Motor 1.9 TDI
1 248 témat v tomto fóru
-
Ahoj nevíte někdo hodnoty tlaku v ruzných režimech motoru (studený, teplý, v zátěži) kolik má tlačit čerpadlo? Díky
-
- 2 odpovědi
- 4,8tis zobrazení
-
-
-
zdravím všetkých! vie mi niekto poradiť (prečítal som všetky témy), načo sú pri turbe dve N75 a ako fungujú ,resp.aká je ich funkcia ? pri zapnutí zapaľovania mám na obidvoch konektoroch rozdielne napätia 14,5V- normál , a 10,4 V čo si myslím , že nieje normálne. ventily sú obidva dobré - napojil som ich na konektor s 14,5V a cvakali .neviem čo znamená tých 10,4V na druhom konektore motor pri 3000ot./min a viac , padá do nudz. režimu ,ale po vypnutí motora počujem dobiehať turbo, takže turbo to asi nebude , alebo áno? hadičky som zkontroloval -dá sa to zniesť Ďakujem
-
- 10 odpovědí
- 18,1tis zobrazení
-
-
Dobry den, prosim o radu. Mam S-Octavia 1U rv 2001, 1,9TDi, 81kW, AHF.Pred nedavnom sa mi pokazil motor a v servise mi povedali, ze najlepsie a najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie opravy motoru by bolo vymenit ho za iny kus.mam dobru ponuku na motor zo vsetkymi identicnymi udajmi (1,9TDi,81kW,kod motora AHF,), ale je to zo Seat Toledo rv 2002. A preto sa pytam, ci mozem dat tento komplet motor aj s turbom,cerpadlom,alternatorom atd. do mojej Octavky? Dakujem
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Jaké barevní provedení teplotního čidla patří na Tdi 1,9 81kw (7/98) (4 PIN) A lze použít jako adekvátní náhrada někjaké jiné barevné provedení. Děkuji
-
- 1 odpověď
- 1,5tis zobrazení
-
-
Po vypnutí motoru 1.9 tdi se za chvíli ozve z výfuku malý výbuch jako dozvuk spalin.
-
- 3 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, nahodou jsem objevil prolinani oleje za chladicem turba (OI, 04, 81kw) - viz. FOTO . O co se jedná? Mam rychle resit opravu?Je to vazna a draha zavada? Predem diky za názory na věc.
-
- 1 odpověď
- 2,3tis zobrazení
-
-
Tak sem dneska scháněl čidlo teploměru a ejhle mam tam nějaký jiný a ani ve škodovce nevědí co tam mam teď tak bych se chtěl zeptat jestli někdo neví co je to za čidlo na fotce to je to co tam mam a podle katalogu bych tam měl mít 4pin. mam rok 1998X takže by to mělo být i 99
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Zdravím chlapi , mam takovy problem s oktavou pri startu zustava na zemi cerny flek .. pred asi dvemi mesici bylo v servise na vycisteni turba ..chlap ktery s tim delal mi nalil nejakou sracku do nafty na vstriky a pak sprej Wynn´s na AGR ventil rikal ze byl cely cerny. Auto ma nalitane 85000 ale poctivých mame ho od novoty a jezdilo se s nim 2tis a vic ne ... (takze se lopatky turba asi zapekly) tet uz se hybaji ale co je ten flek po kazdem startu je to nejake spatne znameni muzou byt ohnute lopatky ? dik za odpoved ps nekde jsem cetl ze to je odchazejici turbo dik ješte se chcu zeptat jestli muže žrat turbo olej přes ložisko dik to by pak bylo vysvetleni toho cer…
-
- 9 odpovědí
- 14tis zobrazení
-
-
Dobrý den, Vlastním Octavii, r.v. 2001, 1,9 TDi, 81 kW. Minulý týden se mi stalo, že mi auto samovolně zrychlilo , aniž bych měl nohu na plynu. Stalo se mi to dvakrát, a to vždycky, když jsem měl zařazený třetí rychlostní stupeň. Včera se závada vyskytla znovu, rovněž jsem měl zařazen třetí rychlostní stupeň. Tak jsem zařadil IV. a jel dál. Nevíte oč jde? Čím by to mohlo být? Díky za odpověď
-
- 35 odpovědí
- 15,4tis zobrazení
-
-
Motor TDI (81kW) začal vydávat dunivý zvuk - mnohem hlubší a syrovější, než předtím. Projevuje se hlavně při jízdě se zařazenou rychlostí, jakmile dám nohu z plynu - v celém spektru otáček, zatím vyzkoušeno od 1500 do 3500. Na neutrál nic. Při akceleraci dunění zmizí, auto má normální zátah. Pokud šlápnu na plyn na neutrálu, zase to je slyšet. Kouřivost výfuku je normální, nevypadá, že by v předním díle byla díra. Nevíte někdo, co může být na výměnu?
