Motor 2.0 TDI CR
184 témat v tomto fóru
-
Ahoj, hledám nějakého šikovného motoráře z Prahy nebo okolí. Kvalita nad cenu. Únik chladící kapaliny do výfuku. Chladič egru měněný, provedena i tlaková zkouška chladícího okruhu. Únik žádný. Takže zbývá buď těsnění nebo hlava. Takže bych potřeboval začít levnějším řešením. Sundat hlavu, srovnat, zkouška těsnosti a případně smontovat. Pokud bude prasklá hlava, tak budeme řešit následně. Radši dám na doporučení než to dát nějakému joudovi z Horní, Dolní. Beru to jako srdcovku, co si chci nechat a vzhledem k tomu, kolik na tom bylo uděláno, tak bych to nerad nechal na závěr zprasit. Díky za doporučení.
-
- 0 odpovědí
- 600 zobrazení
-
-
-
Zdravím, při startování s ohřátým motorem (2.0TDi, 125kw) po cca 2 otočení přestal točit a z pod kapoty vyšel bílý kouř. Nic velkého, ale jasně viditelného. Po otevření motorového prostoru po kouři ani památky, zápach nijak specifický, možná blíž nějaké izolaci. Druhý pokus o startování už byl úplně mrtvý a to i po vychladnutí motoru, ani cvaknuti. Žádná kontrolka nikde nic. Do té doby starty i jízda pohodě. Na autě byl před cca měsícem dělán repas turba, čištění DPF, výměny hadic apod. Díky za tipy a rady. Ze zoufalství zkoušen jiný akumulátor, ale se stejným tedy žádným výsledkem.
-
- 1 odpověď
- 972 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím místní odborníky, jelikož jsem totální laik, tak jdu za vámi s prosbou o identifikaci zvuku, který se začal objevovat u ojetého vozu, který jsem nedávno zakoupil. Děje se to pouze první start dne a po ujetí klidně jen kilometru už není slyšet. Je to takové pravidelné šmatlání. Přikládám audio stopu. Pravděpodobně už bylo takové vlákno založeno, ale nenašel jsem stejný zvuk. Díky za pomoc, D. Octavia start .aac
-
- 0 odpovědí
- 577 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, rád bych se poradil ohledně několika problémů s mým vozem (Škoda Octavia 2, r.v. 2012, 2.0 TDI CR). Při regeneraci DPF pozoruji světlý dým za vozem, i po vyčištění DPF se situace nezměnila. Olej ani chladicí kapalina neubývají. Log je z cesty z Brna do Zlína po dálnici. Prodloužená a častá regenerace DPF: Zdá se mi, že regenerace trvá příliš dlouho. Může být problém v oxidačním katalyzátoru DPF? Přikládám graf teploty DPF (obr. 1, graf 3), kde je vidět, že se velmi pomalu zahřívá na 600 °C. Z grafu (obr. 1, graf 2) je patrné, kdy probíhá regenerace dle nabíhajícího času. Rychlé plnění DPF: DPF se rychle plní, což může …
-
- 0 odpovědí
- 681 zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj, jdu si pro radu od zkusenejsich. Prakticky vzdy kdyz startuju studeny auto, tak se na 1. rozjedu a pri potom do zahrati motoru (cca 1 km) se mi pri 1500-2000 neprijemne cuka na kazdym kvaltu. Pote vse zmizi. Zacalo to az pred koncem zimy. Poté jsem nechal delal naplne a filtry ale neustalo. Svicky mam pry v pohode. ) Nesetkal jste se s tim nekdo prosim ? Diky za radu O2 FL 2011 CFHC
-
- 9 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
- 2 sledující
-
-
