Motor 1.4 TDI / 1.9 TDI / 1.9 SDI
720 témat v tomto fóru
-
Zdravím, dnes ráno jsem nastartoval a motor se prvních 5 vteřin jakoby dusil než se vzpamatoval a vyletěl oblak modrého dýmu. Auto mám už cca měsíc a jezdím s ním denně a tohle se objevilo až teď. Čím to může být způsobeno? jinak další starty už byly ok. Nechal jsem přítelkyni nastartovat a kontroloval výfuk. Jen trocha černého dýmu a jinak nic. snažil jsem se hledat tady fóru, ale nic přínosného se mi najít nepovedlo. díky za rady
-
- 14 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
-
Čau lidi, chystám se měnit na Rsce komplet spojku. Je mezi těmito spojkami velký rozdíl? Víte o nejaké lepší ceně? Nebo je sachs kvalitnější? Díky
-
- 4 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Prosim vas mam fabia sdi rok 2001 a po natočení rano je fuk jesli je +7 nebo -8 vuz jde nepravidelně žhavici svičky jsou nové bosch filtr nový ,klapka seřizena a vyčistěna ,pote vuz startuje dobre spotreba se pohybuje okolo 4.7-6
-
- 20 odpovědí
- 7,8tis zobrazení
-
-
Muzete mi poradit prosim , Tohle mi vypadlo s auta nekde asi z Motoru a od te doby auto nereaguje na seslapnuti plynu.Nastartuji a motor bezi , ale seslapnu plyn a rucicky se ani nehnou a auto stojí . Dekuji za rady , auto mi stoji odstavene na benzince
-
- 13 odpovědí
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj , mam problem s otackama pri startu vytoci se mi to na 2000 a pak klesne normalne na 1000 cim by to mohlo byt? Diky Fabia 1.9tdi 74kw
-
- 4 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravim vsechny, chci se zeptat odeslo mi turbo na fabii i 1.9tdi 74kw ne ze by auto nejezdilo na moje pozadavky dost rychle ale napadlo me ze kdyz uz se ma vymenovat nemelo cenu koupit z FRS1 96Kw chci se zeptat jestli stim nema nekdo zkusenost zda je treba menit vstriky apod diky predem za odpoved fabie je zatim bez uprav (chip) popripade na kolik by vychazela uprava bez turba
-
- 2 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravim kluci prosim vas mam fabinu 1.9 tdi 74kw a v lete byl klid a ted jak je chladnejs tak se mi projevilo na volnobech takovy huceni vypada to ze to jde jak je altik nebo napinaci kladka ale v lete to nedelalo klinak sem prostrikal spesl sprejem na klinovy remeny a huci dal nevite co to muze byt rikam v lete byl klid diky moc za radu
-
- 3 odpovědi
- 1,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, chci se zeptat, dieslela mam poprvé a zdá se mi že více dýmí než tdi okolo, používám VIF poddle návodu,ael při akceleraci mám za uatem mráček, nijak dramatický. Nicméně se chci zeptat, zda je to standardní projev, či to nemá dýmit vůbec. 53tisíc najeto 2006 výroba. díky
-
-
- 8 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zravím, mám takový problém. Jde mi občas velmi špatne zařadit jednička a zpátečka, vůbec nevím čím by to mohlo být. Spojka byla venku vypadá nepoškozeně tak se nechala jenom nově přeobložit. Chvilku to pomohlo, ale teď to dělá znovu. Nevíte co s tím? díky
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni, možná trochu zvláštní téma, ale moje paranoia mě nutí toto napsat. Mám fabii combi elegance r.v 2006 1,4 tdi najeto 69tisíc a furt něco řeším, ale už se podezírám, že jsem jen citlivka a to i proto, že auto není jen městský vozík, ale vydávám se s ním i na cesty po Evropě a potřebuju ho mít v top stavu. Budete se divit jeszdím s ním a se svým windsurfingem do itálie, německa atd:) Moc by mi pomohlo poznat aspoň ještě jednu fábku stejné specifikace na porovnání některých vlastností a projevů, které já považuju za problém, ale oni možná problém nejsou a jde o normální projevy:o)) (chování převodovky, některé zvuky, případně chování elektriky při výstražných s…
-
- 9 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, nedávno se mi objevil problém u mojí Fábie při startování motoru. Převážně se to děje u studeného startu a to když startuju, tak se celý vůz zatřepe, jako kdyby chvíli točil a nedodávala se do válce nafta a běžel na prázdno. Časem to dospělo až do takové situace, že jsem auto nenastartoval a musel jsem putovat na laně do Škodovky. Zde mi bylo sděleno, že vibrace a nemožnost nastartovat dělá padající nafta, kdy stačí podržet auto 20 sec na startéru a chytne, na což jsem ale neměl to srdce. Provedla se zkouška tlaku palivového systému - ta byla OK, tudíž verdikt na 95% O-kroužky pod vstřikama. O-kroužky jsem tedy vyměnil (mechanik který je pak měnil byl toh…
-
- 6 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Zdar pánové, mám takoví problém u 1,4 tdi 55 kw, jednou za čas mi jde motor jen na dva válce, co to může být, vstřik, jak poznám který to je? nebo kabel ke vstřiku? dají se vstřiky nějak opravit, popř. změrit tlak a kolik má být? děkuji moc.
