Motor 2.5 TDI
136 témat v tomto fóru
-
Prosím o radu , mám čerstvě koupený Superb 2,5TDi r.v.2002 a když je studený motor tak špatně chytá , tj.dlouho točí a až většinou na podruhé chytí . Diagnostika píše vadné nebo skkratované čidlo G 62 . Kde ho prosím najdu? Dík Váš nový kolega.
-
-
- 38 odpovědí
- 23,8tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, moje auto hlásí ve vagu : 01375-ventily uložení motoru:stupeň 1 , 38-10 výstup nespína n.zkat na plus - sporadicky motor nastartuje na první cinknutí a na volnoběh jede perfektně, ale nejde vůbec do otáček a nereaguje vůbec na plyn. Neví někdo co s tím může být? Publikováno 24. červenec 2012 - 19:34 Ahoj. mám škoda superb 2,5 TDi 114 Kw Tiptronik auto ztratilo výkon a diag.hlásí Tlak v sacím potrubí - podkročena - sporadicky na volnoběh chyba neskočí a jde za plynem pěkně,ale při jízdě vůbec netáhne a chyba naskočí.. vyměnil jsem..podtlakové hadičky,měniče tlaku,zpětný ventil,repase turba,naftové čerpadlo bylo na stolici,čidlo na intercoleru s přetěsněn…
-
-
- 30 odpovědí
- 20,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, pred 8mi mesici se mi pokazil superb tak jsem vyměnil cely motor i s prevodovkou po veškerém zapojeni elektroniky a hadicek mi moter nechce nastartovat dostane se pri startovani nad 1000 otacek a pak to asi ridici jednotka vypne a na diagnostice mi to pise 3 chyby. Jedna je CAN komunikace motor/ABS chybějící zpráva, druha je ridici jednotka mottoru blokovana a třetí je chybové kódy v řidici jednotce ABS Nevím co s tím. Děkuji cením si každé rady.
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Opět zdravím skupinu, jdu si pro další radu ? S1 2.5TDI 120kw, 325k km. Mám velké problémy se starty. Zaznamenal jsem, že to dělá hlavně, když stojím z mírného kopce. Když chci nastartovat tak točí, má snahu naskočit, ale nic. Ono ani ten první start na rovině není žádná hitparáda...Kolikrát se mi to podaří až na třetí pokus. Když naskočí, vyvalí se hromada bílého kouře, který za chvíli odezní. Když kousek popojedu, vypnu motor a znovu nastartuju tak chytne v podstatě hned. Během jízdy motor táhne normálně bez problémů. Auto je cca dva měsíce po komplet rozvodech, predvstik by měl být nastavený správně. Byl jsem s tím v servisu a mechanik mi doporučil poslat vstřiky na st…
-
- 3 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdar pri jizde se mi zlomil sroub napinaku viz foto z druhe strany je hlavicka klic 13 ale picu pristup jak mam dostat ven to futro ma malou vuli ale to je vse co stim
-
- 3 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
zdravím, mám 2,5 120kw a posledni doubou se mě občas zobrazí chyba EMISE-DO DÍLNY, po vypnutí motoru a a pozdějším staru většinou zhasne, při čemž pociťuji jakoby menší přidušeni mezi 1500-2000 ot. při jakém koliv zařazeném stupni. dík za radu
-
-
- 94 odpovědí
- 32,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den Mám problém nedávno jsem jel a najednou mi auto chciplo potom už nešlo nastartovat. Auto jsem dotáhl a zkoumal jsem proč nestartuje zjistil jsem že mi z cerpadla co je v kufru mi nejde nafta k palivovemu filtru. Mělo by to čerpadlo tu naftu poslat do předu nebo ne? Jediny zatim co jsem udělal tak jsem čerpadlo vytáhl a zkusil a funguje. Neporadil by jste mi po cem jit a co zkusit. Dekuji všem
-
- 2 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj,jsem tu nový a moc se ještě nevyznám,tak se omlouvám zda to tu už bylo řečeno,jde o to že bych chtěl nějaký aditiva do oleje na případnou ochranu vaček na S1 2.5tdi 114kw. Děkuji všem.
-
- 2 odpovědi
- 1,5tis zobrazení
-
-
Zdravím nevi někdo kde tahle hadicka patří? Koupil sem superba a když sem sundal kryt u baterky tak vidím odpojenou hadicku.nevite kam patri
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Zdar hosi. Mozem ratat s vymenou egr ventila ked jeho vytazenie je v plnom zabere 89 % ???? rozsah je od 25 do 75 % . na neutrale je tak ako vidno dolu na obrazku . Nemate niekto log vasho egr ventilu v klude a v zabere ?