Dobrý deň, mám problém s prehrievaním oleja, pri rychlosti 140km/h a vonkajšej teplote 25-35 stupnov mi zdvihne teplotu oleja az na 130 stupnov. Voda je optimálne 90. Olej originál a po výmene každých 12000km Viem, že minuný rok som nepresiahol teplotu oleja pri zaťaženi nad 105 stupnov. Cez zimu som mal problém, že mi nechcelo vyhriať motor nad 60 stupnov, ani po 30km, vymený termostat - nepomohlo, až keď som vymenil termostat DSG, do 10 km 90 stupnov olej s vodou.... Len od vtedy sa mi prehrieva o 20 stupnov (120-130 stupnov) viac ako dovtedy. Viete mi poradiť? Ďakujem
-
-
- 3 odpovědi
- 7,3tis zobrazení
-
-
Ahoj pri vymene oleje jsem zjistil ze mam o cca 1L oleje v motru vic, spis tedy nafty co tam nejspise protekla protoze pri vymene davam pozor abych neprelil. Ted navic auto zacalo obcas kourit a hlavne obcas sileny smrad z vyfuku prijde mi to jako cast nespalene nafty a spousti se casteji regenerace tu jsem vyvolal i na miste protoze jezdime kratke vzdalenosti. Nesetkal se s tim nekdo? Najezd 220tis km. Prikladam vypis vstriku a dpf. Diky moc
-
- 2 odpovědi
- 1,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, IMG_5169.MOV auto mi z ničeho nic ze začátku pouze po startu (at studené či zahřáté) začalo na volnoběh točit okolo 950 otáček a začal se při tom ozývat nelíbivý zvuk, po asi třech dnech se tento zvuk začal ozývat i při normální jízdě, čas od času, někdy je slyšet více někdy méně, ale řekl bych že se postupně ozývá víc a víc, dpf přitom nevypaluje, na diagnostice nenalezeno nic, zvuk se ozývá od spolujezdce v interiéru, z motoru není slyšet nic, už si s tím popravdě nevím rady, ani můj mechanik neví co s tím ,proto by mě zajímalo zda někdo neměl stejný problém, díky Octavia II 125kw CR, zvuk viz příloha
-
- 2 odpovědi
- 827 zobrazení
-
-
Ahojte môžte mi niekto poradiť ak ste sa stým stretli. Po výmene rozvodov a vodnej pumpy ktorú už mám druhú vymenenú za zn. INA sa mi stala taká vec že v nádobe G12 mi klesne voda pod minimum a keď otvorím nádobku mi výjde hore späť a počuť ten podtlak. G12 nedolievam menil som aj ten modrý otvor na nádobe nepomohlo. Vodu nedolievam, emunziu nemám v oleji ani olej v G12, auto sa neprehrieva ani v kopcoch drží 90 stupňov, olej nežerie ani olej nedolievam auto ma skvelý výkon takže čo to môže byť aj ste sa s tým niekto stretli napíšte mi ďakujem
-
- 0 odpovědí
- 556 zobrazení
-
-
Dobrý den, prosím o radu. Motor 2.0 TDI CR CFHC s DSG, r.v.2011, najeto málo, aktuálně cca 70 000 km, olej měněný po 10tis Castrol LL 5W30, studený start pod 5 stupňů cvaká viz. přiložené video. Mohlo by se jednat o hydroštely při tomto nájezdu? Cvakání přestane po ujetí cca 2km. Po výměně oleje, filtru + palivového filtru. Vyjetá nádrž Verva dieselu a zimního VIFu v dvojitém dávkování. Dieselgate neproveden. Děkuji. https://www.youtube.com/watch?v=FsVf5SSw5Ss
-
- 13 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den. potřebuji poradit.. Mám octavii 2 vrs 2.0 comonrail. začal se mi tlakovat chladící okruh. v servisu mi řekli ze je vadné těsnění pod hlavou valců . tak to udělaly. ale problem přetrvává . nevím co stím mám dělat. celkem i s rozvodama a hydrostělama to stalo hromadu peněz a auto nejezdi . nevíte co by to mohlo způsobovat ?
