mbaud Vloženo 17. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2010 Zdravím, začal mi pískat ventilátor,ale když dám větrák na maximum,tak to přestane. Nevíte co s tím? Docela mi to vadí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdesim Vloženo 18. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2010 rozebrat, vycistit, namazat loziska zde jsem se docet, ze kdyz je snima problem, ze uz to na moc dlouho nevydrzi, ja to resil nekdy pred cca 2 roky na vw Tecku a od ty doby je klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kapl Vloženo 19. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2010 Je typické, že pískání se vždy ozve s citelným poklesem venkovních teplot (zřejmě zmenšení tolerancí a zatuhnutí zbytků maziva s prachem a otěrem z uhlíků). Podle mých zkušeností s vozy Š O1 od r. 1997 k tomu dochází prakticky u všech aut kolem 200 tkm. Vzhledem k tomu, že motorek je nerozebiratelný, má pokus o jeho promazání jen krátkodobý efekt a ani definitivně nemůže odstranit příčinu. Navíc ventilátor běží prakticky pořád a tak jediným trvalým řešením je výměna. Protože nový originál stojí zhruba 4.000 a výše, řešil jsem koupí na vrakovišti za cca 1.000,-. Situace je ulehčena tím, že Valeo má vždy vylisován měsíc a rok výroby, což umožňuje vybrat co nejnovější exemplář. A pak ještě nezapomenout ručně vyzkoušet lehkost otáčení...a 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.