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
Ahoj, už mě delší dobu trápí tento problém, vlastním Škodu Superb 2.5TDI V6 120kW (BDG) 2007 - Je to automat (5HP19 FAD) Problém zní, když jedu do kopce třeba na 5tku tak si auto nastaví i 3 000 otáček a když hned pustím plyn tak otáčky klesnou, svítila mi kontrolka emisí a když jsme to napíchl tak se objevila chyba P0741 (17125) po dolití oleje do převodovky je to lepší a emise se už nerosvicují (za studena to jde), ale jak se to celé zahřeje tak to dělá tyhle problémy, zkusím vám sem hodit video. Budu rád za každou radu. Kdyby bylo potřeba tak jsem si udělal ve VCDS log jak to řadí, tak mohu přiložit i to. :) Budu rád za každé rady a názory :) vi…
-
-
- 17 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
Ahoj lidi potřeboval bych prosím poradit se vstřikovacím čerpadle u škoda superb 1 2,5 v6 120kw před několika měsíci jsem si ji koupil a přijde mi že mám nějak špatně nastavené vstřikovací čerpadlo když jsem to zkoušel nastavit tak jsem moc neuspěl a potřeboval bych nějakou radu kdo stím má nějaký zkušenosti tak kdyby mi mohl poradit jak to má byt nebo poslat nějakou fotku jak by to asi mělo vypadat předem děkuji.
-
- 1 odpověď
- 4,4tis zobrazení
-
-
zdravím, mám superb 1 rok 2005, 2,5tdi automat 120kw na diagnostice se ukázala chyba - snímač zdvihu jehly, auto opravdu nejede jak má, netáhne od spodu a vůbec nemá výkon, navíc černý dým a zvýšená spotřeba ( dlouhodobě 14 litrů) prosím o info co to je a jaká je oprava finančně náročná. Díky moc magda.lucna@seznam.cz
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím kolegy, začal se mi klepat něco v motoru na Superb (rv 2004, 314 000 km, BDG 120 kW), rozvody posledně vyměněn za Contitech a vždy udržované v krátkém intervalu (olej 5W40 po 15 000 km). Trysky byli zkontrolováné (nějaké už nejsou úplně OK), a vizuální kontrol tentokrat na váčky neukazalo nic špatného. Přidám videa, nevím jestli to bude nějak pomoct ale je slyšet takový nepravidelný klepaní. Děkuji dopředu za každou radu, zatím auto doma a nechci ho trápit. 20190713_181914.mp4 20190801_110819.mp4
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Ahoj chalani.. chem sa spýtať,možno je to pre niekoho banalita ale chcem sa spýtať. Je normalne, že sa roztočí vtula pred chladičom hned po naštartovaní?? Bez ohladu na to či je motor ohriaty alebo nie?? Lebo moj Sup bol z predu buraný a vrtula je mierne ohnuta. tak len že či niečo nebolo stvarane z elektrinou. mal som pred superbom Forda Max a tam sa vrtula roztočila az pri dosiahnuti prevadzkovej teploty... Ďakujem
-
- 5 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám 2.5 tdi 120kw, tiptronic, naj. 172000km, rozvody měněny při 166593km komplet vše, dále filtry atd atd, tankováno jen verva, olej castrol long life ale interval 15000km. To bylo v listopadu. Zhruba týden při akceleraci od 2000 otáček zvuk, jako když pustíte ventilaci na plno (ale je vypnutá), pak jak když utne to přestane. Táhne furt hezky, spotřeba stejná, nic nikde nesvítí. Na volnoběh to neslyším, ani když protočím motor ke 4000 otáčkám. Za jízdy když stáhnu okno nic zvláštního slyšet není. Volnoběh drží, nekolísá, neklepe nic. Zvuk přišel najednou nic postupného. Je možné, že je někde v hadici díra? Nebo se něco povolilo, upadlo nebo rezonuje(dekl pod…
-
- 14 odpovědí
- 4,9tis zobrazení
-
-
Ahoj, měnil jsem u své 2.5 tdi 114kw r.v. 2002 motor. Po kompletaci motor nechce jít přes 3 tisíce otáček a při jízdě škube automat. K tomu kouří. Nějaké rady? díky
-
- 2 odpovědi
- 1,1tis zobrazení
-
-
zdravím mám 2,5 TDI* 120kw kod mot.bdg má najeto 189000 km a začal se mi z motoru ozívat divný zvuk když prudčeji přidám plyn od cca 2000 ot.začne být motor hlučný a kolem 3000 se to jakoby stratí nebo když trochu uberu čím víc je motor ohřátý tím ten nástup začíná dřív nevíte někdo co by to mohlo být rozvody to nejsou a na volnoběh nebo při pomalém zrychlování to nedělá tady je video které jsem našel na youtube pro představu.
