Motor 2.0 TDI PD
369 témat v tomto fóru
-
Ahoj, Nevím jestli se to tady někdy již řešilo ( nenašel jsem nikde ) Mám OII 2.0TDI a vždy když zapnu klimu na plno tak cca po 100km mi začne hlásit nízkou hladinu chladící kapaliny. Tak se chci zeptat, jestli s tím někdo nemá nějakou zkušenost, než to budu dávat do servisu ?
-
-
- 81 odpovědí
- 41,2tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den, potreboval bych poradit. Mám Skoda Octavia 2 Scauta 2.0 103KW r.v. 2010 a stalo se mi to to jedu a rozsvítí se mi žhaveni a motor spadne do nouze. Zastavim zasnu motor, nastartuji a jedu ujedu 5km a znova. Auto jsem načetl a vypsalo to chybu 01314 a to u řídící jednotky, ABS a zniceho nic se i na chvilku rozsvitil protiskluz na rovince a suché silnici. Nevíte někdo co by to mohlo být? A dvakrát za,den to i skublo než přidal plyn. Předem dekuji za rady.
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Vypisuje mi túto chybu na motore BMM 2.tdi 103 kw r.v.2007; 000280 - cidlo teploty chladici kapaliny (G62): signal prilis velky P0118 - 000 - - info o závadě: Stav závad: 01100000 Priorita závad: 2 Frekvence závad: 32 Kilometry: 310459 km Indikace času: 0 Datum: 2000.00.00 Už som vymenil obidve čidlá chyba nejde zmazať ani cez VAG akurát zhasla kontrolka motora ktorá tiež svietila. Teplota na budíku po zahriatí vynde na cca 50 stupňov porom spadne na nulu a tak dookola.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny,stalo se mi už dvakrát že při dojíždějí na setrvačnost mi najednou nereaguje plynový pedál a motor chcípne. Nesvítí žádné kontrolky,normálně nastartuju a jedu dál. Prosím o radu čím to je. Moc děkuji
-
- 7 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
Hoj, mam octavii ii rs 125kw (bmn) a turbo tlaci pouze při zpátečce, pri zarazeni zbylych rychlosti nebo neutralu je tlak 200,2mBa a vubec se nehybe. Turbo je nové, egr a dpf off. Vag nenasel zadnou chybu. Vsechny hadicky jsou zkontrolovany. Nevite, kde by mohla byt chyba? Predem diky
-
- 0 odpovědí
- 817 zobrazení
-
-
Zdravim všechny Potřeboval bych poradit. Mam po výměně motoru v oktě scout 2008 2.0tdi 103kw. U toho původního mi vycestovali ven ojnice, tak že sel do kytek tak že jsem sehnal jiny motor (ten samy typ) a už zase jezdím. Auto jede jako předtím skvěle a i spotřeba je stejná jenže je tu menší problém a to, že při sešlápnutí plynu tak než plně zabere turbo tak si jakoby zafičí skoro to zní jakoby dřeli ložiska (olej nemizí) a zároven s tim mam i zvysenou kourivost a to docela dost. U staryho motoru to vubec nehulilo jen kdyz jsem presahl 3000 otacek a to byl jen lehky kour ale ted uz jen co slapnu tak se vyvali kour a pokud drzim pedal na podlaze tak to huli hodne. Kdyz a…
-
- 11 odpovědí
- 7,5tis zobrazení
-
-
Mám OII 2.0 TDI 16v (BKD) a neviem si rady zo zimným štartom. Ak klesne teplota pod -5 st. tak štartujem tak na 3 valce a po 3 sekundach sa pripoji štvrty a potom ide všetko normalne. Večer auto odstavím a ráno to isté. Ak teplota klesne pod -20 st., motor točí, ale nenaštartuje - cca 3 pokusy a batéria je vybitá. Nabijem batériu a až potom na 2. či 3. pokus to naštartuje. Vymenil som všetky žhaviče, palivový filter, VAG nezobrazuje žiadnu chybu. Pri výmene žhavičov som urobil jeden test: Vybral som všetky žhaviče, ale nechal som ich zapojené a zapol zapaľovanie. Kontrolka žhavenia zhasne po cca 3 sekundách ale žhaviče sa ešte len začínajú zohrievať a žeravé sú asi po 8…
-
-
- 23 odpovědí
- 25,3tis zobrazení
-
-
