Motor 1.4 16V
452 témat v tomto fóru
-
PROSÍM SMAZAT
-
- 3 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
-
-
Ahoj, mám fabku 1.4 16V 74 kW, r.v.2001, najeto 104tis. NEmám s ní žádný problémy, tah má super, necuká při rozjezdech atp. Akorát se mi poslední dobou děje, že když zastavím a stojím na volnoběh, tak motor jakoby občas poškubne. Známej mi říkal, že je to normální, že to sepíná ventilátor. Jako na závadu to nejspíš není, kdoví, ale radši se zeptám. Třeba jste se s tím někdo setkali. Dělá to jak s puštěnou klimou, tak i bez. Svíčky mají cca 2 tis km najeto, kabelyj sou proměřené, nový paliový a vzduchový filtr. Snad to nebude nic vážného. Díky za rady
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravim mam Fabiu 1,4 16V a citim trpnutie alebo rezonovanie plynoveho a spojkoveho pedala.A pri rozbiehani sa trasie cele auto.Co by to mohlo byt?diferencial?prevodovka?alebo moze to robit klb alebo poloos?v neutrale je to v poriadku ale pri zaradenej ktorejkolvek rychlosti to citim v nohe.nieco sa prenasa na karoseriu ale neviem co.Dakujem ak niekto odpise
-
- 0 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Zdar, potřeboval bych poradit kde u Fabia 16v 55kw najdu váhu vzduchu a jak ji vymontovat? Dále kde najdu hallův snímač? díky moc
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
zdravim vsetkych, precital som vsetky dostupne posty a chcem vas nazor na nasledovnu problematiku. moja fobia ma 115000km, som uz tretia noha, ktora stlacala plynovy pedal. ako som ju kupil, zistil som, ze prvy majitel mal s nou celnu zrazku (uplne jemne tecie chladic), co by nebol vobec ziadny problem - vymenime. vypytovanim sa u povodnych majitelov som zistil, ze rozvody neboli menene vobec, takze som dal auto do servisu (nie autorizovaneho). servisak je moj velmi dobry priatel a povedal nasledovne: - vysoka spotreba oleja suvisi s motorom ale netusi, kde, nikde nevidiet ze by tiekol(moja spotreba oleja je takmer 1L na 2000 km, co sme vysetrovali uz davnejsie) - sp…
-
- 2 odpovědi
- 7,3tis zobrazení
-
-
zdravim, od minuleho tyzdna mam takyto problem: auto nastartujem a po 40 sekundach (vzdy presne) prestane reagovat na plynovy pedal, pri pridani vydava dunivy zvuk a otacky klesaju a ked ho necham na volnobeh, tak sa drzi tesne nad zdochnutim okolo 400rpm a trepe s celym autom. Zase ide OK, az ked vypnem a zapnem motor, ale zase len 40 sekund. Niekedy ma dobry den a funguje aj cele poobedie spravne. Niekedy mi zasvieti kontrolka EPC, motor na sekundu vypne zapalovanie, nasledne zapne a uz ide OK aj hodinu. Auto je na LPG, na plyn ide vsetko na 100%. Problem je len s benzinom. Jazdim s nim teda tak, ze zo studenym motorom chvilu zvladnem zdochynajuce auto a ked sa to p…
-
- 3 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Motor 1.4 16V 74kW AUB NAJETO 160000km rok vyroby 2000.Problem-stale jede na tři valce, 4 valec nepali,několikrat v autorizovanem servise Škoda-kde proběhla vyměna svíček,zapalovacich kabelu,zapalovaciho modulu,vstřikovani+tlaky valcu vše v pohodě.Vždy při vyjeti ze servisu vždy to jelo v pohode po nejakem case se zavada projevila znova.Nejdrive mi auto pri jizde silne sem tam cuklo po delsi jizde se rozblikala kontrolka elektroniky motoru a jelo to na tri valce.V servise mi čistili škrtici klapku a pote mi řekli že by ji bylo nejlepe vymenit.Škrtici klapka nemuze preci ovlivnit to ze mi stale nepali 4 valec.Tak prosim napiste kdo ma nejake podobne zkusenosti a na koho se…
