Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 1.3

1. Zahájeno uživatelem Lesiel,

Zdravím chvilkami jsem už asi týden pociťoval že motor při rychlém rozjezdu na jedničku chcípne a pak chytne druhý dech a jede no postupem času když sem nastartoval a bylo jedno jestli na benzin nebo na plyn motor hned zhasl cca na potřetí se to vždy povedlo nastartovat, a pak zničeho nic jsem přijel z obchodu a o hodinu později sem nastartoval motor skákal třepal se jak drahej pes a po přidání plynu začínal chcípat po pošlapaní plynového pedálu a napumpování paliva do motoru se sice otáčky zvedly ale auto nejelo a motor vydával zvuky jako by v něm vybuchovali bomby nevíte co by stim mohlo být? xD

2. Zahájeno uživatelem PTPStudio,

Mam feldu jednobod s lpg. Emisni hodnoty CO jsem mel 7 místo 0,5. Cim muzou byt tak vysoke hodnoty emisi poradi někdo ?

• 0 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem PFM,

Zdravím. Známy vlastní Feliciu 1.3 MPI 50 kW, pravdepodobne z roku 2000. Problém je však v tom, že Felicia má neskutočne veľkú spotrebu. V meste zožerie priemerne 16 l na 100km. Pýtam sa, čo môže byť dôvodom tejto závady, a či sa to dá nejako opraviť, alebo ovplyvniť, aby mala normálnu spotrebu - 8-9 l ? Felicia bola s touto závadou už kúpená. Vďaka za radu !

• 36 odpovědí
    • 24tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem majo2,

Páni prosím poraďte: Mám Feldu 1997.. 1,3MPI .. 150tis km. Doposiaľ v pohode až minule zrazu motor stratil výkon, po zošlapnutí plynu "napodlahu" bol ako gumový, netahal, na štyrku šiel max. 70km/h. Ubral som plyn, išiel som pomaly domov ale kým som dorazil začalo sa mi dymiť spod vozu. Našťastie som to stihol ofúknuť hasiacim prístrojom CO2. Výfuk - jeho stredná časť bol úplne žeravý a od neho chytala farba na podlahe cca v mieste kde je odspodu pripojené lanko ručnej brzdy.. V súkromnom servise vymenili lambda sondu a katalyzátor, tiež zadnú časť výfuku s tlmičom. Vraj to bolo tým, že bol čiastočne upchaný výfuk. Neviem, mne sa zdá že nespálená zmes šla do výfuku a t…

• 3 odpovědi
    • 4,4tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem Palinkoo,

Mám taký problém .. Sledoval som cez VAG moju felinu a keď som stál , stláčal som brzdu a prudko kolísaly otáčky .. od 620ot.min až po 1200ot.min .. a po zahriatí motora a jazde asi 20-30 km keď vyradím rýchlosť a zatlačím jemno a plinule brzdu tak mi dokonca aj zasvieti (alebo preblikuje) kontrolka mazania ! Neviete kôli čomu sa to môže diať ? Viď. pridávam video + ešte mám problém viď obrázky na nastavení škrtiacej klapky .. Auto je : Felicia 1.3mpi 50kw 4 bodový vstrek . rv2001 motor najazdené 220000km Video : https://www.youtube.com/watch?v=71p7km0f1t0&feature=youtu.be Foto nastavenia škrtiacej klapky : A takto by vraj mala byť nastavená ... ale…

• 3 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem alonso84301,

zdravim chcem sa opytat mam feliciu 1,3 mpi rv.98 a mam takyto problem.naštartujem otacky pekne držia na volnobehu ale po pridani plynu a pusteni plynu mi otacky spadnu na 500 a hned vyletia na 800....cim to može byt?ani by som to neriesil ale pri rozbiehani alebo cuvani mi to vadi lebo obcas mi auto skape lebo to spojka neudrzi....podotykam je to iba ked je auto zohriate dik..

