Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.9 TDI

1. Zahájeno uživatelem kocek5,

Ahoj, mám dotaz ohledně 96kw. V zimě když nastartuji a rozjedu se tak po chvilce cítím cuknutí. To samé, když se rozjedu a přijíždím ke křižovatce s vyřazeným kvaltem, tak otáčky klesnou třeba na 300ot.,ale vše je ve zlomku vteřiny. Tohle se stane tak 2x za dobu než se to zahřeje a pak už ne.. Teď v teple to neděla nebo to není tak znatelné. Mám najeto 260tis.km. Jinak chytá krásně za studena i za tepla.\děkuji za radu.

• 5 odpovědí
    • 1,8tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem zandyyys,

Čauky řidiči,mááám obrovskou prosbu. Zeptám se vás dříve,než sjedu do servisu. Mám supíka 1,9TDI 96KW. a při přidání plynu začne supík od palubní desky zeshora z výfuku fučet a po chvíli ztratí i svůj výkon. Takže jedu jakože jedu a to se mi moooc nelíbí. Cestou za mojí mamkou po dálnici při rychlosti cca 90km/h i dost čoudil,ale fakt dost. Po nalití oleje pak vše OK. Na jednu stranu si říkám,že kdyby bylo turbo úplně KO,tak snad by nefučel ,ne ? Není možné,že by byla vypadlá nějaká hadička,která při přidání plynu nasála více vzduchu a ten pak fučí z palubky a výkon mi " uteče" ? Popř.jaká hadička by to měla být,nebo díra v nějaký trubce ? Prosíííím pomoc ...Dík moc,ž…

• Pozitivní
    • 7 odpovědí
    • 5,7tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Márty'SP,

Zdravím chlapi.Všimnul jsem si,že motor poslední dobou začal mít zvláštní prdivý zvuk ale nic dalšího (výkon,spotřeba v pořádku).Nevíte někdo o co by mohlo jít a zda jde o něco vážnýho?

• Pozitivní
    • 15 odpovědí
    • 4,5tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem Lucky.69,

Zdravím, možná se to už zde řešilo, ale chystám se vyčisti 1.9 96 Kw za použití carlanu (po tom asi spláchnout wapkou). Chci se zeptat jestli už někdo podobnou operaci neprováděl a která místa mám zakrýt, aby se tam nedostala voda. Díky.

• 7 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem frances,

Dobry den mam skoda superb 2003 1.9TDI 74 KW, shanim starsi ale funkcni prevodovku. Je prevodovka pro stejnou verzi ale 96KW jina nebo se da pouzit i ta? Pripadne co vsechno mam pri hledani pozadovat aby to sedelo a muj automechanik to tam byl schopen premontovat. Diky za reakce.

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem tomasmu,

Potrebujem poradit. Prehladal som cele forum ale nic som nenasiel. Mam motor 1,9 tdi 96kw automat. Chystam sa menit chladiacu kvapalinu len neviem ako. Ci ju mam vypustit cez vypustaci ventil na chladici a potom odvzdusnit? Chystam sa aj precistit cely system , potrebujem radu. Cital som ze po vypusteni mam naliat cisto len destilovanu vodu asi 5 litrov s cistiacim aditivom a prejst 10 km potom ju ju vypustit a naliat G12 plus riedenu s destilovanou vodou 1:1 . Prosim o vase nazory

7. Zahájeno uživatelem TomASS!,

Zdravím pánové, hrozně se mi zalíbil zvuk blow off ventilu, mám ale motor 1.9TDi-PD 96kw, tak nevím jestli to na ten chrochták nebude blbý, taky nevím která značka je dobrá ani zda to má třeba nějaký přínos k výkonu motoru. Díky za komentáře...

• 8 odpovědí
    • 13,2tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Stifko,

Pokaždé když natankuju plnou,tak mi teče někde od nádrže nafta,dnes jsem také tankoval plnou,ale nechal jsem to jen do cvaknutí,abych vyřadil možnost že to teče přepadem.Ujel jsem 30 km a čtvrt nádrže v háji,auto celý umaštěný na zadku,podvozek od nafty a kape a kape a kape,nebo spíš teče,zůstávají za mnou čůrky po silnici.Zítra na to musím mrknout,neřešil jste někdo tento problém ať vím po čem jít?Díky za rady

• 21 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem danspring,

Zdravim chlapi, potřeboval jednu malou radu a to, že u supa 1.9 Tdi 96 kw, mi chcije jaksi chladič, ač to auto má nalítanou kolem 80 tis. km. Nevíte, jakym způsobem ten chladič má jít ven?? Zda mám sundavat nějakym způsobem přední nárazník, plastový čelo atd?? A pokud by se mi to náhodou podařilo, kolik se tam leje nemrznoučky+destilky?? Děkuji :-)

