Přejít na obsah

Kolísající volnoběh při teplotě 5-15°C


L!80r

Doporučené příspěvky

Zdravím, jsem majitelem Audi A3 1.4TFSI 2008 CAXC (snad mě neukamenujete, ale skoda forum je mnohem živější a skutečně se zde dá dobrat k nějakému výsledku) a mám poněkud zajímavý problém, který jsem nebyl schopen najít na žádném českém ani zahraničním foru týkajících se koncernu VW.

 

K problému, při teplotách kolem 5-15°C mám problémy s volnoběhem, kdy auto normálně nastartuje, ale po cca 5 sekundách začnou otáčky lítat od 300 do 900 otáček. Pokud mírně přidám plyn a držím si otáčky "ručně" plynem (klidně kolem 800) tak problém není a otáčky drží. Stejně tak při nízkých teplotách auto naskočí a drží si otáčky kolem 900 a nekolísají, při vyšších teplotách probíhá "standardní" předehřívání katu a otáčky po nastartování drží kolem 1200 a po cca 30s klesnou na 750 otáček a drží bez kolísání.

 

Připadá mi to, jako by v těch problémových teplotách byla málo/nebo moc bohatá směs a motoru se to nelíbí. Na VAGu není žádná chyba. Jinak problém mám už cca rok, kdy ze začátku jsem si říkal, počkám až se to opravdu nějak projeví, aspoň chybou v diagnostice, ale pořád nic a chová se to už rok stejně.

 

Kdyby měl někdo nápad čím by to mohlo být, nebo už někdy na něco podobného někde na netu narazil, dejte vědět.

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...