chladící kapalině a stavu chladícím okruhu. Je fakt, že mám okruh propráchnutej a zbavenej vodního kamene. Sice se musel proplachovat asi 6x, ale stálo to za tu necelou tisícovku. Na to že tam leju jen G12+ teď teda G12++, tak tam bylo kamene jak sviň. Bylo to znát okamžitě a teď v zimě je to ještě markantnější. Rychlejc se ohřeje a v létě se motor nepřehříval a ventilátor spínal spíš vyjímečně. Předtím to bylo dost často co běžel ventilátor.
Prosinec 17, 200915 r A jak se to dělá? Co když rozmíchám kyselinu citronovou v kybli, naleju to tam, a ohřeju motor? Špatný?
Prosinec 18, 200915 r Mě by spíš zajímaly rozdíly mezi G12, G12+, G12++. Já předevčírem sehnal jen K12 od Starlinu. Je to prý to samé a růžové taky:)
Prosinec 18, 200915 r Dnes při - 10 °C ujeto fábií 1.2 htp (47) 8 km než ukázala ručička 90 °C. Jel jsem skoro celou dobu na 4. rychlostní stupeň - kolem 60 - 70 km/h. Po dosažení 90 °C mi při odlehčení motoru z mírného kopce, teplota na budíku zase klesala na 80 °C, že by termostat v háji, nebo je to normální jev ?
Prosinec 18, 200915 r je to normálny jav, trojvalec sa dá lahko podchladiť, stačí pri státí na volnobeh pustit ventilátor v kabíne na trojku a max. kúrenie pri teplote okolo 0C ručička klesne na tretinu rozsahu Upraveno Prosinec 18, 200915 r od lars
Prosinec 18, 200915 r Dneska jsem to taky zkoušel, teplota -10C, 1,5km městem a pak dálnice do 100km/h a po pěti kilometrech byl motor ohřátej, jel jsem do tý doby s vypnutým topením. Potom znova se studeným motorem jsem jel pomaličku do 50km/h po zasněžených okreskách už se zapnutým topením a na 90C se ručička dostala až tak po 15km
Prosinec 19, 200915 r je to normálny jav, trojvalec sa dá lahko podchladiť, stačí pri státí na volnobeh pustit ventilátor v kabíne na trojku a max. kúrenie pri teplote okolo 0C ručička klesne na tretinu rozsahu Jo a ještě jedna věc. Ten můj žebrák (1.2) se v mrazu nechce na volnoběh ohřát. I když třeba jedu v mrazu (-10) 5 km, na budíku 75 °C, tak když zastavím a nechám to klepat, tak teplota nahoru nejde . Fabky co máme v práci 1.4 16 v se zahřívají podstatně lépe, řekl bych. Asi nacpu před motor nějaký dekl. Upraveno Prosinec 19, 200915 r od L@dis1
Prosinec 19, 200915 r odpovedal si si sám. 1.4 motor má predsa 4 valce a 1,2 má tri valce, 4 valce produkujú viac tepla pri chode motora ako 3 valce. Na volnobeh sa trojvalec pri teplote cca -5C a vypnutom kúrení zohreje na 90C cca po 20 minutách. Zakryť chladič resp. predok auta má zmysel iba z dôvodu prúdenia studeného vzduchu na motor a jeho ochladzovania. Najúčinnejšie sa mi zdajú tie kryty na kapotu a kryt pod ŠPZ. Sú však svinsky drahé a urýchlia ohrev motora iba asi tak o 20% -nič moc, trojvalec je proste trojvalec. Samotný chladič by som priamo nezakrýval, lebo za pri vyššej rýchlosti enormne zvýši tlak vzduchu na chladič a keby predsa zapol ventilátor chladiča tak nenasaje nič.