• 15 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Stifko,

Jde mi blbě řadit 1. a 2. rs při studeném motoru,vyměnil jsem olej a přidal aditiva do převodovky,trochu se to zlepšilo,ale zanedbatelně.Jak je to zahřáté,tak jde řadit lépe.Spojka bere už dost nahoře a při podřazení a sešlápnutí plného plynu celé auto zaduní na dvě sekundy.Z 90% je v haji dvouhmota a už je v háji asi i přítlačák a málo vypíná,ale proč na to má vliv teplota oleje?Teď otázka,spraví se tuhost řazení těch prvních dvou nejtvrdšich rs?Ostatní kvalty i R jdou krásně,výměnou spojky?

• 13 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  11. Nazdar panové,prosím o radu,nesetkal se ěkdo z vás u svojeho superba s tím že auto kouří ale je to takový ten sedý dým a docela dost to kuří?nevím jak za jízdy toho jsem si moc nevšiml ale docela mě to začalo ježet v žaludku a když jsem dělal DIAG. tak nic to neukázalo,tak nevím jestli to nemůže dělat EGR nebo to je odchazející turba nebo už fakt nevím

• 26 odpovědí
    • 17,4tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem mirda1234,

Zdravím, hledal jsem všude na internetu i tady na škoda foru ale nenašel. Cca před týdnem jsme koupili Superba 1.9Tdi 96KW, typ motoru AWX model 2003 a při dnešním kochání se na motor jsem zjistil že tento díl chybí (viz přiložený obrázek) místo něj je záslepka. Auto jede normálně:nekouří, nevynecháva, nekucká. A ještě když už tu píší tak mám na vás ještě jednu otazečku. Po najeti cca 1000km v rozmezí 1300-1500ot. se ozvývá z motoru takové malinkaté houkání (při kupni prohlidce ani do cca 1000km ujetí to nedělalo)- skoro to nejde slyšet, ale když jsem to zjistil tak už to slyším pořád. Co jsem na internetu zjitil tak někdo tvrdí že je to normální a někdo zas že odchází tu…

• 11 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Haniz87,

chlapi chci se zeptat jestli muzu dat vstriky s jinym cislem nez mam ted. mam 038 130 073 AR,muzu tam dat 038 130 073 BA aniz by byl problem s ridici jednotkou ze by to spolu nejak nekomunikovalo? diky moc

• 2 odpovědi
    • 2,1tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem tomasmu,

Caute chalani. Mam taky problem ze auto prestalo tak tahat. Pri rozbiehani asi po 40 km/h niekde unika vzduch piskanim a potom akoby dostal tlak a auto pekne potiahne. Piskanie je tiez pocut ply zosliapnuty plneho plynu a podradeni. Mam Superba I r.2005 , 1,í tdi 96kw automat. Spravim som logovanie hodnot 3,10,11. Jeden test je na zaradenej 3ke a otackach od 1800 do 3000 s plnym plynom a druhy plny plyn od 0-100 km/h. Ak by vedel niekto vycitat nieco z grafu budem veôni vdacny.

15. Zahájeno uživatelem Haniz87,

čau chlapi,nevíte někdo jak se nastavuje vstřik do zakladního nastavení po výměně?a náhou nemá někdo vstřik na půjčení kvůli odskoušení zda mi auto nehulí tím že mi vstřik uchcává?ďik za odpověďi a rady

• 0 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem Vlady25,

Zdravim, vsimol som si ze mi pocas jazdy pocut taky divny zvuk, je to akoby take kovove vibrovanie, robi mi to len pri nizsich otackach a ked drzim plyn alebo mam tempomat, prestane to akonahle pridam prudsie plyn alebo vyradim rychlost alebo stlacim spojku,auto ide ok, nemam problemy ani so spojkou ani s radenim, nevieto co by to mohlo byt?