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
stale ked prsi alebo je mokro a vojdem nechtiac do nejakej mlaky tak mi motor zacne zdochynat nastartujem a hned aj zdochne ale ked ho drzim v otackach tak ide no ale ako nahle pustim plinovy pedal tak mi zdochne ale ked je sucho tak ide pekne a bez problemou co moze byt zavadou?? dakujem
-
- 8 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahojte , potreboval by som poradit .. tlaci mi dost olej cez mierku oleja 1.4 16 V 74kW zistil som ze tam pravdepodobne chyba O-kruzok aky rozmer tam ma ist ? v knihe som to nenasiel.. dakujem
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
-
Zdravím všechny! Nechal jsem si na své fabii 1,4 16V 55kW vyměnit rozvody + vodní pumpu a po najetí přibližně 100 km mi ubyla v nádobce cca polovina chladící kapaliny. V servise mi řekli, že žádnou netěsnost nenašli, asi tam byl ještě vzduch. Dále jsem byl upozorněn, že je pravděpodobně už načnuté těsnění pod hlavou, protože na víčku pro dolívání oleje objevili malé množství emulze. Od té doby jsem najel minimum km, tak nemůžu říct, jestli úbytek pokračuje. Chci se přesto zeptat, jestli může mít výměna rozvodů vliv na úbytek chladící kapaliny, respektive jestli se může někudy dostat kapalina do motoru, pokud by to někde špatně utěsnili a pod. Olej je zatím naprosto čist…
-
- 3 odpovědi
- 7tis zobrazení
-
-
Rozsviti se kontrolka u Fabie 1.4 16v 74kw r.v.2000 když pali např jen na 3 válce? 2 když odejde lamda sonda rozsviti se kontrolka a chyba se smaze a znovu nenaskoci je 100% lamda v poho nebo ne?
-
- 32 odpovědí
- 29tis zobrazení
-
-
dobry den,mam skvelou nabidku poridit si fabii v tuningu za 50 tisic,plna vybava+alu kola,dvd prehravac,atd..ALE ma najeto bez par 200 000 kilometru..chcu se zeptat zkusenejsich,jestli se to vyplati,jestli to auto zvladne dalsich max 50 tisich kilometru bez vetsich potizi a jak to bude se spotrebou,jak by tahlo oproti treba 100 000-150 000 najetych kilometru..jestli do toho mam jit,nebo radeji nejit..diky za vase tipy a rady
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím Vas pani dúfam ze mi nejako pomozete . Mam fabiu 1,4 16V 55KW 2002 a mam problem v tom ze ked ju nastartujem rano ze je studeny motor tak mi strasne dymiz vyfuku ale aj z odvetravania klukovky a vyhodi zltu kontrolku emisii alew ked sa motor zahreje prestane dymit tak je pohode.Ked som zmazal chybu na teplom motore najazdil som cca. 50km a vsetko v pohode ale na druhy den rano sa mi ta kontrolka rozvietila hned diky moc za pomoc
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
S ubývajícím benzínem v nádrži se zvyšuje četnost cukání kolem 2000 otáček, po natankování ustane. Nevíte co stím může být?
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím. Máme s bratrem oba Fabii 1.4 16v r.v. 2001. Chtěl bych se zeptat, čím může být to, že při sešlapnutí plynového pedálu a následného sundání nohy výletnou ještě otáčky zhruba o tisícovku a až poté klesnou. Pochopitelně je to nejvíce znát při jizdě(řazení).
