Motor 2.0 FSI
42 témat v tomto fóru
-
Ahoj, Scout 2.0 FSI, r.v. 2009, předfacelift, 51000 km. Někdy od září, to bylo na autě asi 43000 km, mi začalo při rozjezdu nebo třeba i na dvojku něco vrčet v motoru, na vyšší stupně už spíše nedělá. Občas to dělá i jen při sešlápnutí plynu. Nedělá to pravidelně, někdy 2x denně, někdy vícekrát, pak 2 dny třeba vůbec. Byl jsem s tím v servisu, ale tam mi řekli, že pokud to neslyší, tak to nemohou řešit, proto se odkazuji na vás, jestli by někdo nepomohl identifikovat, co to je, abych mohl jít do servisu na jistotu. Na výkon či funkčnost to nemá vliv, ale chci to vyřešit dokud mám auto v záruce. Nejlépe to poznáte z videí, která jsem nahrál na youtube! :-) Nahrávka v…
-
- 24 odpovědí
- 27,4tis zobrazení
-
-
-
potrebujem radu-z mojej Octavii II,2,0 FSi casto chyba voda v nadrzke chladiaceho systemu.Chladic mam uz vymeneny,bol netesny.Voda stale chyba.Kto poradi?
-
-
- 3 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
Zdar chlapi, u tohoto motoru se mi rosvítila kontrolka emisí. Na diagnostice je závada 17443 čidlo NOX( G295)-nevěrohodný signál a závada 16804 řada válcu 1:katalyzatorový systém-malá učinnost. Obě závady sporadické. Motor má najeto 92000km. Myslíte, že je v háji kat nebo čidlo?
-
- 4 odpovědi
- 7,6tis zobrazení
-
-
Zdravím Škoda maniaci. Měl bych na Vás dotaz zda-li se někdo nesetkal s tímto problémem. Jedná se o Octavii II 2.0FSi. Problém - Auto nastartovalo po celym studenym dnu a dojelo cca 5km, kde chcíplo. Následně nastartovalo a po pár sekundách zase chcíplo. Odtáhlo se na dílnu, kde se vyndaly svíčky, druhý den se daly nové a auto po noci s novýmy svíčkami chytlo na brnknutí, dojelo 10km a zase chcíplo a stejný problém. Auto nijak nekouří, nevynechává (když jede), kontrolky žádné nesvítí. Po napíchnutí na VAG to píše: 16575 - snímač tlaku paliva -G247 - nesmyslný signál 18727 - regulační ventil tlaku paliva -N276 (nahodilá závada) - zkrat na kostru 17…
-
- 0 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám škodu octavii II s motorem 2.0 FSI 110 kw. S vozem jsem spokojen až na jednu věc, přijde mi, že nedosahuje takových kvalit, kterých by měl dosahovat. Zrychluje tak nějak líně i přes sešlápnutí pedálu až na podlahu. Tak se mi stává, že zbržduju auta za mnou. O tom, že se auto táhne nějak líně mi řekl i chlap z autobazaru (chtěl jsem ho prodat, ale neprodal). Tak se chci zeptat v čem může být problém? V autoservise mně řekli, že už bude v pohodě, že odstranili přes počítač chyby, ale problém fůrt přetrvává. V červnu jsem měnil střední díl výfuku a vlnovce. Děkuji za odpovědi.
-
- 6 odpovědí
- 5,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, nema niekdo spominany graf ? Dakujem
-
- 5 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Ahoj, prolezl jsem internet, ale nikdo zřejmě nemá stejný problém. Mám O2 RV 2006, najeto cca 170k km. Poslední dobou se stává, že po nastartování to při volnoběhu dělá takový klapavý nebo cvakavý zvuk směrem od pravé strany. Dělá to teda jenom za studena a spíš v nízkých venkovních teplotách < 10°C. Jakmile se motor dostane cca nad 1500 otáček, tak to přestane. Jakmile se motor zahřeje nad 75°C, tak to také přestane. Je to opravdu takový rezonující zvuk, jako kdyby byla nějaká věc v přihrádce u spolujezdce, byla tam na volno a rezonovala tam. Jenže když otevřu přihrádku, slyším, že to jde ještě dál někde z místa pod kapotou nebo od podběhu. Poslouchal jsem motor, ale…
-
- 0 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, uvažuji o koupi Octavie v motorizaci 2.0FSI. Vzhledem k vyššímu nájezdu km za rok ( cca 30.000 ) bych rád provedl přestavbu na plyn v provedení LPG nebo LPI. Pokud je tady někdo kdo již přestavbu provedl, tak bych se rád zeptal na několik informací - spotřeba ( l/km a poměr plyn/benzín ) - chod motoru - případné závady
-
- 2 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
Ahojte pár měsíců řeším náhlé propady vysokého tlaku paliva při velké zátěži motoru. Příští týden to jde do škodováckýho servisu, tak to ještě dávám sem, jestli k tomu někoho něco napadne. Projevy: Vše funguje normálně, až do okamžiku kdy je požadován max výkon ve vyšších otáčkách, například akcelerace na šestku, rychlost je kolem 130km/h. V ten okamžik plynový pedál zmrtví, otáčky motoru klesají až třeba na volnoběh (při vyřazení) a pak po několika vteřinách to zase jede, jako by nic. Zdá se že tu existuje závislost na teplotě, čím víc dostává motor zabrat, tím dříve k těm poklesům dochází, takže při extrémním vytáčení do otáček se později už nedá jet rychleji ja…
-
- 2 odpovědi
- 9,3tis zobrazení
-
-
-
Byl jsem se podívat v bazaru na 2.0 FSI Auto mělo najetých 130tkm Motor byl zespod dost od oleje Je to u těchto aut normální , že někde prosakuje olej ?
