Motor 1.2 TSI
40 témat v tomto fóru
-
mám problém s octavii. Svíčky vyměněny, zkusil sem přehodit i zapalovací moduly a nic. pořád diagnostika hlásí 1 a 2 válec. motor jede špatně. čím by to mohlo být
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Zdravím, Dopředu píši, že jsem v tomto dost laik, tak "problém" zkusím vyjádřit jak nejlépe dovedu.. Možná není třeba vytvářet další vlákno, nicméně když jsem tu pročítal ta ostatní, tak jsem nenašel to pravé ořechové. Každopádně k věci. Motor má najetých necelých 102k km. Jestli je potřeba, rok výroby auta 2016. Auto jsem kupoval na začátku října minulého roku. V průběhu zimy jsem si začal všímat, že když motor vytočím nad 2 000 otáček, tak v něm začne jakoby mírně chrastit nebo tak nějak klepat možná, špatně se to vysvětluje :D Jakoby ten motor z ničeho nic jel 2x hlasitěji (zkoušel jsem to natáčet, nicméně takto zevnitř na záznamu to nešlo poznat)…
-
-
- 9 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, vlastním 3,5 roku Octavii III s motorem 1,2 TSi 81 kw. Najeto cca 54 tisíc km, auto stále v záruce. Dnes jsem si všiml, že chladící kapalina, která byla od novoty růžová, má nyní výrazně tmavší barvu. Nejdřív jsem si myslel, že je špinavá nádobka, ale tím to nebylo. Po odšoubování víčka jsem se přesvědčil, že barva je opravdu tmavší a uvnitř plavou malinká jakoby "mastná očka". Zápach se mi zdá normální. Díval jsem se i na olej a na měrce i víčku se zdá vše ok (žádná emulze nebo tak něco). Auto funguje zcela normálně, nijak se nepřehřívá. Nevím, jak dlouho to takto je, ale podle mě max. poslední měsíc až dva. Sice jsem občas v garáži napojoval nabíječku te…
-
- 1 odpověď
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, máte někdo zkušenosti s výměnou náplně chladící soustavy nebo rovnou návod? Pokud jsem to správně pochopil motor 1.2 TSI 81 kW CYVB má víc chladicích okruhů a lze je při špatném postupu snadno zavzdušnit.
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím, Rád bych touto cestou poprosil o názor zkušenějších. To, že TSI dělají různé zvuky, vím, ale co jsem tak nastudoval, zejména se jedná o pazvuky hned po startu. S tím problém nemám. Auto startuje a jede dle mého úplně normálně, nemám srovnání, ale nepřijde mi, že by v jízdním projevu bylo něco špatně. SS taky funguje. Po zahřátí motoru se z něj na volnoběh ozývá takové kovové klapání, takové „ťuk ťuk ťuk“, trochu jako šicí stroj. V autě to slyšet není, z venku ano. Vychází to odněkud od rozvodů. Pokud malinko zvýším otáčky, tak to ustane a ozve se to hned, jak klesnou zpět na volnoběh. Motor se nijak neklepe a jde pravidelně. Video přikládám (omlo…
-
-
- 32 odpovědí
- 21,8tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdar ze strachu o presuvnik jsem po zavravorani na volnobeh napichl auto a vypsalo to nasledujici, viz obrazky. Na presuvnik to nevypada, srouby jsou utazene, vse je suche. Poradi nekdo? Dik
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás. Dlouho jsem tu nebyl, nicméně teď mám jedno téma k diskuzi hlavně s majiteli 1.2 TSI 77kw CJZA s vysokým nájezdem. V průběhu těch necelých 180000 km co to auto mám, jsem na něm vyměnil snad vše, co šlo (celkem utraceno cca 100k CZK za servis a náhradní díly). Současný problém se mi nějak nedaří vyřešit - v zátěži začne motor vynechávat, když nesundám nohu z plynu, objeví se kontrolka EPC společně s blikající kontrolkou motoru. Pokud rychle uberu, žádná chyba se neobjeví ani v paměti závad - kvůli tomu autu jsem si koupil VCDS, ale jsem začátečník. Na dálnici s tím nejde jet. Pokud to nechám dojít až do nouzového režimu, objeví se chyba vynechání zapalování na…
