Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Motor 1.4 16V

1. Zahájeno uživatelem honza007,

Jen malý dotaz-jaká je Octavie 1.4 16V 55 kW? Nemáte s ní někdo zkušenosti? Vlastnoti, lenost a spotřeba.....-teď jsem ji zahlédl u Porsche Plzeň a docela mě to zaskočilo....Díky

• 17 odpovědí
    • 26,8tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem stipemen,

Ahojte, poradíte prosím někdo, jaká je velikost šroubu, viz obrázek? Drží napínák řemene. Přístup je tam od strany alternátoru a tím, jak se tam špatně dostává, potřebuju vědět, jaký použít ořech - 13, 16, jiný? Díky

• 2 odpovědi
    • 4,2tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem pokernights,

Dobrý den. Měl bych dotaz. Za jízdy se mi rozsvítila červená kontrolka oleje, která asi po 5s zhasla. Stalo se mi to jeste jednou asi po 15 km. Kontroloval jsem olej a ten byl v pořádku. Z motoru se nepařilo. Prosím moc o radu. Kde hledat příčinu? Mám octavii první generace rok výroby 1997 1.4 16V 55 kW

• 6 odpovědí
    • 6,1tis zobrazení
  4. Ahojte! Viete mi niekto identifikovať ten problém. Mám Octavia1 1.4 16v 55kw ročník 2003. Ten problém mám už niekedy dávno. proste keď cez noc bolo mrazivé okolo -10...-20,Ráno keď točím klúč, počujem zvuk asi palivové čerpadlo, ale keď točím ďalej pre štart, tak auto bolo uplne ticho, štarter vôbec netočí. Niekedy to zachytí keď som vypol - zapolklúč 5-6 krát. Niekedy vôbec nezachytilo a tak som chodil pešo. Po čase som spravil kabel priamo do štartera a keď nechytilo, tak som zapol klúč, otvorím kapotu a priložím kabel na + baterky, štartuje hneď a som vyzeral ako AUTÍČKAROM. Už dva roky som nemal problém, ale dneška v Bratislave bolo -14 ráno a mi vôbec neštartov…

• 0 odpovědí
    • 3,7tis zobrazení
  5. Zahájeno uživatelem tomililinko,

Ahojte neviete mi prosim poradit, mam problem pri startovani za studena. Ked je motor zohriaty tak je vsetko ok, ale rano (a aj teraz v lete) rano musim startovat az na dva krat. neviete v com moze byt problem? baterku som vymenil za novu, ale nezabralo... mam skoda octavia Tour 1.4 16V, Benzin+LPG (Lovato) pravidelne servisovane so vsetkymi odbornymi prehliadkami a servisom. naj. 96500 km dakujem vam za kazdu radu

• 9 odpovědí
    • 19,5tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Palino87,

ahojte, mam taky problem po nastartovani idu otacky normalne 900 , po nejakom case na volnobech vyskocia na 1100 -1200 potom to zase skoci na normal, nema niekto skusenost aky moze byt problem dakujem za odpovede, ( octavia r. 02, 1.4 16v )

• 0 odpovědí
    • 3,4tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Palino87,

ahoj, mam octaviu 2002 1.4, 16v pri rozbehu mi motor divne vybruje, pri vyssej rychlosti sa nic nedeje, pri spomalovani je to iste, najviac je to citit z 3 na 2 prevodovy stupen trasie sa cele auto, co to je popripade da sa s tym jazdit bez nejakch vacsich dalsich problemov? dakujem za odpovede...

• 1 odpověď
    • 3,7tis zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem silson,

Zdravím. 1,4 16V 55KW r.v.2001 Kolísají mi při ohřátém motoru otáčky mezi 850 až 500 stalo se mi i že se to zadusilo... Když to klesne hned to vyběhne nahoru a pak to lehce pohupuje a po prošlápnutí to hupsne zasejc až skoro k "úmrtí". nevíte někdo čím by to mohlo být??? Může to být filtrem vzduchu nebo svíčkama??? Díky moc za radu!! všem

• Pozitivní
    • 4 odpovědi
    • 4,7tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem marek7650,