-
- 6 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Ahojte, potřebuji poradit. Po ujetí 500m auto padá do nouze, bliká žhavení (občas se rozsvítí i kontrolka motoru). 2.0Tdi, 125kw, CEGA 2008, 160tis km chyba P0403 EGR Contol Circut Procedury: EGR vyčištěn Klapka vyčištěna EGR vyměnen Klapka vyměněna ŘJ přeučena na nové díly Bohužel stále stejný problém. Vím, že už to tady kolega s podobným motorem řešil, ale u mě se jedná o CR vyrobený v létě 08, ale ještě všechno - interiér, čumák... předfacelift. EGR není dole pod motorem (tam je asi pouze chladič), ale nahoře mezi klapkou a sáním. Nějaké nápady? Díky moc, už nevím co s tím.
-
-
- 18 odpovědí
- 11,8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, už dobu řeším možný únik chladící kapaliny, auto je Octavia 2 RS CEGA 125KW najeto 236xxx, začalo to nyní v září kdy mi přestalo topit topení v autě. Nakonec se musel vyměnit vnitřní výměník topení který byl ucpaný, po výměně auto topí jak má, poté jsem řešil únik chladící kapaliny ven z motoru, naštěstí to bylo těsnění na kovové hadici, která jde pod sáním a vede do domečku termostatu, při minulé výměně nebylo vyměněno a začalo téct. (Zajímavé že to takhle vydrželo 2 roky) Každopádně když jsem řešil tento únik tak se i vyměnila expanzní nádobka. Žádný jiný únik už nepozoruji, auto jede bez problému, nekouří a topí, teplota se pořád drží na 90 stupních, hadice …
-
- 1 odpověď
- 4,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat místních členů co mají TDI-CR jestli při výměně palivového filtru mají v něm kovové stříbrné špony. Mám u CFHC 103kw rok 12/2012 cca posledních 40 tis. km špony a nevím jestli jsou z vysokotlakého čerpadla nebo z podávačky z nádrže. Motor jede hezky, podle VCDS mají vstřiky do +- 0,4mg/stroke. Má to najeto cca 80 tis. km na dieselgate sw, teď je tam zpět původní sw, celkem má najeto 210 tis. km. Filtr teď raději měním s olejem každých 15 tis. km. Je to normální? Děkuji za rady.
-
-
- 39 odpovědí
- 34,9tis zobrazení
- 3 sledující
-
-
Ahojte, nesetkali jste se někdo s problémem u ovečky že dává na volnoběh příliš nafty a kouři na volnobeh? Vstřiky nové, komprese taky, vedení vzduchu a podtlaky taky zkontrolováný. Jednotka přehrana do série. A nic nepomáhá. Mam to auto necelé 3 měsíce a nevím si už rady :( budu rad za jakoukoliv radu nebo nápad. Octavia 2 Rs 2.0tdi cega 2012
-
- 0 odpovědí
- 1,3tis zobrazení
-
-
Ahoj všem. Mám problém se svoji octavií. Nejprve to začalo chybou P2015 (snímač polohy sacího potrubí s proměnným průřezem - nevěrohodný signál). Vyměnil jsem komplet celé sání společně se servomotorkem. Chyba P2015 zmizela, ale objevili se mi chyby P2004 a P2006. Bohužel se mi nedaří provést základní nastavení klapek(v polovině procesu vyhlásí chybu). Řešil už někdo něco podobného? Děkuji za každou radu. Filip
-
- 1 odpověď
- 7,7tis zobrazení
-
-
Pri volnobehu motora a otackach cca 800 ot/min a jemnom zdvihnuti otacok na cca 1050 a opatovnom uvolneni pedala, pocut hrkotanie akoby dva kovove hrnceky o seba buchali.Motor 2.0 tdi CFHC s AT6 ,KM CCA 140 tis.Pri zaradeni D,R buchanie prestane.Poradte,prosim, co to moze byt. 20230520_081236.mp4
