Motor 1.6 TDI CR
179 témat v tomto fóru
-
Nazdar chlapci, ve středu jsem byl na pravidelném servisu, kde zjistili, že mě brzo odejde altík. Když mě řekly, že nový stojí 20 000,- a výměnou za orig repas od ŠA 13 500,- šel jsem do kolen. Takže otázka zní měnil už ho někdo? Na kolik tak výjde? Na netu jsem našel různý třeba od Bosche do 9 000,- repas originálu od Lucas za 7 000,-. Další možnost je ho nechat rozebrat a třeba bude stačit výměna ložisek za několik stovek. Dík za rady
-
- 17 odpovědí
- 8,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Zdravim, muzu se zeptat, jak presne funguje regenerace dpf? Jezdim spise kratke trasy, 16km nebo 22km (podle toho kudy jedu) z Kladna na letiste a odpo zpatky, pak jednou tydne na druhy konec Prahy plus prilezitostne vylety. Dpf mam zaplneny na 43g a limit je pry 70g, takze celkem pohoda. Regenerace se spousti po +-300km. A tady je problem. Treba dneska se spustila po sjezdu z dalnice v prvni vesnnici. Fajn, dojedu ke kramu, cekam 5 minut se zvysenymi otackami, auto se trese jak ratlik a pak je hotovo. Otacky klesnou, vypnu motor a jdu nakoupit. No jenze pak jedu k nasim a to same, zase sedim jak trubka pet minut nez to klesne. A pak jedu domu a hadejte, ano to same. Tak…
-
- 2 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj nastartuji vše OK, ale po cca 3 sekundách se najednou rozkmitají otáčky volnoběhu. Někdy trochu jindy více cca mezi 600-1000 ot a motor někdy zhasne. Pokud vše odchytím při startu přes přišlápnutí plynem přes 1200 ot. pak vše ok za jizdy i pak následné starty. Diagnostika OK žádná závada. Co s tím??? Dík moc
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Pomoc chlapci.Hned po start neco na auto piskaj ,a pak po sekund normalne funguje.
-
- 1 odpověď
- 2tis zobrazení
-
-
Caute vsetci!! Vedeli by ste mi prosim Vas niekto poradit naco je tento konektor? Alebo od coho je? Naco sluzi? Jednoducho co to je za konektor? Dakujem pekne za rady.
-
- 11 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
Zdravím mam problém s motorem 1.6 TDI CR.Motor se chová bez problému v běžném provozu ale jak mile se vjede na dálnici nebo na delší úsek a otáčky se drží kolem 2500-3500ot/min tak z nenadání vypadne cca na 3s ubere plyn nelze jej přidat jako když dáte nohu z plynu.Bud tuto chybu musím vyrušit zmáčknutím spojky nebo nechat motor spadnout na volnoběh.A pak následně můžu přidat ale závada se opět projeví pokud udržuji zvýšené otáčky.Nemáte s tím někdo zkušenost Diagnostika: žádné závady a nesvítí žádná kontrolka.
-
- 3 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj chlapi, chci Vás požádat o radu ohledně snímače rozdílového tlaku, motor 1,6 tdi 77kw, r.v. 05/10 CZ, rozsvítila se mi kontrolka chyba na motoru, vyměnil jsem snímač rozdílového tlaku za nový (originál škoda) a chybové hlášení nejde vymazat, stále to hlásí viz. foto. vše normálně funguje, ale motor jde nepravidelně na volný chod (občas) a při rozjezdu motor "někdy" jde "jako" na tři válce. Díky moc za radu nebo tip, už jsem obešel všechny známé a než se vložím do rukou autorizovaného servisu zkouším radu tady... jsem z Prahy 9, kdyby někdo v okolí věděl jak opravit rád dám vydělat...
