Motor 1.4 TSI
64 témat v tomto fóru
-
Ahojte, pri studenych startoch sa mi od motora ozyva vyrazne cvakanie (pocut az dovnutra), postupne po par minutach sa strati. Nestretli ste sa s niecim takym? Viete poradit? Mam v sucasnosti najazdenych 189 000 km (pri 60 000 som menil v zaruke preventivne komplet rozvody) Dik moc. Tomas
-
- 4 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
-
Zdarec, predem sorry ze vam to tu zasiram. Sic mam Tourana, ale rekl bych ze motory budou stejny. Oc jde mam 1,4 TSI 103 kw DSG. V jinem tematu jsem resil rozvody,ale ty sou ok. Ted jim to v servise pise na diagnostice chyba 4260 regulacni klapka nasavaneho vzduchu- mechanicka zavada. Kdyz chybu smazou tak to jezdi nekolik 10 km uplne v pohode, pak se rozsviti kontrolka motoru. Rikaji ze je to na vymenu skrtici klapky a ze ta stoji 16tis. Coz mi prijde palka. Auto se chova normalne jezdi v pohode pouze otacky se zvysuji pouze do 3 tis, pak mrtvo. S DSG bych to ani nepoznal pac radi kolem 2 tis dalsi rychlost a na 6 bych musel jet hodne pres k…
-
- 0 odpovědí
- 3tis zobrazení
-
-
Dobry vecer, Prosim niekoho kto ma škodu octaviu ročník 2011 FL s motorom 1,4 TSI ci mi vie povedat ci sa mu po zapnuti klucika rozsvieti kontrolka mazania oleja alebo nie. Ja mam auto asi mesiac a pri kupe som si nevsimol ze mi nesvieti. V niektorych servisoch ma presviedcaju, ze svietit nema tak neviem. Ak ma svietiť, vie mi niekto prezradit kde by som nasiel cidlo tlaku oleja? Za kazdu radu vopred dakujem.
-
-
- 4 odpovědi
- 3tis zobrazení
-
-
Ahoj, sbírám informace. Táta vyměnil OI 1.9 TDI 66 kW s chipem za OII FL 1.4 TSI 90 kW a je z toho takový nějaký nešťastný. Chtěl by chip, ale koukal jsem, že úprava tohoto motoru je řekl bych až přehnaně drahá a zajímalo by mě, v čem je háček. A samozřejmě zkušenosti s touto úpravou, co na to motor atd. Moc do těchhle novějších agregátů nevidíš, benzín jsem měl naposledy ve Felicii, takže si rád poslechnu zkušenosti ostatních
-
- 8 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, jsem majitelem Audi A3 1.4TFSI 2008 CAXC (snad mě neukamenujete, ale skoda forum je mnohem živější a skutečně se zde dá dobrat k nějakému výsledku) a mám poněkud zajímavý problém, který jsem nebyl schopen najít na žádném českém ani zahraničním foru týkajících se koncernu VW. K problému, při teplotách kolem 5-15°C mám problémy s volnoběhem, kdy auto normálně nastartuje, ale po cca 5 sekundách začnou otáčky lítat od 300 do 900 otáček. Pokud mírně přidám plyn a držím si otáčky "ručně" plynem (klidně kolem 800) tak problém není a otáčky drží. Stejně tak při nízkých teplotách auto naskočí a drží si otáčky kolem 900 a nekolísají, při vyšších teplotách probíhá "stan…
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, objevil se mi divný zvuk a kolísání otáček po nastartování za studena. Projeví se to pouze při první jízdě ten den, když přes noc auto stálo. Nejprve jsem zaznamenal při ranní jízdě škubání při rozjezdu. Tak jsem po nastartování začal pomalu přidávat plyn, aby se motor jako zahřál. Začnou ale kolísat otáčky, trvá to tak dlouho dokud přidávám plyn. Za doprovodu opravdu zlých a divných zvuků, jak když mi střílí z vejfuku, takové trabantí praskání. Přestane to samo tím, že se najednou ozve správný kultivovaný zvuk jako když sepne turbo. Nahrál jsem to sem, opravdu kvalitně: Chvíli po nastartování nechávám běžet bez nohy na plynu. Pak začínám při…
-
- 8 odpovědí
- 9,6tis zobrazení
-
-
ahoj, jsem čerstvým majitelem OII 1.4Tsi. rv. 09 koupeno jako ojeté s 178000km a původními rozvody, které zatím nezlobí, jen tak 1s po prvním startu než se napnou. Servis jen škoda, olej 5w-40 od novoty dosud měněn po 15000km. Co se týče problému: vypozoroval jsem, že když šlápnu více na plyn tak při přechodu určitého pásma otáček cca kolem 1700 ot/min, auto škubne. Vše jinak funguje co se týče motoru bez problému. Pokud se však rozjíždím uplně zlehka jako důchodce, když se při rozjezdu dále na 2,3,4 dostávám pomalu přes 2000 ot/min. tak to neškubne. Je to běžný jev např. že sepne turbo, nebo to je závada. Dělá Vám to také???