-
-
- 42 odpovědí
- 18,6tis zobrazení
-
-
Takže pánové přeji Vám krásný večer a chci poprosit o radu Dopředu říkám V autě mám 5 novejch žhaviček a jedna je KO nejde vyndat . A nová autobaterie vše děláno před týdnem . A problém už trvá delší dobu ... Ještě před výměnou baterie . A teď k problému : Ráno když přijdu k autu a je dejme tomu 0 stupňů venku žhavení mi blikne tak cca 3-4 sec a auto nastartuje OK. Ale jde mi o to že když jedu 1 km do obchodu nakoupit a vrátím se za 10 - 15 min zpátky k autu žhavení jen problikne a motor točí cca 10 sec a pak chytne a z vejfuku se vyvalí oblak bílého kouře . To samé dělá když je venku třeba 15 stupňů a já jedu třeba delší cestu kdy auto dosáhne teploty …
-
-
- 26 odpovědí
- 13,7tis zobrazení
-
-
Nechal jsem naplnit klimu cca po 1000km zacalo neco cvakat jde to nekde od kompresoru zapnu rezim auto cvaka pridam plyn nad 1000otacek prestane zapnu resim eco cvaka o 70%mene pridam plyn necvaka kde muzu hledat chybu jedna se o superb 2002 2.5tdi
-
-
- 29 odpovědí
- 8,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Dneska jsem jel klasicky do práce, když v tu jsem uslyšel něco asi prasklo nebo vypadlo. Začalo se dost mohutně kouřit z výfuku při seslapnuti pedálu. Přišel jsem tak tipuju o 70% výkonu. Auto vydává při seslapnuti pedálu takový pisklavy zvuk. S autem se dá jezdit, ale je to dost nebezpečné. Spotřebu mám ihned 40 litrů na 100km ikdyz jedu pomalu... Vi někdo kde je problém? Prý by mohla být závada v odpadle hadicce od turba. Superb 2,5 TDI 2004. Diky :)
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Superb 2.5 tdi 120kw, podivný případ levé poloosy, na tomto automatu jsem repasovali vnější i vnitřní klouby poloosy na původní co tam byla, s tím, že paní přišla s vypadlou poloosou u kloubu u kola, někdo před náma tam nedal zajištovací kalený kroužek do tyče poloosy, dobře, auto jsme vzali do dílny, že to bude za hoďku hotový, už se na tom sereme dva dny, a stále to samé, po namontování na automatickou převodovku, do těhlice, vylítne z vnitřního kloubu po zařazení R a rozjezdu, celý unašeš i s ložiskama a zůstane pouzdro namontovaný na automatu, jak je tohle možné, ptám se, je tam jiná poloosa z manuálu, nebo co, tohle mě ještě nikdy nepotkalo, jinak VIN TMBCG63U959087…
-
- 3 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
mam otazocku chlapci je to normalne teplota motora mi neukazuje 90 stupnou ... teplota ani nekolise a ani nic proste motor sa zohreje na svoju teplotu a tam drzi .. ale rucicka sa mi nedostane na 90 stupnou .. v com je problem alebo je to normalne ? vraj to tie 2,5 TDI V6 maju tak dakujem
-
-
- 65 odpovědí
- 14,5tis zobrazení
-
-
Dobré ráno všem, potřeboval bych poradit, vyskytl se mi veliký problém, mám superba v automatu a měnil se motor, auto jsem táhli na N ani ne do 20km do garáže tam známej zkusil udělat rozvody vše se udělalo auto jelo převodovka v pořádku, poté šlo auto do servisu motor se vyměnil a včera mi automechanik řekl že mu diagnostika řekla že nemá náhon od motoru, prostě řadíte a nic, ani si neškubne prostě jakoby tam ta převodovka nebyla, a jinak diagnostika s ní komunikuje že ví co tam je za rychlost.Prosím vás, kdyby jste někdo věděl budu hrozně moc rád když se semnou podělíte o zkušenosti. A ještě abych dodal, auto běželo 1 hodinu, motor byl zahřátý na 90° a olej v pře…
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam problem u 2.5tdi 114kw. Potreboval bych radu proc a nejlepe jak ji odstranit. Sundal jsem cumak a na remenici na klice jsou vydrena mista, chtel bych o tom vedet vic, pridam i foto pro upresneni, predem dekuji.
-
- 1 odpověď
- 1,1tis zobrazení
-