-
- 1 odpověď
- 4tis zobrazení
-
-
Ahoj, Octavia combi r.v.2010. Mám problém s poškubáváním motoru. Nedělá to sice pořád, ale není to moc příjemné. Nejvíc se to projevuje chvěním celého auta na volnoběh, ale i v zátahu je někdy cítit, že motor netáhne tak jak by měl. Byl jsem na diagnostice ve Škodovce, výsledek byl jeden horší vstřik. Ten jsem vyměnil a dělá to pořád. Teď jsem byl ve škodě znovu a vstřiky se tváří v pořádku ( 2x měřeno ) , jen ihned po startu se jim jeden vstřik nezdál, prý se to cca během 2 vteřin usadí na ideálních hodnotách. Není tady někdo z Jihlavy, kdo by to mohl napíchnout třeba za jízdy a mohl sledovat vstřiky v zátahu,...? Případně máte tip čím by to mohl…
-
- 0 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Zdravim, mam problem s dlhym starovanim za studena ci za tepla (cca 3-4s), za studena niekedy toci aj 5sekund, chvilku s motorom trasie a potom uz bezi normalne. Diagnostika bez zavad. Je to OII 1,6 tdi 77kW. Stretol sa niekto s tym?? Dik
-
- 19 odpovědí
- 14,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, octa (1.6TDi/CR) ma 42000km a začala mi pravdepodobne pískať napínacia kladka. Podľa čísla v ETKE je to diel 038903315AH resp. AJ a to je táto: Na aute a podľa vyobrazenia ETKY je namontovaná takáto kladka: V programe ELSA sa popisuje aj kladku podľa zobrazenia ETKY: montaž_kladka s klimou.pdf Vie niekto poradiť aké je správne číslo tohto dielu?
-
- 12 odpovědí
- 12,8tis zobrazení
-
-
-
ahoj, dnes se mi po spuštění regenerace DPF po chvilce rozblikala kontrolka žhavení. Motor jen normálně, do nouzáku nespadl. Zajel jsem rovnou na diagnostiku a zjištěná chyba byla vyšší průtok vzduchu při regeneraci DPF. Hlášku vymazali a zatím je klid. Chtěl bych se zeptat, zda se někdo s podobnou závadou již setkal a co případně mě čeká nebo zda se jedná spíše o nahodilou chybu. Děkuji za případné rady, zkušenosti.
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Víte někdo prosím kdy je předepsaná nebo případně kdy doporučujete výměnu plochého řemene? děkuji
-
-
- 4 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím, doufám že tady nic takového není, ale mám problém se svou OII. Při jízdě se mi stává , že zakolisají otáčky a vypne motor poté nejde nastartovat. Po cca pul hodině nastartuju a jezdím normálně. První diagnostika odhalila asi 20 chyb a podrobnějši hledáni neodhalilo nic tak vše vymazali a řekli že problém je v SW tak mi přehráli sw s tím že teď to bude v pořadku. Nebylo, ale po chcipnuti motoru jsem hned nastartoval a dojel zpet do servisu kde nasli uz pouze dve chyby a to brzdovy system a komfortní jednotka. Tak se tedy ptám nemáte někdo zkušenost s tímhle problemem? Dekuji
-
- 1 odpověď
- 3,4tis zobrazení
-
-
-
Dobry den chcel bi som sa spytat ci mi funguje spravne motor octavia 16 tdi cr dpf ked pri neutrali stalcim cely plinovy pedal a len 25.otacok mi ukazuje rucicka auto nemam dlho preto sa pytam ci mi niekto nepomoze vopred dakujem
-
- 5 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, rád bych se zeptal, při zhasnutí motoru po jízdě se mi z motoru ozvou 4 stejné zvuky, jako kdyby čerpadlo ještě tlakovalo, takové c c c c, je to možné?