-
- 7 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdar příznivci této motorizace. Jen pro info. Na mé O2FL 1.4 tsi 2009, 75 tis km, začala téct chladící kapalina. Jednoho rána se na Maxi dotu objevilo info o nedostatku chladícího média v okruhu - obnažil se sensor v expanzní nádobce. Dolil jsem destilku, ale louže pod autem značila problém. V servisu to identifikovali jako díru v tělesu chladiče. Teče to z levého dolního rohu tělesa. Takže paráda. Po pravdě bych čekal, že zrovna chladič vydrží déle. Neměnil jste to už někdo? Kolik to stojí? Serviceman naznačil cosi o osmi litrech, vč. práce. Auto už jsem chtěl prodat, rád bych něco svižnějšího. Dá se říct, že toto je první skutečně servisní zásah, co auto mám (najel …
-
-
- 8 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam Octavia II, facelift, motor 1.4 TSI, najazdenych 59000 km. Vcera sa mi po nastartovani rozsvietila kontrolka systemu vyfukovych plynov. Spolu s tymto som si vsimol vibracie, ktore bola prenasane z oblasti motoru do kabiny. Otvoril som kaputu, agregat sa pri volnobehu triasol viac ako obvykle, taktiez aj v oblasti vyfuku sa ozyval taky nepravidelny zvuk, akokeby sa motor dusil. Tak som skusil zvysit otacky motoru na niekolko sekund a vibracie motoru uz prestali aj pri volnobehu. Aj po opakovanom nastartovani sa vibracie pri volnobehu neprejavili.. Bol som sa previest asi 10 km a vibracie sa opat neprejavili, kontrolka ale stale svieti. Je mozne, ze to spos…
-
- 6 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, Hledal jsem nějaký informace jak zajet úplně novej motor 1,4 TSI, ale nic jsem tak nějak nenašel. Kdyžtak napište někdo své zkušenosti , nebo vložte odkazy jak správně zajet novej motor 1,4 TSI. Díky
-
-
- 10 odpovědí
- 6,6tis zobrazení
-
-
-
Nevím, zda sem můj dotaz patří. Mám novou octavii 1,4 TSI. Zhruba po 18t km se mi rozsvítila kontrolka doplnění oleje. Chci se zeptat, zda je to normální, jestli to není moc brzo. Děkuji za odpověď
-
- 13 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
zdravim, mate nekdo v aute sportovni filtr? jedna se mi o nejake doporuceni pro motor 1,4 tsi. eventuelne rovnou hodte link, at vim po cem mam koukat. diky za nazory
-
- 2 odpovědi
- 3,8tis zobrazení
-
-
Mam 1 rok starou 1,4 TSi a zacalo mi to divne vrcet kdyz stojim s neutralem. Zvuk jde odnekud zpod zadnich sedadel. Kdyz pridam plyn, vrceni zmizne. Nevite nekdo co to je? Jinak nepozoruje problem. Kamil.
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Dobrý večer, mám novou Octavii asi 3 týdny. Motor 1,4TSI najeto cca 450km. Dnes jsem celý den jezdil bez problémy. Najdou nastartuji a divný zvuky, takové cvakání, ale když přidám trochu plyn cvakání ustane. Při jízdě také není slyšet. Jen při nastartování a při volnoběhu, jako by někde drnčelo výfukový potrubí. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Co s tím? A co by to mohlo být?
-
- 0 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-