-
- 4 odpovědi
- 5,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám problém s motorom, je hrdzaví. Čo dodať, prikladám fotky. Ako je to možné že tak zhrdzavel?? Čoho sa mám obávať? čo sa pokazí.... Dá sa s tým niečo ešte robiť? či treba výmenu celého "bloku" motora... Ďalej by som chcel vedieť či si mám dať v servise vymeniť tie kovové trubičky chladiacej kvapaliny...či to bude aj možné kedže vedú do zhrdzaveného železa...je tam závit či ako čo navrhujete Odvtedy jak som to zbadal som na nervy, bojím sa že ma to hocikedy nechá niekde stáť alebo sa to plne pokazí... Veľmi pekne ďakujem za každé rady.
-
- 9 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravim Vás! Tak jsemvymenil Fabcu1,4 16V za TDi, starší, ale co už je to služební tak to prdím, ale... 1) spotreba přisvižné jízdě kolem 8mi l, j to normal? V Octaviii PD jsem mel max 5,5. 2) přijízdě na rychlost č.4 se při konstatních otáčkách ozývá divný pískot z motoru, jak uberu nebo přidám tak je ticho. 3) V kolika kmjevhodnevymenit rozvody? A ted mimomísu: a) Samovolne sevypíná,nebo nejde zapnout vnitřní cirkulace vzduchu, a když otocimklicem do pohotovostni polohy,jako byneco drhlo a pak ok, asi nejaka klapka. jak rozebrat madlo dveří provýmenuspínače oken c) hnijou 5te dvere u oknka je to reklamovatelne, kdyz je serviska ale auto je z roku 03? (zaruka na…
-
- 28 odpovědí
- 8,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, kteří se rozumí autům, mám menší problém... Minulý týden jsem za velice výhodné peníze koupil z firmy vyřazenou fabii combi s motorem 1,9 SDI, auto je v dobrém stavu ( podvozek, brzdy, interiér atd), dokonce i motor je živý, má malou spotřebu a je relativně tichý ( je na něm natočeno 320 000 km). Problém spočíva v tom, že mi kolísá teplota motoru ( nebo vody v chladícím okruhu), někdy se to ohřeje po 15 minutách jízdy a když najedu na dálnici, nebo zrychlím na okresce, motor zcela vystydne a najednou se zase začne ohřívat, ale ručička teploty na palubce už pak nikdy nedosáhne, tam, kam by měla. ( doprostřed pole, kde si myslím být má) Zkoušel jsem v…
-
- 6 odpovědí
- 10,5tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi Mam problem s prevodovkou. Kdyz dam za 1 pak za 2 a kdyz chci dat za 3 tak 2 nechce jit ven. Mam zmacklou spojku a 2jka nechce jit ven,furt mam zmacklou spojku pak v tom jako by skubne a 2ka jde ven v poho. Jinak kdyz zmacknu 2ku a chci vyradit tak otacky furt zustanou az po tom skubnuti padnou a 2jka jde v poho ven. Nevi nekdo co by to mohlo byt. Dekuju
-
- 4 odpovědi
- 3,3tis zobrazení
-
-
Zdravim,jde nějak opravit na olejove vaně-hlinikova vypouštěci šroub,měl jsem to v servise na vyměnu oleje bez papiru a zistil jsem že mi tam strhli zavit,mam sdi kombi 2003 nebo nevite pasuje tam s fabie 1.9 tdi.diy
-
-
- 20 odpovědí
- 24,4tis zobrazení
-
-
Zdravim, tak sem premyslel nad tim ze pujde KAT pryc (fabka SDI), ale co ctu tak na netu jsou dva tabory ktere se hadaji jestli to ma nejaky vliv na vykon auta, jedni rikaji ze nema a ze to jen zvedne emise, druhy ze ma a ze to jede lip.... zaroven si rikam jestli to nezmeni negativne pruchod plynu ven a neudela to opacny efekt a naopak to nezhorsi vykon auta.... co na to rikate ?
