Povinná ručení
11 témat v tomto fóru
-
Zdravím, potřebuju nutně ještě dnes uzavřít nové povinné ručení, protože jedna pojišťovna má super akci za skvělé ceny a nevím si rady s tímto: 1. Dosavadní povinné ručení je na mne, můžu nové udělat na svou manželku? (je to totiž levnější) 2. Když si sjednám po internetu nebo přes telefon nové povinné ručení - musím nějak kontaktovat ještě dnes starou pojišťovnu a nahlásit, že u nich ruším pojišťení? Díky moc!!
-
-
- 216 odpovědí
- 91,4tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
-
Proč jsou v povinném ručení takové rozdíly v ceně? Odpověd je jednoduchá. Je to díky rozdílné kvalitě ať je to v rychlosti plnění , krácení plnění a v neposlední řadě rozmanitostí služeb, které ta či ona pojišťovna k povinnému ručení nabízí. Dnešní trend je tvořit komplexní balíčky krytí připomínající havarijní pojištění. Co je nebo může být součástí povinného ručení? Asistenční služby jsou častou součástí povinného ručení a havarijního pojištění. Motoristům mají pomoci při poruše nebo nehodě vozidla. Dále to mohou být různá připojištění: čelního skla, zvěře, živelné připojištění , náhradního vozu(pokud není v asistenci), zavazadel Co to jsou limity pov…
-
- 5 odpovědí
- 9,9tis zobrazení
-
-
Krácení odškodného je nový trend jak se pojišťovny snaží ušetřit na pojistných událostech. V případě, že Vás nabourá někdo, kdo bude mít nevhodné (zpravidla levné) povinné ručení můžete téměř předpokládat, že se bude jeho pojišťovna snažit krátit Vaši pojistnou událost. Vy jako poškozený budete pak vymáhat své peníze jak na pojišťovně tak nepřímo na viníkovi. Pojišťovny téměř ve všech případech vyplácí pojistné hned jak je přistoupeno k soudnímu řešení. Jakožto vlastníkovi takové pojistky se Vám může stát, že budete zapleten do takové táhnoucí se a často právně řešené pojistné události. Odpovědnost za škodu je na viníkovi a na jeho sjednaném povinném ručení. Stojí za uv…
-
- 11 odpovědí
- 12,1tis zobrazení
-
-
Jde změnit podepsanou smlouvu povinného ručení? Toto je klasický jev koupě v autobazaru na rychlo z radosti z nového vozu podepíšu vše co mě přišlo pod nos. Bazarníci to také často dělají záměrně, aby na smlouvách vydělali. Každou podepsanou smlouvu povinného ručení mám právo vypovědět a to do 2 měsíců od podpisu. Vypovědět lze odstoupením od smlouvy s tím, že mi vrátí mé neuvyžité pojistné. Pak už je vše jako při zřizování nového povinného ručení.
-
- 1 odpověď
- 7,8tis zobrazení
-
-
Pokukuji po autech a ze srandy jsem si dal spočítaní povinného ručení na mě: 20 Let Můž Bydliště P4 První pojištění Pojištění na ičo osvč na auta "Felicia 50KW 1,3" a "Citroen Xantia 97KW 2,0" benzin+lpg Felicia 5500Kč a Xantia 10000Kč vč. daně. což bez daně dává 4545Kč/8264Kč a nikdo z mého okolí neplatí takové částky, přestože mají např. objem motoru 3,3. Jezdil jsem docela hodně s traktorem, trochu v terénu, s auty 20-120KW, mám nedodělané papíry na křídla a najeto celkově něco mezi 20-30KKm. Tím že jsme mladý, tak mě napálí vysoké povinné ručení? Schumacher nebo student s downovým syndromem mají stejný povinné ručení, fajnovka! Přihlašovat povinné ručení n…
-
- 6 odpovědí
- 11tis zobrazení
-
-
Zdarte, Chci se Vás zeptat. 11.2.2013 jsem odhlásil auto z povinného ručení. Dnes mi došla zelená karta, že mám zaplatit povinné ručení na příští rok. Nechápu co to má znamenat. A ještě jedna otázka. Měl by mi dojít přebytek z toho, co jsem z povinného ručení nevyčerpal, když povinné ručení končí 28.2.2013 ? Díky za odpověď