• 2 odpovědi
    • 1,4tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Beny_40,

Ahoj, mám s naší felinou (r.v.2000_100000km) následující problém. Krátce po rozjezdu cca 3-4 km přesně v okamžiku kdy ručička teploty vody dosáhne max. a termostat přepne a ručička začne padat dolů nám felina zhasne. Auto jde nastartovat a pak už jedu bez problému ale... Nutno podotknout, že k tomuto jevu dochází pouze v případě pokud necháme auto přes víkend stát tj. jakmile auto stojí 2 dny tak ráno při cestě do práce zhasne. Pokud s ním přes víkend alespoň jedenkrát jedeme nic se nestane. Parkujeme v garáži, denně 40km. Co všechno už nám kdo zkoušel vyměnit diagnostika... žádné závady výměna palivového relé / vyměněno za nové kontrola dobíjení OK výměna pal…

• 14 odpovědí
    • 6,1tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Naftacek,

Dobrý den, už jsem zoufalý, pátý den projíždím fóra a zkouším všechny doporučené věci. Nový vzduchový a palivový filtr, vyčištěné palivové čerpadlo a nová cívka. Zdá se mi, že nemá dostatečný výkon. Prosím místní frajery, aby pomohly zoufalému řidiči. EDIT: Tak už to nestartuje vůbec. Seznam věcí co jsem vyměnil: Filtr palivový filtr vzduchový palivové čerpadlozapalovací cívka snímač otáček snímač teploty chl. kapaliny Prosím poraďte.. Už nevím co s tím.

• 35 odpovědí
    • 5,2tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem KubaRS,

Čau všichni ať hledám jak hledám tak jsem nic nenašel a proto doufám že mí někdo pořadí.Máme doma felicii 1.3 mpi 2001 a odešel termostat dostal jsem od kámoše jiný z 1.3 jednobodu a vypadá skoro stejně jen na něm není takový plastovy štít je možné to zaměnit?a dál mi i lambdu a ta je taky stejná?díky kuba

• 8 odpovědí
    • 2,5tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem alonso84301,

zdravim som tu novy a moc sa felde nerozumiem.chcem sa opytat mam 1,3 mpi a mam problem s rozbiehanim na spojke ked sa rozbieham tak musim pridat dost plynu lebo by som sa nerozbehol ..ked pridam troska tak auto ide zdochnut.neviem ci treba vymenit spojku alebo len nastavit ale a na spiatocke nevyjdem mierny kopec lebo to zdochne aj pri pridani plynu poradte ci vymenit alebo nastavit diky

• Pozitivní
    • 3 odpovědi
    • 2,4tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem 12adamik11,

dobrý deň mám škoda felícia 1.3 mpi 40 kw a chcel by som sa opýtať či niekto neviete prečo pri plynulej jazde cca 90 km/h z ničoho nič spadnú otáčky na 800 za 1min. trvá to asi 2 sekundy a potom znová naskočia otáčky na cca 2800 za 1 min. zatiaľ som s tým nerobil nič pretože neviem čo opraviť.. môže to robiť lambda sonda alebo škrtiaca klapka ?

12. Zahájeno uživatelem sunshinek,

Ahoj, jsem, co se tyce automobilu, teprve zacatecnik. Napichnul jsem auto na VAG a vycetl chyby v motoru. Mam tam jeden problem s lambda sondou - konkretne: 00525 - Lambda-sonda (G39) 03-10 - zadny signal - Intermittent Nasel jsem si, jak sondu zmerit. Osciloskop bohuzel doma nemam a Rigol z prace mi nikdo nepujci. Meril jsem to tedy VAGem. Pri otoceni klicu do druhe polohy zustava porad na jednicce. Zapnul jsme si tedy logovani na skupinu 005 (otacky, nejaky impuls k aktivnimu uhli?, lambda integrator, smesovaci pomer). Byl jsem to projet zhruba na 10 minut a prvnich 5 minut lambda byla celou dobu na 1 a dalsich pet minut skakala od 0,90 - 1,11 zhruba. V tu…