Zdravim Chcel by som sa spytat ako zaslepit EGR ventil na octavii 1 1,4 16v 55kw Robil som to na 1,9tdi.. ale tam isli podtalkove hadičky.... A tam je nejaky elektricky takze sa pytam ci staci dat zaslepku na vyfuk Ci sa to da len nejako cez diagnostiku? Vdaka

• 1 odpověď
    • 5,3tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem Ajgo,

ahoj lidi... potřeboval bych technické informace k seřízení vačky u octavie 1.4 16v díky moc za odpověd

• 0 odpovědí
    • 4,1tis zobrazení
  11. Zahájeno uživatelem Jojenko,

Mam octaviu tour 1.4 16V r. vyroby 2005, sedan, vymenil som rozvody, sviecky, filter vzduchu a aj vyfuky zn TILL, zasvietila mi kontrolka elektroniky motora (bohata zmes). Po zapojeni na diagnostiku mi to automechanik vynuloval. Po najazdeni 300 km mam vsak problem, a to: pri volnobehu sa ozyva bafkajuci zvuk (poskakuje motor). Poprosim poradte mi, co este mam skusit pre odstranenie daneho problemu. Dakujem za rady.

• 3 odpovědi
    • 4,6tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem George3,

Dobry den,muze me nekdo poradit jestl ise vyplati menit motor u octavie 1,4 16V,pac me vcera odesel a mechanik rikal ze se to nevyplati opravovat a nic vic me k tomu nerekl...Vim ze to je "sracka" motor,ale mam to auto rad..tak jestli to vubec ma cenu ho nekde schanet..a nebo jestli by tam sla dat 1,6..diky

• 10 odpovědí
    • 5,3tis zobrazení
  13. Zahájeno uživatelem George3,

Dobrý den,auto mě občas jakoby začne cukat(jakoby ztracelo výkon),dneska jsem měnil žhavící modul a chvíli to jelo moc pekně,ale když jsem jsem vypnul motor a nechal to cca 20minut staát,tak to znova začalo...Mám octavii 1,4 16V 55Kw 2001

• 13 odpovědí
    • 6,4tis zobrazení
  14. Zahájeno uživatelem babco,

zdravim, mam octaviu I. 1,4 - 16 V - 55 kw rok 2001 chcem sa spytat, ci ma niekto takisto taky model, a aky ma zvuk motor po nastartovani ??? lebo moja pri nastartovani pripomina skor diesel, ma to tak byt pri tomto modely ? nemam to s kym porovnat dik

• 2 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  15. Zahájeno uživatelem janos_kadar,

Já vím, ze u vás v CR moc se nekupuje Octavia Tour 1.4. Nevíte, náhodou proc slysím nejaky nepríjemny zvuk z cerné nádoby, která mezi vyrovnávací chlad., hydralikou serva a nádrzkou ostrikovace (sorry nevím co to je za nádoby, snad patrí ke klimatizaci). Zajímavé je, ze to slysím jenom pod teplotou10-12 stupnu C a na základní otáckách. Octe je rok a pul a prezíl 2 zimy.

• 6 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení
  16. Zahájeno uživatelem maca13,

Zdravím, nedávno se mi rosvítila kontrolka motoru, po třech nastartování zhasla a od té doby nesvítí, ale druhý den na to mi začala kolísat teplota motoru. Chvíli ukazuje 90 stupnů a chvíli je zase na nule...... neřešil jste už někdo ?

• 3 odpovědi
    • 3,4tis zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem tpulc,

Octavia I 1.4, 55kW, r.v. 2001, není to žádný dělo, ale těsně po zahřátí na provozní teplotu jsem s tímto vozidlem docela spokojený, spotřeba dlouhodobě pod cca 7,5l, na delší trase pod 7. Problém nastává když jedu delší trasu nebo třeba déle váznu v zácpě ve městě. Motor se stává hlučnější a znatelně poklesne výkon, nechce se mu vytáčet do otáček. V servisu mi samozřejmě řekli, že je normální, že je motor po delší jízdě hlučnější a že to má dost najeto atd. atd... Najeto mám 160 tis. Olej to ale zatím nežere, od výměny do výměny OK, mám tam Castrol TX plnou syntetiku... Teplota, alespoň podle měřáku na palubce, pořád 90 stupňů, větrák na chladiči spíná. Diagnostika žá…

• 0 odpovědí
    • 3,8tis zobrazení

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.