-
-
- 51 odpovědí
- 41,2tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý den, asi před týdnem jsem zjitil dunění od palivové nádrže - dnes v servisu mi řekli, že je to nornální stav ( mě se to vůbec nezdá - když to předtím nedělalo ) proto prosím o radu zda je to normální + vynechávání motoru při zátěži. Najeto 32000km Děkuji za odpovědi.https://youtu.be/PJ_Cy2CH7lg https://youtu.be/_Zc85SxZRrY
-
- 4 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Zdravim a rad bych se zeptal na jednu vec. Mam cerstve ujetou prvni tisicovku kilometru a parkrat jsem si vsiml, ze po studenem startu lehce vybehnou otacky cca do 1100 az 1200 a asi za 15 s se vrati do normalu, ale nekde jsem se docetl, ze by se melo jednat o vlastnost motoru. Kdyz jsem se diky tomuto zameril na studene starty, tak jsem si vsiml, ze pri nich motor lehce "zarachta" tak 1-2 s a pak je klid. Pri dalsich startech, kdyz se motor zahreje, je uz vse v poradku. Diky za odpovedi.
-
-
- 53 odpovědí
- 27,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, cca před měsícem jsem začal pozorovat vibrace motoru v zátěži. Projev stejný na všechny převodové stupně a vždy kolem 2500 ot./min. Vibrace byly opravdu výrazné, až jsem se bál. Po chvíli bádání a laborování jsem našel příčinu - vzduchový filtr. Obvykle měním vzduchový filtr po 15 000 km, ale minule jsem na to zapomněl a zůstal tam cca 25 000 km. Okometricky ucpaný nebyl, jen trochu zašedlý.
-
-
- 6 odpovědí
- 10tis zobrazení
-
-
Mám další problém - něco hučí v zadní části auta, po nastartování je to velmi výrazné, postupně utichá. Při vypnutí motoru a následném startu opět. Vzhledem k tomu, že vzadu toho moc není, tak bych si vsadil na palivové čerpadlo v nádrži. Už se chystám na objednání nového, nechci někde zůstat trčet. Nicméně by mě zajímalo jestli jde o přirozenou smrt tradičně kvalitních VAG dílů (107 000 km), nebo mám hledat problém někde v okruhu. Díky za rady.
-
- 1 odpověď
- 4,1tis zobrazení
-
-
-
1.2 TSI 63 kW ... podlézání laťky... kdo má... poreferuje? CHIP od CIMBU a jiných, zkušenosti? Uvažujete?
-
-
- 21 odpovědí
- 42,3tis zobrazení
-
-
prosím o pomoc rozsvítí se kontrolky motoru-EPI,ESP.Motor běží nepravidelně,auto netáhne a cuká neví někdo co stim?
-
- 2 odpovědi
- 5,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Octavii 1.2 TSI 77kw (EA211), cca 60 000 km, výměna oleje každých 15 000 km. Motor má zajímavé vlastnosti. Po nastartování chrastí, už se to zde diskutovalo. Když je chladno, jedu po rovince a jen lechtám plynový pedál, tak okolo 2 000 otáček přerušovaně hvízdá turbo nebo nějaký ventil - na funkci to asi nemá vliv, ale je to otravné. A teď to hlavní: v zátěži do cca 2 200 otáček nepravidelně chrastí tak, že se za mnou otáčí chodci. Uvnitř to bohužel není téměř vůbec slyšet. Když jedu do hor, tak mám pocit, že se to každou chvíli potká. S těmi dlouhými kvalty se to prakticky nedá držet mimo problematickou zónu. Sice jsem v sekci motor, ale mezi další perly…
-
-
- 26 odpovědí
- 23,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-