Přejít na obsah

škubání při rozjezdu za studena a divný zvuky na neutrál po startu


sagi75

Doporučené příspěvky

Zdravím,


objevil se mi divný zvuk a kolísání otáček po nastartování za studena. Projeví se to pouze při první jízdě ten den, když přes noc auto stálo.


Nejprve jsem zaznamenal při ranní jízdě škubání při rozjezdu. Tak jsem po nastartování začal pomalu přidávat plyn, aby se motor jako zahřál.


Začnou ale kolísat otáčky, trvá to tak dlouho dokud přidávám plyn. Za doprovodu opravdu zlých a divných zvuků, jak když mi střílí z vejfuku, takové trabantí praskání.


Přestane to samo tím, že se najednou ozve správný kultivovaný zvuk jako když sepne turbo.


Nahrál jsem to sem, opravdu kvalitně:



 


Chvíli po nastartování nechávám běžet bez nohy na plynu. Pak začínám přidávat plyn až do cca 2400 otáček.


Největší střelba je slyšet mezi 2200 a 2400 otáčkami v čase 26 vteřin od začátku, ale i předtím to divně rachotí jako trabant.


 


Prosím o radu co by to mohlo být.


Jestli turbo, vejfuk, katalyzátor, .... ?


 


Dííky


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky Pawouku. Nechal jsem to běžet necelou minutu a rozjezd byl plynulý a bez práskání. Sledoval jsem i zvuk a pomalé klesání otáček. Zvuk se trochu měnil až se ustálil stejně jako když jsem to předtím honil nohou na plynu.

Tohle by mělo být napsáno v manuálu ke každému TSI motoru přímo od výrobce, že po nastartování za studena se má cca 1 minutu počkat až se "trubky zahřejou". Jinak se podle mě turbo hodně opotřebovává a brzo odejde.

Zajímavé taky je, že jsem byl ve dvou autorizovaných servisech a v žádném nevěděli poradit, to co tady na fóru. Udělali diagnostiku, nic nenašli a nabídli mi přehrání firmwaru za 1000 Kč. A případně počkat až se rozsvítí kontrolka závady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen pro informaci - měsíc/ rok výroby auta a kolik máš najeto? Auto máš od začátku? Mně totiž přijde, že se zvyšujícím se stářím a najetými kilometry se tyto projevy stávají čím dál víc znatelnějšími. A na turbo to podle mě nemá žádný vliv, o to bych se nebál. Tomu škodí jiné zacházení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pawouk: rok výroby 5/2011 (zakoupeno 11/2011). Najeto 35 tisíc, je to vidět i na videu. Od začátku to nedělalo. Při 25 tisících se objevilo pískání odněkud z motorového prostoru a trvá dodnes. V žádném servisu nezjistili, co to dělá. Všimnu si toho vždy když zastavím a motor běží na neutrál než ho vypnu. Nejdřív mě kámoši strašili, že odchází turbo, tak jsem hned jel do servisu, ale tam mi řekli, že loučící se turbo píská úplně jinak. Najel jsem zatím dalších 10 tisíc a turbo pořád žije, jen se objevilo to cukání při studeném rozjezdu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...