Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Elektrika

1. Zahájeno uživatelem Dixik2,

Už je známo co všechno jde kodovat ?

2. Zahájeno uživatelem logo2222,

U 3 měsíce staré Octavie 4 FL, 1,5TSi 110kW MHEV DSG se mi již dvakrát, zcela náhodně stalo, že přes absenci jakékoliv indikace poruchy auto nenastartovalo ani po mnoha pokusech, nereagovalo na mačkání START tlačítka. Po pár hodinách ale naskočilo naprosto bez problému a dál spokojeně fungovalo. Od servisu jsem dostal informaci, že jde o závadu software, o níž ví a na její aktualizaci již Škoda pracuje, ale zatím se neví, kdy bude vydána. Prý ale zatím určitě pomůže vystoupit, auto zamknout, počkat 15 minut a pak vše bude fungovat. Doufám tedy, že software bude k dispozici v krátké době. Pokud se s podobným problémem setkáte nebo máte jiné informace, dejte prosím vědět.

• Pozitivní
      • Negativní
      • Díky
      • Líbí se mi
    • 29 odpovědí
    • 5,5tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem ideal.bed6902,

Dva roky stare auto (kupovane jako nove, tj,. nova baterka), vsechno funguje jak ma. vertsinou tak jedna dve jizdy denne, do 50 km, o vikendu 300km. Na dovolene (cesta cca 700km) ubytovani v kempu, auto stoji vedle stanu, tj. celou noc je klicek (resp. dva klicky) kousek od auta a intenzivne blikaji. Autoi stoiji asi dva dny. Treti den rano pri nastartovani to ohlasi ze baterie je slaba, vypnete infotainment atd. Ujeto asi 100km, dalsi den OK. Pak zase auto stoji cca dva dny a situace se opakuje. Pak cesta domu (zase cca 700km) a denni jizdy a uz se to nikldy neukazalo. Je mozne ze jak ty klicky byli blizko ze portad komunikovali a tim se bat…

4. Zahájeno uživatelem TomKala,

Dnes rano jsem dosel k vozu a snazim se odemcit - bez reakce, pritom klicek normalne problikaval. Sundam tedy ochrannou krytku zamku na dverich a auto odemykam manualne. Nejede zadne zarizeni - blinkry, sterace, okna. Baterii napojuji na jumpstart - ale po zmacknuti start/stop - se objevi pouze hlaska “ zavada - zamek rizeni” volant zamcen neni. Auto nereaguje na zamknuti ani na stazeni oken. Infotaiment nenaskoci. Samozrejme el park brzda nejde uvolnit. Napojeni na startovaci kabely - stejna situace. Baterku jsem dal nabijet na cca 5h - stejna situace. Nejaka rada pred odtahnutim ( jerabem ) do autorizaku ? Díky moc. T.

5. Mám nově faceliftovou verzi O4 , kde lze nastavit automatické zamykaní auta při odchodu. Reálně to funguje tak, že pokud se od auta vzdalíte na cca 3m, tak se auto zamkne (bliknou směrovky, auro krátce pípne). Je to super funkce, kterou bych rád běžně používal. Bohužel se mi stává, že cca při 1 z 5ti pokusů se auto nezamkne. Já se pak musím vrátit zpět a zamknout přes KESSY. Navíc musíte dávat neustále pozor jestli se auto skutečně zamklo, což celou funkci degraduje na úroveň nepoužitelnosti. Máte někdo stejnou zkušenost? Co na to servis, je tam nějaké řešení přes aktualizaci SW?

• 5 odpovědí
    • 539 zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem feraf,

Zdravím, infotaiment my hlásí, že mám vyměnit baterii v klíčku. Pro jistotu jsem je vyměnil u ubou klíčů, ale hláška pořád nezmizela. Vždycky se po startu objeví znova. Nevíte jak se toho zbavit (servis, vyčištění chybovích hlášek pomocí diaknostiky)? Výbava ambition

7. Zdar pánové, při parkování na systému parklift vždy používám dvojklik zamykacího tlačítka na klíčku, protože chci auto opustit s vypnutým hlídáním interiéru (pohyblivé parkovací stání jinak spouští alarm což je nežádoucí). Hlídání vnitřního prostoru je možné deaktivovat také přes infotainment, nicméně klíčkem je to pohodlnější. Dvojklik na klíčku mi po dvou letech z nenadání přestal fungovat. Autorizovaný servis neshledal žádný problém. Zkusil jsem použít jiný klíček který mám k vozu, vyměnit baterii v klíčku, poslední aktualizace systému by měly být nainstalované. Vše ve voze jinak funguje, žádná chyba se nezobrazuje. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? …

• 0 odpovědí
    • 207 zobrazení
  8. Zahájeno uživatelem Ran9,

Ahoj, tak mám taky O4, kombi, Ambition, 85kw TDI. Už jste řešili jak nainstalovat onboard kameru? Mě tam u zrcátka konektor USB chybí, resp je tam krytka. Odkud vzít napájení, kam schovat přívodní kabel od napájení?