-
- 3 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj vsem hledal jsem a nenasel tema snad me neukamenujete potrebuji poradit mam f1 rv02 74kw hatb. A po nastartovani semi rozviti kontrolky na rucni brzdu i kdyz neni zatahla abs a asr ??Co s tim po vypnuti zapnuti klice to zmizi ale po opetovnem startu opet ty kontrolky naskoci .Kontrolka na diagnostiku motoru nesvitti a brzdove kapaliny mam dost. Cim to a co s tim? Diky Proces
-
- 13 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Zdravím.Tak moje problémy s motorem (1.4 16 V 74 kW BBZ) stále nekončí (více viz tady: ).Včera (t.j. v neděli) mi odešla zapalovací cívka na třetím válci.Za jízdy jsem pocítil cuknutí motoru a už na mě blikala kontrolka elektroniky motoru a jelo to na tři válce.Dojel jsem pár set metrů k benzínce.Tam jsem to zkusil asi třikrát zhasnout a nastartovat,no a při tom jsem ucítil dost výrazný smrad,jako by se něco pálilo.Tak otevřu kapotu a z pod krytu motoru se kouřilo.Zavolal jsem Škoda asitenci,přijel mechanik,shodil kryt motoru a koukáme,že je cívka na třetím válci trochu víc vylezlá,respektive málo zacvaklá (nevím jak bych to lépe popsal,je to trochu vidět na první fotce)…
-
- 0 odpovědí
- 3,7tis zobrazení
-
-
Já teď řeším problém. Mám Fabii Combi 1.4 74 kW (motor BBZ) r.v.2004, najeto 80 000 km. Mně se ta zpropadená kontrolka vždycky rozbliká při volnoběžných otáčkách. Projevuje se to zakolísáním volnoběžných otáček, potom takovým nepravidelným chodem motoru a blikáním kontrolky elektroniky motoru. Když motor zhasnu a znovu nastartuji, tak kontrolka už zůstane svítit a motor běží na volnoběh celkem normálně. Takže jsem to dal do Škoda servisu, šoupli to na diagnostiku a že prý je to vadný vstřik na prvním válci. Tak jsem ho nechal vyměnit. No tím vstřikem to nebylo, ujel jsem asi 300 km a zase ta samá závada. Takže znovu servis. Tam údajně provedli kontrolu vstřiků, zapalovací…
-
- 11 odpovědí
- 18,8tis zobrazení
-
-
dobrý den prosím o radu nejde motor nenaskočí poo odpojení halova senzoru motor jede ale nepravidelně,vag napsal chyba senzor tlaku sacího potrubí ,snímač otáček klikového hřídele dají se ty senzory obejít nebo opravit? nový jsou neskutečně drahý prej škodovka levný díly
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny. Chci požádat o radu. Před nedávnem se mi stalo, že se mi Fabie uchlastala, nešla nastartovat a rozsvítila se kontrolka Systém kontroly výf. plynů. Vyndal jsem svíčky, nechal benzín odvětrat, dal svíčky nové a hle, Fabie naskočila. Včera jsem jel a z ničeho nic se mi tato kontrolka rozsvítila znovu. Benzín nikde cítit není a motor ma normálně pravidelný chod. Prosím o jakoukoli radu a zároveň prosím adminy, aby tento topic hned nezamykali, protože jsem žádný podobný topic na toto téma nenašel. A pokud tu opravdu nějaké je, tak bych poprosil, aby ho sem napsali. Předem děkuji
-
- 5 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Máte možnost někdo tyto benzínové motory porovnat?
-
-
- 49 odpovědí
- 32,3tis zobrazení
-
-
Prednedavnom som zmenil cerpaciu stanicu na ktorej som doteraz tankoval.Samozrejme ze dovodom bola cena.Ale bacha...auto po zmene benzinu zacalo horsie startovat a dalsia vec objavil som zltu usadeninu v nalievacom otvore motoroveho oleja.Tak som sa vratil spat k starej osvecenej cerpacke. A startovanie sa vratilo do starych dobrych kolaji. Tento vikend mi to vsak nedalo a opat som tankoval na tej lacnejsej pumpe.A opat horsie startovanie.Este pockam ci aj ta usadenina takmer ako krem sa vrati. Podotykam ze stale tankujem 98 benzin do AUB 74kw motora. Zeby to bola voda v oleji....??
-
- 4 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
koupil jsem tento vůz ale auto je líný - přisuzuju to řidiči co ji měl přede mnou byl to starší pán takže auto nehonil a ani nevytačel motor, servisi jsou dokonale a pravidelně dodržovány... Co s tím, mám motor vytáčet, myslíte si že je možné ho přijmout k výkonum které ma v sobě???
-
-
- 88 odpovědí
- 23,3tis zobrazení
-
-
Jedná se o 1.4. 16v. Po nastartování při studeném motoru vyluzuje tak na vteřinu vysoký bzučivý zvuk - připadá mi to jako by se nějak zasekl startér či co.. Co s tím? Pokud je to startér tak výměna??? Díky
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-