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Čau mám problém měnil jsem Turbo a nechal jsem vykuchat dpf a zaslepit egr vždycky všechno vpohodě... Všude jsem dal nový hadice a nové těsnění. 3x jsem to rozdělával a žádnou netěsnost nenašel a motor stále syčí ze zadní části. Nemá někdo zkušenost stímto problémem?? díky
-
- 0 odpovědí
- 1,1tis zobrazení
-
-
Zdravim zasvecene ktery umi ! nevite nekdo jak SW vypnout Egr ventil?? Skoda oktavia 2 2.0TDi CR kod CFHC popripade kde nechat udelat Děčin a okoli Dekuji za rady
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi. Mám takový problém o kterém jsem se nikde nedočetl. Vlastnim O2 RS s DSG a kodem motoru CEGA. Všude jsem četl že při regeneraci DPFka běží i obě sahary jak za nastartovaného motoru tak i po vypnutí pokud regenerace ještě nedoběhla a motor se potřebuje dochladit. Já řeším ale opačnou věc a to tu, že se mi u regenerace sahary nespouštějí. A nespustí se ani po vypnutí motoru. Jestli vůbec fungují jsem testoval tak, že jsem zapnul klimu a čekal co se bude dít. Cca po minutě se sahary rozjely ale takovým “lažóplažo” tempem, ale ještě nebyly vedra takze to bych chápal. Chtěl jsem otestovat jestli fungují alespoň po rychlé jízdě, tak jsem jel hodně přes 130 na dálni…
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravím, rád bch se zeptal jestli má někdo zkušenosti s EGR ventilem+chladič, a to zn. PIERBURG! Děkuji za případné info!
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, mám Octavia II MR2011, 103kw - CR s tím, že se mi rozsvítila kontrolka motoru a rozblikalo žhavení, dále mám pokles výkonu. Diagnostika vyhodnotila chybové hlášení P0405 - recirkulace výfukových plynů čidlo obvodu Low. Je možné že EGR ventil dosloužil, či to odkazuje na jiný díl. Děkuji za případné info k závadě!
-
- 0 odpovědí
- 2,9tis zobrazení
-
-
Ahojte, prosim o radu , ide o octaviu II 103kw CFHC ktoru vlastnim cce tyzden, trvalo zacala svietit kontrolka DPF , staticka regeneracia skonci v chybe , je uz filter zaneseny tak vela ze sa nedokaze vypalit alebo je chybne nejake cidlo ? Vobec napriklad neukazuje oil ash hodnotu dakujem pekne za radu obr1 obr2
-
- 1 odpověď
- 1,8tis zobrazení
-
-
Zdravim po vymene rozvodu auto vydava cydny zvuk akoby lozisko chytalo..rozv.remen je ošuchany zvonku ... pocut to na 1000ot.aonahle 800 je motor ticho...vo vyssej rychlisti motor hlucny...novy rozvod aj oumpa contitech w1,zvuk ide niekde z priestoru krytu rozvodu,,,dakujem za radu vopred 20201121_161810.mp4
-
- 7 odpovědí
- 5,1tis zobrazení
-
-
Zdravím kluci a holky. Vlastním Octavia 2 RS TDI 125kw (kód motoru CEGA) v DSG. Dovezeno z Itálie. Mám jí cca půl roku a zatím bez nějakých závad, kromě jedné. Je jedno, jestli je motor studený nebo teplý, občas když startuju, tak jednou, dvakrát otočí startér a chcípne to, ani to nenastartuje, jen to prostě otočí motorem, že chci nastartovat a hned chcípne, ale budíky zůstanou rozsvícené... někdy to hned na podruhé naskočí, někdy to udělá třeba 3x za sebou ... Časem jsem zjistil, že je K.O. baterka (byla ještě původní), tak jsem tam dal novou a ještě jsem dal na zkontrolování startér, který byl nakonec úplně v cajku. Koukali jsme i po všech kabelech, na ko…
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-