Prosinec 19, 200915 r taky přihodim pár postřehů z posledních dnů dnes brzy ráno (teplota - 18°C) jsem nastartoval svýho traktůrka...nechtělo se mu, ale chytl napoprvý - i když se dalo počítat jak se pomalu přidává válec za válcem pak cesta 12km dom, kdy se po neprotáhlý promrzlý cestě jelo na 3 - 4ku do 70km/h a za celou cestu se ručička ukazatele teploty zvedla o 3mm...holt zima je zima PS: topení začlo lehce hřát cca po 7km jízdy
Prosinec 19, 200915 r tak já parkuji venku..před chladičem papír...tak po 7km je tam provozní teplota..ale když zastavím tak to spadne o něco.... Upraveno Prosinec 19, 200915 r od mira
Prosinec 19, 200915 r Po cca 5km už topí po 10km je ručička uprostřed, pokud je po cestě kopec tak je to o dost dříve. Na volnoběh to začíná topit tak po 10min, ale to je blbost nechat to bublat na volnoběh. Jinak motor se nepodchlazuje ani při jízdě s kopce. Jednou když byl fakt extra mráz cca -25 tak ručička stoupla na prostředek a pak (asi jak se otevřel termostat) zase spadla.
Prosinec 20, 200915 r Tak dneska ráno, -11 nastartoval sem a po 4 minutách než sem odmetl sníh byla ručička mírně zvedlá po 2,3km byla už pěkně uprostřed:) Mluvím o 1,4 50kw.
Prosinec 21, 200915 r Ja mam tiez 1.4 MPI 50kW. Vcera bolo -13, ked som siel celu severnu dialnicu D1. Ventilator na 3, kurenie na 3/4 a vsimol som si, ze motor sa podchladzoval, rucicka bola tak asi 1-2 mm pred stredom, ako ma byt. Akonahle som stupal do kopca, vyssie otacky, hned bola ako ma, zvolnil som tempo po rovine, opat trosicka klesla.
Prosinec 21, 200915 r A jak se to dělá? Co když rozmíchám kyselinu citronovou v kybli, naleju to tam, a ohřeju motor? Špatný? To nevím tendle způsob jak pomůže. Mě to dělal mehánik speciálním přípravkem od Würtu.
Prosinec 21, 200915 r Mě by spíš zajímaly rozdíly mezi G12, G12+, G12++. Já předevčírem sehnal jen K12 od Starlinu. Je to prý to samé a růžové taky:) To mě taky. Ale že prej teď už se G12+ nedělá a je jen G12++
Prosinec 23, 200915 r Ma niekto skusenosti s sdi? Mne sa zda ze to slabo kuri aj po prejdeni 30 km, rucicka teplomery tak do 1 / 3 (to je pri -10 a menej, parkujem vonku). Nechapem. Ma to mat aj nejake. V com moze byt chyba? Dnes pri +4 kurila ako diva po 4-5km. hovorim o 1,9 sdi combi s klimou r.v.2003 Dakujem vsetkym co poradia
Leden 13, 201015 r tak já se taky přidám. jakmile je pod nulou tak se fabka zahřívá tak 15km motor mám TDI (ATD) což divný není ale divný je že se mi ani v létě ani v zimně ručička nepostaví, ale zastaví se tak 2-3mm od středu a vejš nejde a druhej problém je v chlazení jak mám zahřátej motor a jedu z kopce (při vyřazení i rychlosti bez plynu) tak mi spadne teplota při tak -5 i o 50% a to má topení na 1 stupeň a teplotu ani ne v půlce. je to u tohoto motoru normální nebo je něco špatně ??? PS : dá se případnej problém zjistit na vagu??? ten mám ale chyby to nehlásí.
Leden 13, 201015 r Vagem zkontrolovat jaký hodnoty ukazuje čidlo por budíky a pro motor. Rukou hadice od chladiče - jestli nevisí /nedovírá/ termostat.
Leden 19, 201015 r Přispěji trochou do mlýna - dnes byla 0, auto stojí přes noc venku a motor je teplý do 4 km velmi klidné jízdy - sleduji to, protože mi měnili termostat a snímač chladící kapaliny. Před chladičem mám papír.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.