-
- 1 odpověď
- 2,9tis zobrazení
-
-
Zdravím. Už nějakou dobu se mi ztrácí voda pod auto. V pátek mechanik při výměně oleje našel asi příčinu, že to je v prostoru mezi hlavou a blokem ze zadní strany. Takže mě asi čeká výměna těsnění pod hlavou." snad to bude jen těsnění a né prasklá hlava" Mám najeto 140 000 km. Je to v pořádku, že odejde těsnění tak brzo?? Chci se zeptat je potřeba měnit i rozvody?? Nedělal to někdo?? Kolik to může stát. Dík za reakce
-
- 0 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím,mohl by mi někdo říct,zda má tento motor setrvačník? R.v 2005 Díky za info
-
- 1 odpověď
- 2,7tis zobrazení
-
-
Nevíte někdo jak je složité vyměnit 2,0 FSI 110 kW za 2,0 TFSI 147 kW - ještě lépe za 2,0 TFSI z AUDI TT 300 PS ? U OI to byla hračka výměna motorů 1,8 20V 92 kW za 1,8 20V turbo 110 kW nebo za 1,8 20V 132 kW. Nevíte někdo jak je to složité u OII ? Bude stačit jen motor s převodovkou + cooler + vejfuk + ŘJ ? U OI vše šlo zaměnit - elektrika seděla - poloosy taky - no prostě to byla otázka 1 dne a auto jelo s jinym motorem. Vím že jsem trochu náročnej ale budu vděčnej za info. Už musim něco koupit, ale pořád nevim jestli OI nebo OII a jakou motorizaci a jestli 4x4. Prostě už se začínám nudit - neni v čem se vrtat.
-
-
- 57 odpovědí
- 14,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny,hledám radu,po zahřátí motoru se mi začne ozývat klepání z pravé strany motoruz pod víka. Motor byl rozebrán ve dvou servisech a nic. Zdvihátka v pořádku a hydraulický napínák váček snad ale to se prý pozná až po výměně za kterou se mi na slepo nechce 18 tisíc dávat... Pak jsem slyšel ještě čerpadlo benzínu ale nevím.. motor má najeto poctivých 140000 km tak pokud by měl někdo stejnou zkušenost nebo dobrou radu tak předem díky...
-
- 2 odpovědi
- 3,9tis zobrazení
-
-
Nemáte nebo neměli jste někdo problém po umytí motoru s nastartováním u OII,FSI 2.0 Aut.Já vím těch modelů neběhá moc ale proboha,SNAD nejsem sám nebo.....
-
- 5 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, někdy od 12/07 řeším (resp. servis - v tomto případě auto branka p - prosek) "závadu elektoniky motoru" - prostě se mi někdy v tom prosinci na palubce rozvítila ta oranžová mrcha a od tý doby už sem s tím byl 4x v servisu. První dvě návštěvy dopadly promazáním VAGu, 3. přehrátím SW, poslední výměnou RJ. Jenže vždycky po převzetí auta ze servisu stačí ujet max 30 km a zase svítí. Když sem se ptal, co to hází za chyby, tak dlouhej výčet, mj. i třeba závadu tempomatu, kterej to auto ani nemá.. Subjektivně na autě nic špatnýho nepozoruju - provozní vlastnosti nezměněný, jen to prostě furt svítí.. Auto je OII, 2.0 fsi, 4x4, záruka do 6/08 Návštěvy servisu už mě nebav…
-
- 3 odpovědi
- 5,4tis zobrazení
-