• 1 odpověď
    • 1,8tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem Palinkoo,

Dobrý deň kúpil som docela zachovalú Feliciu 1.3mpi 50kw 77000km najazdené lenže má to háčik .. Zistil som že motor ide na 3 valce .. tak kúpil som nové 3bodové sviečky Brisk ale bolo to bez zmeny .. tak som vymenil zapaľovaciu lištu ale taktiež bez zmeny .. dal som zmerať tlak vo valcoch tam je tiež všetko v poriadku .. ale keď som odpojil druhý vstrekovač v rade od lava tak za jazdy motoru tak som nepočul zmenu .. neviete ako to je možné a či už niekto stým má podobnú skúsenosť ? Za odpovede ďakujem

• 8 odpovědí
    • 5,6tis zobrazení
  14. dobrý den.prosím o radu mám felícii r.v. 1996 najeto 120 000km je to karburátor.motor si dělá co chce.při studeném startu chytne na poprvé ale při ohřátém motoru musím dlooooouho točit než nastartuje a také kolísají otáčky,jak na volnoběh tak i za jízdy,musím sešlápnout spojku a prošlápnout plyn.potom je na chvilku klid.ale dělá si to kdy chce.jsem z toho zoufalej a další věc je že neukazuje otáčkoměr.jen když se vytočí motor tak vylítne na 4500ot ale hned zase spadne,další věc je že nesvítí podsvícení budíků.nevím jestli všechno souvisí se vším.děkuji za odpovědi a pomoc.

• 1 odpověď
    • 2,5tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem Joppien,

Zdravím, mám Feldu combi, 1.3 MPi (50 kW), r.v. 1999, přes 180500 km. Za jízdy nebo při stání se chvilkama dusí, že otáčky z normálu padají skoro ke nule a chybělo vždy málo, aby se motor sám vypnul. Musel sem podržet plyn, nebo za jízdy zničehonic se zadusí, motor chvilkama pracuje nepravidelně a když dlouho držím plyn, tak otáčky zůstávají při určitých otáčkách, ale auto se chvilkama dusí a nejede. Měl sem podezření na špatnej benál, ale může to dělat i něco jiného? Ucpaný katalyzátor? Výfuk to nebude, neboť ho mám komplet novej teprve půlroku, jen katalyzátor nebyl měněn, co s tím? Diagnostika to dokáže zjistit?

• 9 odpovědí
    • 7tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem felda bmm 95,

Zdar, moje felda 1.3 bmm rok 95 za jizdy z niceho nic chcipne. Musim zajet ke kraji otocit vypnout klicem a znovu nastartovat. Nekdy to udela malokdy jindy zase po parset metrech. cca pred ctvrt rokem sem menil civku s kabelama. Pred mesicem vymenen palivovy filtr. Nevite cim to muze byt treba rozdelovacem? Nevim jak to zjistit jeste chci zkusit vycistit palivove cerpadlo.Prosim poradte uz si s tim nevim rady. Diky za odpovedi.

• 6 odpovědí
    • 4,2tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem Palinkoo,

Chlapi mám taký problém .. najprv mi odišiel Regulátor napätia v alternátore .. a ten som vymenil .. ide všetko v poriadku ale keď sa auto zohreje na 80°C cca. tak začne auto trásť ako keby nemá silu ísť dopredu .. pri 90km/hod. je to Felicia 1.3mpi 50kw 4bodobý vstrek zo zapalovacou lištou ..