9. Zahájeno uživatelem MarekSl,

nesetkal se nekdo s tim, ze po zamceni Skoda Octavia IV stale sviti displej s najezdem? Zkousel jsem zavirat dvere, kufr ale tam problem neni. Sviti bohuzel celou dobu. Klidne nekolik dni. Zjistil jsem to dost pozde, snad to nevyblemcalo celou baterku. Jsem uz objednany do servisu. Zaroven druha zvlastni vec - blikajici cervena dioda (alarm?) u dveri ridice. Je to bezne? Mam pocit, ze jsem to u ostatnich skodovek nevidel. https://1drv.ms/u/c/f6ba11151549bf5f/ETSUr5eos2tKlTKAz1UMwvwBrwN9sHkyJQjGYMLHfdV3rg

• Pozitivní
    • 5 odpovědí
    • 1,6tis zobrazení
  10. Zahájeno uživatelem zott,

Ahoj, řešili jste někdo trvalé vypnutí start-stop nebo je třeba to při každě jízdě deaktivovat? Díky

11. Zahájeno uživatelem alexgala2,

Ahojte, dnes ráno mi z nicoho nic začalo toto vyhadzovať. Môžem jazdiť dalej ako pisu?

12. Zahájeno uživatelem brunco,

Ahoj. Mám Octaviu 4, 2021, 2.0TDi 85kw a chcel by som sa opýtať či sa Vám nestala rovnaká alebo podobná situácia. Po odomknútí som si sadol a chcel naštartovať ale tlačidlo štart/stop nereagovalo, písalo na displeji medzi budíkmi v pravo dole SAFE a ešte k tomu auto nešlo zamknúť. Po výmene batérie v kľúči problém stále potrvával, tak som musel odpojiť batériu. Po napojení naspäť mi auto už naštartovalo a asi na 2 sekundy napísalo že kľúč nebol rozpoznaný. Keď som skúsil auto zamknúť alebo odomknúť s náhradným kľúčom tak to išlo lenže vždy keď sa odomkne a nezamknem ho hneď po pár sekundách, tak už nejde zamknúť. To isté aj opačne keď sa zamkne a chcem ho odomknú po par m…

13. Zahájeno uživatelem Tomas_cz1,

Ahoj, resil nekdo upravu BMS? Nechci menit baterii po 2,5 letech provozu.

14. Zahájeno uživatelem maros,

Nevedel by nekdo kde jsou umistene repraky pro predni a zadni parkovaci cidla ?

15. Zahájeno uživatelem alexgala2,

Ahojte . Z nicoho nic pri nAstartovani závalu svietiť, ani po pól dni keď som išiel znovu nezmizli neviete čo s tým ďakujem vam

16. Zahájeno uživatelem Vlastik111,

Ahoj, mám problém s OCT IV. Svítí mi kontrolka motoru a při načtení se zobrazuje kód U0093, vozidlová komunikace, sběrnice 8 bez komunikace. R.v. 11/2020, 2.0 tdi 110kw. Vůz byl už i v autorizovaném servise, ale nepřišli na závadu. Dokázal by někdo pomoci? Díky Vlastik

• 2 odpovědi
    • 884 zobrazení
  17. Zahájeno uživatelem jisk9,

Zdravím, mám octavii 4 vrs a chybí mi zpětná kamera. Chtěl jsem se zeptat, zda není v Česku někdo, kdo by ji mohl dodělat? Na internetu kamera s kabely sehnat jde. Dodatečně jsem zjistil, že v Anglii to běžně dělají, jen je potřeba to do systému dokódovat.

18. Zahájeno uživatelem cross,

Ahoj, je to normální vlastnost / dá se to prosím přenastavit? Jezdím na režim Normal, Start Stop mám vypnutý. Pokud během jízdy pustím plyn, pod tachometrem se rozsvítí bílá ikonka "ECO" a pak bílá ikonka "A" v kolečku a otáčky spadnou na nulu. Pokud sešlápnu plyn, obojí zase zmizí. Pokud zastavím, motor naskočí. Četl jsem, že takto by se to mělo chovat v režimu ECO. Normal režim jsem nepřenastavoval - je v něm vše nastaveno na "Normal". U režimu Sport se to takto nechová, motor běží pořád.