-
- 1 odpověď
- 7,1tis zobrazení
-
-
Možné výpovědi: Výpověď pojistné smlouvy k výročí pojistné smlouvy. Výpověď pojistné smlouvy do dvou měsíců od podpisu pojistné smlouvy. Výpověď pojistné smlouvy z důvodu prodeje pojištěného vozidla. Výpověď pojistné smlouvy z důvodu dočasného odhlášení z registru vozidel. Výpověď pojistné smlouvy z důvodu trvalého odhlášení z registru vozidel. Výpověď pojistné smlouvy z důvodu krádeže vozidla. Výpověď pojistné smlouvy v rámci 3 měsíců počínající oznámením vzniku pojistné události. Výpověď pojistné smlouvy z důvodu změn pojistné smlouvy pojišťovatelem. Výpověď pojistné smlouvy dohodou smluvních stran. Všeobecné podmínky výpovědi: Výpověď s…
-
- 10 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
Změna pojišťovny povinného ručení Najití vhodné alternativní pojistky. Po odsouhlasení nového povinného ručení je nutné vypovědět stávající povinné ručení. O způsobech výpovědi ZDE. U stávající pojišťovny automaticky zažádám o přehled škodního průběhu. Nová smlouva s doloženými bonusy se zasílá na novou pojišťovnu a stává se s bonusy aktivní ke dni podpisu
-
- 0 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
-
-
Jak sjednat pojistku: před sjednáním pojistky doporučuji přečíst: Základní fakta o povinném ručení Návštěva pobočky pojišťovny Internetové kalkulačky Jedu si koupit auto bazaru - co s povinným ručením? Jsou dvě možnosti. Pokud víš o jaké auto jde a už ho máš rezervované je možné přijet už se zelenou kartou a se sjednaným povinným ručením na daný automobil. Pokud údaje nevíš nebo jedeš s hotovými penězi tak trochu na blind, tak se neboj podepsat v bazaru téměř jakoukoliv smlouvu s povinnám ručením. Smlouvu můžeš vypovědět do 2 měsíců od zakoupení, takže až přijedeš domů, tak můžeš zhodnotit zda je smlouva výhodná nebo ne. Ohledně záludnosti ve smlouvách je u…
-
- 0 odpovědí
- 8,1tis zobrazení
-
-
Sleva za bezeškodní průběh Čím déle nebouráte tím větší máte slevu. Např. Jezdíte 120 měsíců-10 let bez nehody, což je automaticky 50% sleva ze základní sazby dané pojišťovny. Sleva za zabezpečení vozu Některé pojišťovny posuzují slevu na základě různých kritérií (stáří vozidla, cena vozu, druhy instalovaných zabezpečení ve vozidle...), takže nelze jednoznačně určit výši slevy. Slevy poskytují na základě individuálního posouzení. Sleva díky probíhající marketingové akci Je další způsob jak si přijít na zajímavou slevu po dobu trvání pojištění.Ze zkušenosti se slevy pohybují od 5% do 20%.POZOR občas jsou na dobu určitou to pak může překvapit ,když čekáte slevu za …
-
- 0 odpovědí
- 7,6tis zobrazení
-
-
-
Dnes jsem dostal tento mail: Povinné ručení Nedávno přijatá novela zákona č. 168/1999 Sb. o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla ( platná od 1. 6. 2008 ) přinesla z praktického pohledu běžného řidiče významnou změnu. Novela zcela ruší povinnost pojišťoven vydávat doklad o pojištění, který byl řidič povinen předložit při registraci vozidla, nebo byl po řidiči požadován Policií ČR v rámci silniční kontroly. Nově bude každý řidič povinnen mít u sebe už jen zelenou kartu. Ta bude zároveň sloužit také jako doklad pro registraci vozu. Ale pozor, zelená karta je platná pouze tehdy, je-li podepsaná pojistníkem vozidla !!! Drtivá většina lidí ji podepsanou nemá …
-
- 32 odpovědí
- 22tis zobrazení
-