• 8 odpovědí
    • 2,7tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Satan132,

vyplo se my asi 3 krat turbo a pak se my rosvitila kontrolka motoru a hlasi to emise vi nekdo co presne to je a co udelat cetl sem ze je to filtr pevnich castic ale u 1.9 nikdo nic nepise vse jen u 2.0 a tam se da dolit kapalina jakasi ale u 1.9 to neni tak poradte

• 2 odpovědi
    • 1,8tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem tomasmu,

Vie niekto poradit kde by som zohnal taketo gumove koleno z podtlakovych hadic co vedu do ventilov N75 a N18? Alebo cislo dielu lebo v skodovke to nevedeli vyhladat alebo nejaku alternativu? Vopred dakujem

19. Zahájeno uživatelem tomasmu,

Po vymene vahy vzduchu a prepinacieho elektrickeho ventilu mi vzdy po vymazani chyby cez VAG vyhodi po asi 20 km tuto chybu: Adresa 01: Motor Labely: SVO\038-906-019-AVF.lbl Řídící jednotka: 038 906 019 KD Díl: 1,9l R4 EDC G000AG 4897 Kódování: 00001 Dílna #: WSC 00028 VCID: 63C1ABBFDBC5 TMBBU63U559087198 SKZ7Z0D2727179 1 Fault Found: 19586 - system zpetneho vedeni vyfuk.plynu - mez regulace prekrocena P3130 - 35-10 - - - Sporadická Readiness: 1 1 0 0 0 Neviete cim to moze byt. Pred tym to nerobilo. Auto.ide normalne len kontrolka stale svieti.

20. Zahájeno uživatelem akille,

Zdravím všechny, Prosím o radu, když nastartuji auto za studena tak se začne třepat jako traktor (vynechává jako by jel jen na 3 valce) a hrozně kouří, když se zahřeje tak přestane kouřit a třepe se, sem tam. vyměnil jsem vstřiky což trochu pomohlo.Ale problém trvá dál. Když vypnu klimu tak motor začne jet normálně. Nevíte někdo co s tím? v čem by mohl být problém? Díky za každou radu. Akille PS: diagnostika hlásí bez závad !!!

21. Zahájeno uživatelem m4d4_f4k4,

NAZDAREK ZACALA MY SVIETIT KONTROLKA MOTORA.VAG UKAZAL CHYBU 19586 TEDA EGR VENTIL ..VYMENIL SOM UZ VSETKY PODTLAKOVE HADIčKY AJ ELEKTROMAGNETICKY VENTIL (1J090627) AJ SoM EGR VENTIL CISTIL AJ SKUSAL čI BEHA HORE DOLE VSETKO OK VYMAZEM CHYBU A PO DRUHOM NASTARTOVANI ZNOVA VYHODI CHYBU EGR-SPORADICKA CHYBA..TAK KTO MY PORADI CO TO JE????!!dik SUPERB 96KW 2004 AWX

22. Zahájeno uživatelem Ondra N.,

Ahoj, včera jsem chtěl jít na technickou a emise, ale na technickou ani nedošlo. K mému velkému údivu jsem nedal emise. Auto nemám čipované, jeho rv. je 2004, 1.9, 96kw, nafta. Dva roky zpátky jsem prošel úplně v pohodě s hodnotami: kouřivost - 0.23, rozpětí kouřivosti 0.07. A včera byly hodnoty 1.34 a 0.63! Zítra to dám do servisu, jen nenapadá vás, kde by mohl být problém? Auto viditelně vůbec nečudí, výkon se taky neztrácí, takže já to nechápu. Napadá mě jen vadný katalyzátor. Je taky otázka, jestli to na diagnostice něco hodí. Za každý nápad budu vděčný, díky.

• 6 odpovědí
    • 16,2tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem Phate,

Ahoj, mám dlouhotrvající a postupně zhoršující se problém se smradem nespálené nafty v kabině i z venku kolem auta. Auto jede jak z praku, žádný divný zvuky, spotřeba taky v normě. Nejvíc je to cítit když je zapnutá klima a jakmile je venku chcanec tak když dojedu před barák tak to občas smrdí jak kdyby se mi tu rozlila cisterna. Neví někdo alespoň přibližně? Příp. nějaký servisák z prahy/kladna? Dík

• 7 odpovědí
    • 15,7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Torreto,

Chlapy máte někdo uzávěr olejového filtru s vylisovaným šestihranem nahoře nebo bez něj. Já mám bez něj ale zdá se mi že se dělali i s tím šestihranem. Jde mi jen o to že se to zkrátka líp povoluje a nemusím shánět nějaké speciální klíče atd. Dík za info.. pro info je to díl číslo 8 na obrázku.

• 18 odpovědí
    • 3tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Gumak.Ln,

Ahoj mám problém s poklesem výkonu a se zvýšenou spotřebou. Začal jsem pozorovat, že při přidání plynu auto tolik netáhne a v kabině je slyšet proudící vzduch ale jen při přidávání plynu. Nevíte čím by to mohlo být? Auto si začalo brát i víc nafty a to zhruba o 3-4litry na 100km. Mám 1.9Tdi 96kw rv.2002 Díky za rady

• 10 odpovědí
    • 6,8tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.