Ahoj ,když sešlápnu spojku(bez řazení) tak v určitý poloze spojky uslyším cinkání ,když je spojka zmáčklá nebo není tak nic.Myslel jsem,že je to dvouhmota ale ta cinká naopak jen při volnoběhu a při sešlápnutí přestane nebo se pletu?Není to nic co by trhalo uši,slyšet to je jen při soustředění.Octa 2.0TDI
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Ahoj, menil uz niekto na motore BKD snimac polohy vačky? Mam problem,ze auto niekedy štartuje mozno i 2 sekundy, niekedy ,,na brnk,,, diagnostika vypisuje chybu snimaca vač.hriadela. Mam dve auta s rovnakym motorom,tak som chcel ten snimac prehodit a nejde mi vybrat ani zo strany snimaca ani zo strany konektora, vzdy ako by sa to opieralo o rozv.remen(plastovu zatku som samozrejme vybral).Je vlastne mozne ho na motoro BKD demontovat bez demontaze rozvodov? Diky moc
-
- 1 odpověď
- 5,3tis zobrazení
-
-
Dobrý den, obracím se na zkušené automechaniky, zda mi budou umět poradit. Vlastním automobil Škoda Octavia, 2.0 TDi, 103 kW, BKD, rok výroby 2005, najeto 127000 km. Při jízdě v zátěži do kopce na 5. a 6. rychlostní stupeň při otáčkách motoru do 2500 vše OK. Při akceleraci a otáčkách motoru nad 2500 přestane z větší části reagovat plynový pedál. Plynový pedál reaguje pouze cca 1 cm počáteční dráhy, poté již bez jakékoliv reakce na akceleraci. Automobil jede pomalu v nouzovém režimu. Po zastavení, vypnutí zapalování a opětném nastartování se automobil resetuje a jede zase normálně. Na 1. až 4. rychlostní stupeň se tato závada neprojevuje. Automobil a samotný motor nevykazu…
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
-
Dobrý den chci se zeptat. Moje auto nikdy nebylo na svolavacce (2012) výměny vstriku je možné Ze by mi je ještě vyměnily?
-
- 6 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahoj, prosím o radu, co s motorem - podle všeho přeskočil řemen a motor se potkal, stalo se to na volnoběh, auto stálo, od motoru se ozvalo lehké kovové bouchnutí, chcípl a je KO, řemen volný... zkoušel jsem ho ještě startovat, což byla asi chyba... Někde jsem četl, že se 16v nemusí nutně potkat a že může být uvnitř OK - je na tom něco pravdy? Auto mi teď stojí u mechanika a nerad bych na motoru dělal něco, co není potřeba (v servise automaticky zmiňovali výměnu motoru / hlavy atd.)... Samozřejmě chápu, mže se musí rozebrat a teprve pak budu vědět víc, není tu ale mezi námi někdo, kdo se na podobné případy specializuje a dokázal by dát auto dohroma…
-
- 3 odpovědi
- 5,7tis zobrazení
-
-
Zdravím ,najednou mě na přístrojové desce naskočila chyba motoru.Nahodil jsem na diagnostiku a ukazuje to chybu P0471.Měl by to být špatný senzor výkonu snímače výfukových plynů.Dokážete mě poradit jak postupovat?dekuji
-
- 1 odpověď
- 7,8tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás.. Prischla mi do rodiny jedna Octavia II Scout,2.0 TDi s motorkom BMM,103 kW s DPF,vyrobená,myslím v 2006-tom,dovoz z DE,potom chvíľu stála komusi na Slovensku,až kým som si ju nedopratal do baraku. Chvíľku som na nej polietal (2000 km?) a počkala si na mňa (ale aj predomnou majiteľ menil v Škode kľukovku a všetko okolo): -výmena žhavičov (lebo dva boli v prdeli) -výmena prasknutej hlavy (lebo sa chladiaca kvapalina chcela do valcov tlačiť) -výmena provozných kvapalín a filtrov, -pretesnenie vstrekov,a nejaká elektronika v motore (lebo nič som nevidel iného na palubnom,len...Motor!Do dílny!) -výmena alter…
-
- 1 odpověď
- 7,6tis zobrazení
-
-
Svítí motor do dílny a kontrola vynutí na diagnostice jsem zjistil chybu klapky ale vyčistil jsem ji a hýbe se bez problémů máte někdo nějakou radu?
