Ahoj, tento motor mám, najazdené cca 10 000 km, ale mám liftback - trošku lepšia aerodynamika.
nedávno som išiel trasu Trenčín Bruntá/Bruntál Trenčín a obe som dal pod 5 L/100km, tam ale nieje dialnica, keď sa ide prevažne dialnica tak mám normálne okolo 6 L/100 km, jazdím tak 140km/h, ale adaptívny tempomat moc nepoužívam, len keď je fakt prázdna dialnica, s tempomatom to žerie určite viac, nevie predvídať.
Ďalej mám vypnutý ten ekoasistent ktorý rieši rekuperáciu (sám ti pribrzďuje za autami, pred obcami), keď je zapnutý tak to niekedy necháva zaradené a zapnutý motor aby mohol rekuperovať, ja radšej jazdím predvídavo a keď dám nohu z plynu chcem aby vyradilo a zhaslo motor.
Tak jsem poptával výměnu brzd, mám auto 5 let a najeto 80 tis., asi by to rok vydrželo, ale raději bych to udělal hned. V autorizáku kam jezdím si řekli 16tis. a to jsem zmiňoval slevu 20% ze šekovky. To mně přijde jako dost, před 6 rokama ta Toledo chtěli 10tis.
@Kulovej blesk Ahoj, příspěvek jsem ti přesunul do správné sekce pro Fabii 3.
Nejlepší řešení je za mě vypnutí diagnostikou, než tam zapojovat něco navíc.
udelali to i u predminule verze pro Columbus.
dvakrát po sobe to vydali spatne. v kazde byl chybny nejaky soubor. az treti byla ok.
mi se tehdy povedlo slozit ty dve spatne do jedne dobre
oni to casem opravi, ale je to zoufale ...