-
- 6 odpovědí
- 6tis zobrazení
-
-
ahoj, umi mi nekdo poradit? v posledni dobe mi casto vyhazuje dve chyby ktere souvisi s EGR, nevi nahodou nekdo jak elektronicky vyradit z cinnosti EGR ventil cez diagnostiku? Nechci jej vymontovat z vozu jen jej chci vyradit z cinnosti, dekuju za radu. Jen pro zajimavost, chyby co mi to vyhazuje 7563 - Snímač 1 zpětného vedení výfukových plynů P046C 00 [096] - neplatný signál Sporadická - Nepotvrzeno - Testováno od smazání paměti info o závadě: Stav závad: 00000001 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 3 Kilometry: 84696 km Datum…
-
- 6 odpovědí
- 16,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Tak se mi vysypalo ložisko v setrvačníku, projevilo se to bez hlukových efektů, jen začalo zlobit řazení.Pak jehly vypadaly a vše se tvářilo normálně.Auto má najeto 185k km.No jsem to dal hned do servisu,novou spojku bych přežil , setrvák asi taky, ale ty zaválcované jehly v klikové hřídeli v prostoru, kde bylo kdysi jehlové ložisko mě celkem vyděsilo.Ani mrkev na převodovce již není to co bývala, přeci jenom jehly na ní nějakou škodu udělaly. Servis to vidí optimisticky já moc ne , kdo poradí, zda to nechat 'opravit' a nebo to pustit do světa..... Jezdím hodně a daleko nerad bych tlačil a už teď bez výměny mrkve, tak trochu drsnou úpravou prostoru pro ložisko v klice a …
-
- 1 odpověď
- 3,7tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi,dneska po nastartování se mi rozsvítila tato kontrolka...cca po třech přestávkách a nastartování se už nerozsvítila..Nevíte,co by to znamenalo?Díky..
-
- 8 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
octavia 1.6 CRDI nastartuje nabrnk ale jede jen na volnobeh a čudí nejde přidat plyn jen se zacne hned dusit jakoby..co nejaky cidlo na cerpadle nebo neco podobnýho?ale diag. nepise chybu..az dnes napsalo ventil zpet.vedeni vyfuk plynu prilis velký prutok...a vahu vzduchu taky prilis velký prutok ...nevi nekdo?je to po lehký bouračce ne na motor..diky
-
- 8 odpovědí
- 7,7tis zobrazení
-
-
neviete mi poradiť mám 3 dni uplne nové auto škoda octavia 2010 a mám dojem, že mi kolíšu otáčky. stojím na volnobehu otáčky štandartné a naraz sa zvýšia samé na 1000 otáčok za min. a držia sa na tej hodnote.
-
- 9 odpovědí
- 11,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, prosím o radu, automobil se mi dostal do nouzového režimu a na budíkách mi píše Vada motoru-do servisu. V diagnostice mám závadu v motorovce - 01C7F P023800 - Signál plnícího tlaku, signál příliš velký. Nastartuji a vše je OK. Poté se rozjedu nad 1500 ot. a kontrolky se vždy rozsvítí. Prosím o radu co s tím může být a kolik mě to bude asi stát Najeto 70t. Rok a půl auto stálo. Rok výroby 10/2010. Po roce a půl automobil zprovozněn a jezdil 2 měsíce do teď.
-
- 0 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravim mam Octaviu II 1.6 Tdi cr najazdene 110000 km.Mam problem so startovanim ak je nad 15 stupnou a auto postoji niekolko hodin.Za studena staruje bez problemov aj ked sa zohreje.Bol som v autorizovanom servise a absolutne nic nenasli skusal som aj kvalitne aditiva a stale nic.Ak by mal niekto rovnaku skusenost a viete poradit budem vdacny.
-
- 0 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím. Vlastním OC "III" s motorem 1,6 TDi (najeto 1500 km) a rád bych se zeptal, zda někdo zažívá stejné "chování" tohoto motoru. I při okolní teplotě 20C motor při první cestě ráno často nepřijemně zacuká se značnou ztrátou výkonu - toto se občas objevuje až do jeho kompletního zahřátí. Dalo by se to popsat jako kdyby benzinový motor nezapaloval či do něho nešlo palivo. Při další jizdě i při opětovném zahřívání motoru (odpoledne) se toto již nevyskytuje. Dále jsem si povšiml, že motor občas drží i při stání otáčky 1000/min, přestože normálně otáčky po zastavení klesnou na cca 800 ot/min. Toto je můj první naftový motor, a tak bych se rád zeptal, zda se takové chování …
-
- 8 odpovědí
- 8tis zobrazení
-
-
Rad bych se zeptal zda jste nekdo resil piskani huceni nejspis od prevodovky. Opravdu velmi pronikavy zvuk. Mam 1.6tdi 77kw rv. 2011 po 100tis km to zacalo delat pri 80km/h lehke zatezi a ted uz i ve vyssich rychlostech 130km/h jak na 4stupen tak i 5. Diky za rady
-
- 5 odpovědí
- 4,5tis zobrazení
-