-
- 0 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám takový problém, který spousta autoservisů nechce řešit, většinou kolem 2k otáček se motor začne cukat, 2x - 3x, plyn držím stejně, velmi markatní propad výkonu, nedělá to pořád, nelze spozorovat nějaký pattern. Většinou to dělá častěji při vyšší venkovní teplotě, v zimě velmi málo, jakmile je 8°C a víc, tak už je to docela poznat. Většinou se to dá pěkně nasimulovat v táhlém kopci, kde se auto udrží kolem 2k delší dobu. Četl jsem, že to může způsobovat spustu věcí, naposledy kontrolovali v Praze vtřiky a na nic se nepřišlo. Máte někdo nějaké podobné zkušenosti, nebo doporučíte servis, který by se na to mohl mrknout? Díky
-
- 0 odpovědí
- 1,4tis zobrazení
-
-
Zdravím dělal jsem rozvody auto po rozvodech tak těžké nastartovali a začlo mít takový tvrdý chod jako by bylo rozčasované.. po další kontrole vše sedí na značkách takže rozčasované by být nemělo. Nedá se stím vůbec rozjet do kopce jako by nereagoval na plyn. S rozvody bylo vyměněno i kolo na klice. Budu rád za každou radu. Díky
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Auto mi vyhadzuje chybu: Vadne EGR 001027 EGR Valve (N18) P0403 - 000 - MIL ON Prejavuje sa to hadzanim auta do nudzoveho rezimu, na cca 30 sekund, potom samo prestane hlasit auto zaberie (resp. štandardne funguje) a za 30 sekund sa to dookola opakuje. Na diag. som videl ako najprv klapku egr otvara a zatvara (v %) a nasledne pri chybe da 100 % (otvorene) Akcne cleny diagnostikovanie : nepocul som cvakanie egr. Ziadna ina chyba Po vymene za origo Pierburg mi stale hlasi chybu. Kde mam hladat chybu? Auto ma 350.000 km kod BMM s DPF 4x4 2.0 TDi PD Zvlastnostou je ze pred spominanou chybou cca 30 minut jazdy…
-
- 2 odpovědi
- 6,2tis zobrazení
-
-
Dobry den / Ahoj , Muzu Vas poprosit o info k vypisu diagnostiky? Sviti mi esp a nejde a take mi hapruje motor( vrni obcas skube ) diky vsem za info. O2 tdi 2.0 bkd 2005
-
- 0 odpovědí
- 1,2tis zobrazení
-
-
Čau lidi, mám takový dotaz. Utíká mi někde u turba vzduch a nepřišel jsem od kud. Nevíte někdo kdo se s tím zabývá, kdo by mi zjistil od kud to utíká. Optimálně v okolí Chomutova. Auto nejede úplně jak by se mi líbylo, a už to potřebuji vyřešit. Za každý kontakt budu rád. Díky všem za odpověď.
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Zdravím Vás, mám Octáviu Scout 2.0TDI, r.v.2008. Motor BMM, 103kW, 260 000km. 6 stupnový automat. Chcel by som konzultovať vadu, motor má zvláštny zvuk, pri troche snahy je to počuť aj pri menších otáčkach. Voľnobeh v pohode, počuť mierne dvojhmotu, ale nič hrozné, po vypnutí motora taktiež žiadny dodatočný buchot. Spojka zaberá v pohode, žiadne príznaky použitia. Dodám však, že spojka je v aute pôvodná. Pri otáčkach nad 2000 na voľnobeh, je počuť rachot z motora, zvláštne ťukanie. Auto však nevibruje, na voľnobeh len rachot. Akcelerácia auta prakticky nie je možná. Pri otáčkach motora okolo 2000, auto začne, ani nie vibr…
-
- 1 odpověď
- 5,2tis zobrazení
-
-
Me auto jezdi na zvlastni koktejl vody nafty oleje a vzduchu. Dnes jsem uplnou nahodou objevil vodu v intercoleru. Patral jsem odkud by se tam mohla vzit a jedine vysvetleni je kondenzace. Setkal se nekdo s podobnym problemem?
-
- 0 odpovědí
- 864 zobrazení
-
-
Zdravím ve spolek a prosím o radu. 2.0 TDI PD BMN (Octavia RS). Někdy jede úplně normálně, ale někdy se chová nekultivovaně. Docela nepříjemně to cukne s autem když sundám nohu z plynu/malinko přidám. Při řazení to taky nepříjemně "cukne".. a při rozjíždění a řazení z jedničky na dvojku to cukne 2x až 3x.. moc nevím jak to popsat. Je to docela decentní, spolujezdec nic nevnímá když se na to zrovna nesoustředí, ale jako řidič to cejtim. Každopádně už jsem měnila palivák, šktríci klapku a EGR + vyčištěno DPF. Diagnostika nepíše nic. A dle ní jdou vstřiky radikálně v normě. Dřív to při popojíždění na jedničku cukalo, teď po výměně x věcí ne. Smrad z výfuku je hodně šti…
-
- 0 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
Zdravím všechny škodováky.Nedávno sem si pořídil jak napovídá název diskuze OII 2.0 TDI RS PD 125 kw(BMN) rok výroby 2008 najeto 160 tis.Km. Z prvu se zdálo být vše naprosto v pořádku a soudě dle zápisu v servisní knize a doložených faktur za servis ale opak je pravdou.Chystám se na první jízdu a první nastartování otočím klíčkem a držím asi 4-6 vteřin a motor točí a točí a ne a ne chytit ale nakonec hurá start se podařil.Zprvu si říkám že delší dobu stálo a byl měněný pal.filtr tak než si to sedne asi to bude chviličku trvat no nic dobrá.Další starty vypadaly podobně a já říkám a dost!!Tohle přeci není normální.Tak jsem jel na diagnostiku do autorizovaného servisu Škoda…
-
- 11 odpovědí
- 37,3tis zobrazení
-