19. Zahájeno uživatelem Drincek,

1. Predbežná výstraha – aktivácia/deaktivácia a nastavenie stupňa odstupu, pri ktorom sa objaví varovanie 2. Zobraziť upozornenie na vzdialenosť – aktvácia/deaktivácia upozornenia na vzdialenosť Ci vypnem jedno alebo druhe tak prestane ukazovat tie dve auticka (vzdialenost od auta) moc som to nepochopil co vlastne vypinam,dost mi to vadi furt sa to tam ukazuje.Neobmedzim ziadne bezpecnostne funkcie ked to vypnem ,respektive ktore je bezpecne deaktivovat?

20. Zahájeno uživatelem spartakcz,

Ahoj, mám O4FL combi s řeším jak zapojit zadní dashcam. Neřešil jste někdo? Díky za případné nasměrování, tipy.

21. Octavia 4 r.v.11/2020 Po nastartování motoru začnou vyskakovat chyby všech systémů, neukazuje teplotu motoru, když zvednu otáčky motoru nad 2500 tak se mi zvedne teplota a když spadnou otáčky tak spadne teplota, samozřejmě ventilátory v tu chvíli jedou co můžou. Občas vyskočí i chyba motoru. Dělá to poslední 4 dny, mezitím byl i jeden den klid. Baterie měsíc nová, byl problém s chybou řadící páky. Už to nechápu, neřešil někdo?? 🙏🙏 Myslel jsem že altík přebíjí ale nevím kolik může dávat, navíc už to nemá klasický altík.

22. Zahájeno uživatelem architect,

Ahojte, dorazila nová Octávka😃 a ja tupelo som v konfigurácii nevybral volič pre jazdné režimy. Mal som za to, že je to iba tlačidlo, ktoré funguje ako zrýchlený prístup do menu (tak sa to javilo aj na produktových fotografiách v konfigurátore), ale tým, že som si to nevybral, prišiel som úplne o možnosť voľby jazdných režimov😪. Nie je to vôbec prístupné ani v menu infotainmentu. V servise mi tvrdili, že je to definitíva a že sa to nedá, ani za príplatok, dokúpiť a dokódovať. Je tomu naozaj tak? Príde mi to dosť kruté, lebo okrem dokódovania riadiacej jednotky, čo je možno jedno-dve zaškrtávacie políčko v menu pre technika a doplnenia jedného tlačidla na panel nenapa…

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 15 odpovědí
    • 1,9tis zobrazení
  23. Zahájeno uživatelem mir77,

Ahoj, tata koupil O4 v hodne zakladni vybave a oba nas prekvapilo, ze v interieru neni 12V zasuvka. Zvazuji tedy, zda nedodelat dozadu na tunel mezi predni sedacky panel s 230V zasuvkou a dalsimi USB. Nejaka sance, ze kdyz vyloupnu tu prihradku, co tam je, tak najdu pripravu? VIN TMBAR8NX2RY027603 Diky za rady.

24. Zahájeno uživatelem MartinM_2013,

Zdravím všechy, chtěl bych se zeptat. Mám k dispozici diagnostický kabel HEXV2 i ELM327, ale ani s jedním se nelze připojit k ECU. Nelze vyčíst chybové kódy. Do všech ostatních jednotek se připojit oběma způsoby lze snadno. Vozidlo bylo vyrobeno v půlce roku 22. Je jednotka nějak zamknutá nebo je něco špatně? Kód motoru DPCA. Diky za reakci.

• 6 odpovědí
    • 970 zobrazení
  25. Zahájeno uživatelem lipisak,

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na Vaší zkušenost s couvací kamerou na Octavia IV liftback. Mám jí 2 měsíce a zjistil jsem, že v noci je v podstatě úplně nepoužitelná. Nevím jestli je to chyba mého kusu, nedostatečné couvací osvětlení nebo jiný problém, ale ve tmě na kameře není vidět téměř nic. Pomůže pouze přišlápnutí brzdy, kdy se občas něco objeví. Couvací LED mi svítí správně, tím to nebude. Jaké jsou Vaše zkušenosti s couvací kamerou? Než se budete ptát: - nastavení kamery (jas, ...) mám na maximum - kamera je čistá - ve dne mi přijde zobrazení normální - s klesajícím světlem (v současné době cca od 18:30) to z…

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.