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
-
-
Zdravím všechny, mám Octavii 1.9 TDI 81KW, když je auto studené tak startuje na první otočení a když se zahřeje startování je delší. Mohl by jste mi někdo poradit co s tím děkuji
-
- 7 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Ahoj,chtěl bych poradit.Když má nastartovánu octavku 1.9 Tdi 66Kw tak motor vrní jedna radost.Pokud se ale auto uvede do pohybu tak na volnoběh zhasíná ale jde okamžitě nastartovat.Toto se děje nepravidelně.Pokud máte někdo zkušenost tak poraďte co snímá pohyb a nebo co s tím může být.Dík na vagu nic není
-
- 0 odpovědí
- 1,6tis zobrazení
-
-
Prosím vás kde mám hledat tento spinač tlaku na olej na motoře, jsem začátečník na tomto voze o1 81kw Děkuji
-
- 2 odpovědi
- 1,8tis zobrazení
-
-
Dnes jen tak koukám na spodek auta a co to ? Na vaně oleje je senzor stavu oleje,ale nevede k němu žádný svazek drátů.Sice nemám maxidot v palubce.Mám ročník 99/12.Tak se chci zeptat.Má ho tento ročník auta vůbec zapojen ?
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Mám Octavii 1,9 TDi /97-AGR.Prosím o radu jak má fungovat elektromagnetický ventil omezování plnícího tlaku vzduchu při zapnutém zapalování,testoval jsem vagem v akčních členech součásti a při testu se ventil ani neozval (na OCTAVII v práci ventil cvakal) a tak jsem ho demontoval trochu na něj zaklepal,do otvorů trošilinku kápnul silikonový olej,odzkoušel na baterce a začal cvakat,tak jsem ho dal zpátky,zapojil,když teď zapnu zapalování stále přerušovaně cvaká,když se připojím na vag a dám jeho test,tak cvaká stále,ale s větší prodlevou,chtěl bych se zeptat jestli je to normální a nebo je v háji. taky jsem si tak dvě hodinky početl o tom ventilu EGR a zítra se na něj tak…
-
- 0 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Kamosovi se na octe 1 stalo toto:Stal na krizovatce,prudky rozjezd a najednou hotovo.Moto se hada,nejede a fialove cudi.Predem diky za vase rady a napady,nez se do toho pusti.Jo ma 1,9tdi 66kw,kod nevim.
-
- 6 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Mám Škodu Octavii Combi 1,9 TDi 81 kW, rok výroby 2003, při koupi najeto 135000 km, a teď po najetí cca. 2000 km se mi občas rozsvítí kontrolka Kontrola elektroniky motoru , chtěl bych se zeptat, která součástka se mně chystá opustit nebo už mě opustila. Předem dík moc za odpovědi.
-
- 2 odpovědi
- 2,8tis zobrazení
-
-
Poradí mi někdo číslo tisíchranu /nebo kde ho koupím/ na povolení volnoběžky na altiku Bosch . Děkuji
-
- 7 odpovědí
- 4,1tis zobrazení
-
-
Ahoj,poradíte mi prosím někdo,jak se mění čidlo teploty na TDI- 81 kw.Je tam pěkně blbej přístup- (kolísání otáček,skákání teploty). Díky
-
- 3 odpovědi
- 7,9tis zobrazení
-
-
Ahoj kluci, dokážete mi někdo říct, jestli je stejná váha vzducu na Fabii 1.4 TDI 2005 a Octavii 1.9TDI 66KW 2003? Jde mi o to, že bych na svý oktě rád vyzkoušel, zda ta moje je určitě KO a právě mám možnost zamenit to s tou z fabie.... Díky moc. Alespoň, jestli by to šlo zjistit podle Etky...Kterou bohužel nemám...
-
- 7 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Měl bych dotaz,ráno kdyz přijdu k O1 TDI81KW a otočím klíčkem tak žhaví max 2vteřiny a startovaní podle toho vypadá točím dokud nechytí,ale při ohřátém motoru je žhavení snad víc jak 10vteřin.Zdá se mi to víc jak divné:-( O1 má najeto 165tis.Pokud má někdo s tímto problémem zkušnosti prosím poraďte.Díky
-
- 8 odpovědí
- 3,2tis zobrazení
-
-
Zdravím všechny, zejména ty ochotné mi pomoci. Mám Octavia 1.9 TDi 81kW. Protože se mi zdálo, že mi auto najednou nějak hůře akceleruje připojil jsem ho na VAG, že udělám testy na váhu vzduchu a ejhle řada chyb. výpis z Vagu: 17552 - Měřič hmotnosti vzduchu (G70) Přerušení/zkrat ke kostře P1144 - 35 - - 17978 - rid. jedn. motoru zablokována P1570 - 35 - - 00741 - Kontrola brzdového pedálu 27-00 - nesmyslný signál. Mimo to jsem provedl podle návodu na ověření váhy vzduchu vyčtení hodnot MAF (actual) při plně sešláplém pedálu na 4/5 rychlostní stupeň. Ovšem MAF (actual) byl po celou dobu jízdy při všech otáčkách motoru na hodnotě 550mg/h. Co s tím????????????????…
-
- 13 odpovědí
- 30,4tis zobrazení
-
-
Nazdárek chlapi, Jedu z práce a najednou na mě maxidot hlasí - MOTOR DO SERVISU a začla zároveň blikat kontrolka žhavení . Motor 1,9 Tdi 81 kw Nevíte co s tím? Můžu s tím jezdit, abych něco nez..... :-)? Díky všem za rady a info
-
- 4 odpovědi
- 2,5tis zobrazení
-
-
ahoj, nevite nekdo co pridat do vody kdyz chci vycistit turbo ultrazvukem?urcite se najde nekdo kdo uz to ma vyzkousene
-
- 3 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-