-
- 9 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zacal sem mit problem se startovanim prvni ranni start neni na drc a chyta to jakoby opozdene. pulka lidi rika resit zhaveni a pulka rika vubec neresit di po padani nafty. je pravda,ze kdyz auton zhavi az od +5 a je problem v 12 stupnich. zhaveni sme vsak stejne resil jedne zhavic KO. posunul sme dokonce zhaveni a zvysil startovaci davku,ale je to dost podobne mozna malilinko lepsi. dulezity fakt je,ze po odpojeni cidla teploty startuje nadherne,ale asi to bdue tim,ze to navali palivo. cidlo sem vymenil za nahradu VERNET ukazuje dobre stejne jako origo,ale startuje to porad nakokot. takze co to muze byt? podavacka, zpetny ventil s palivacem, ucpane trysky, netesnici kr…
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, mám dotaz ohledně vstřiků na mojí f1 2002. Nedávno jsem měl auto v servisu s cukáním motoru,kde si mysleli,že to dělají vstřiky a nechali je změřit. Vstřiky to nakonec nebyly,ale to sem teď nepatří. Bylo mi řečeno,že jsou údajně všechny 4 vstřiky v háji(protékají). Auto má dle tachometru 247tkm. A teď k věci. Dají se použít vstřiky z 1.9 tdi pd AXR do stejného motoru ale ATD? Četl jsem tu,že vstřiky jsou údajně jiné,ale vizuelně mi přijdou úplně stejné. AXR vstřiků jsou na netu mraky,ale ATD je hodně málo a navíc jsou většinou i dražší. Kdyby i někdo věděl,kde sehnat levně jeté 100% funkční a proměřené vstřiky tak může taky přispět k tématu ) . Předem…
-
-
- 8 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, mam takýto problém.... vlastním škodu fabia 1,4 tdi PD 55 kw rok vyroby 2003.... dnes mi praskla gumena hadicka na privod nafty k motoru, tesne pred motorom..... chcem sa spytat kolko barov ma vydrzat takato hadicka a ci je ju jednoducho zohnat alebo je potrebne kupit nejaku original škoda.... dakujem za pochopenie....
-
- 7 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
-
-
Dobry den, chcem Vas poprosit o radu...nenasiel som tu vhodnu temu tak zakladam novu. Mam skodu fabiu I. 1,4 Tdi, 59 Kw, rok vyroby 2006...moj problem spociva v tom ze mi pri rozjazde ako pridavam plyn zatrasie, rovnako na druhom prevodovom stupni ako pridavam zase zatrasie aj na tretiom...je to take trasneie ako ked vam zapne ABS...myslel som ze je to spojka tak som ju vymenil, no nepomohlo, tiez silentbloky motora a zase nic...neviem si uz rady...auto bolo aj na diagnostike vstreky pohoda vsetky v kladnych cislach...nestretol sa s tym niekto...motor dost trasie co prechadza do prevodovky a tak sa trasie aj riadiaca paka...verim ze mi niekto pomoze...dakujem...
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
už nějaký čas bojuji s ubývající chladící kapalinou - cca litr na 500 - 1000 km, nejdřív jsem si myslel, že to bude prolínat přes spoj v nádobce, ale dnes jsem si všimnul, že pod tandemovým čerpadlem je plastové černé přípojné hrdlo vedou do něj 3 hadice + čidlo teploty vody a pod tím to kape. Už se mi ale nepodařilo zjistit, jestli to kape kolem toho čidla, nebo pod tím hrdlem samotným. Řešili jste někdo takový problém? (nenašel jsem podobné téma)
-
- 0 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-
-
Čaute, stává se mi poslední dobou, že mi fabia jakoby cukne když plyn i lehce pustím nebo jej sešlápnu, i lehce,vždy musím chvili čekat než zabere, a když zabere tak lehce cukne... a při řazení slyším lehce kovy o sebe ťukat, jako by převodovka nebo spojka...? ČÍm to? :-) díky
-
-
- 11 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Zdar pánové, posledních 5tis km mám problém, už podruhé sem protrhl vzduchový filtr. Poprvé sem si říkal asi tam něco vlítlo, ale teď když se to opakovalo mi to přijde divné. Na diagnostice nic a co sem se ptal lidí co makaj s autama, tak nikdo nic podobného neviděl. Podle diagnostiky auto běží v pořádku. Napadá někoho co s tím, nebo se s tím někdo setkal ?
-
- 15 odpovědí
- 3,1tis zobrazení
-