• 7 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  18. Zahájeno uživatelem maco66612,

Prosim o radu. Za mesiac sa mi stratia 2-3 deci chladiacej kvapaliny. Raz som si vsimol ze to moze byt hadica pri chladici, lebo podnou bolo mokro, ale vcera so si vsimol na viecku oleja z vnutra skondenzovanu vodu. Planujem to zaniest znamemu nech sa nato pozrie, ale chcel by som sa spytat ci je mozne ze tece chladiaca niekde do oleja a k ano co by sa stym dalo spravit, ci by to bola nakladna oprava. Mate stym niekto skusenosti? Dakujem

• 20 odpovědí
    • 15,6tis zobrazení
  19. Zahájeno uživatelem Tomas07777,

Zdravim chtěl bych se zeptat, jestli nemate nekdo zkusenosty z čištěním motoru zevnitr s aditivy k tomu určenimi napr. http://www.oleje.cz/p/liqui-moly-proplach-motoru-500-ml--1082 mel bych jeste takovou otazku mozna to zni jako blbost, ale slo by proplachnout motor kdybych vypustil olej a nalil do motoru napr. arvu a nechal v motoru treba par dní? Děkuji za info

• 3 odpovědi
    • 6tis zobrazení
  20. Zahájeno uživatelem AdamFelda,

Dobrý den mám problém s mojí felicií 1.3 Mpi 50kw po určitých kilometrech felda přestane táhnout je to jako nouzový režim nejde vytočit motor jen asi 1000-1500 otáček občas i střílí do výfuku nekdy to prestane kdyz párkrát nastartuju a chcípnu a občas se chytne a jede ale občas to trva i půl hodiny opravdu už nevím co stím . Zkousel sem měnit zapalovací lištu , svíčky, lambda sondu, snímač otáček asi 3 ale furt to samé . Za rady dekuji

21. Zahájeno uživatelem monte,

Nemužu zjistit příčinu zvýšeného hluku v prostoru motoru,jako jediné jsem objevil volné ložiska alternátoru, ale hluk se ozývá až po deseti minutách chodu motoru -nezná někdo příčinu. Dík

• 1 odpověď
    • 2tis zobrazení
  22. Zahájeno uživatelem HonzaS231,

Zdravim hoši, před rokem jsem koupil pro máti Felcku, 1,3 BMM 50KW asi před měsícem si stěžovala že to prej nějak škube, když se na to víc šlápne. Jsem sice mechoš ale felcek jsem měl pod rukou vážně málo a to ještě za dob učení. Takže, rovnou jsem vyměnil svíčky, kabely, palec, víko rozdělovače, vzduchovej filtr = závada neodstraněna. Dneska jsem to otevřel že se podívám na konektory k indučce a snímači otáček...indučka v pohodě, ovšem snímač otáček měl ulomený ten plast pod šroubkem který ho drží k převodovce, tedy bellhousingu...mám v tom bohužel zažitej novátorskej slang a už ani nevim jak se tomu řikalo ve škole. Bohužel, když jsem snímač vrátil zpět na místo, už to …

• 2 odpovědi
    • 2,5tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem monte,

podobné skřípání plechů • které po sešlápnutí spokového pedálu zmizí,ale při zařazeném neutrálu je stále šlyšet.Má někdo povědomí o příčině? Předem dík.

• 0 odpovědí
    • 1,7tis zobrazení
  24. Zahájeno uživatelem Ballas,

Čaute. Když resetnu ŘJ Bit power na Felicii 1,3 mpi 50 kw nezmění se výkon, průběh? Reset přes Motordiag Autocomsoft SIMOS Manager Předem děkují za odpovědi.

• 0 odpovědí
    • 2,2tis zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem Miras Novák,

Ahoj, mám problém s větrákem u chladiče. Chladící kapalina se mi přehřívá, zapojil jsem si to napřímo na spínač kabelem a když se to přehřejvalo tak jsem cvaklnul a větrák se začal točit. Chtěl jsem ale aby se to pouštělo automaticky. Zkusil jsem vyměnit termospínač větráku u chladiče, ale pořád nic nespíná a netočí se nad 90stunpňů. Kde by mohl být zakopanej pes ? Díky

• 8 odpovědí
    • 6,9tis zobrazení

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.