Publikováno Srpen 15, 200619 r Poradí někdo, jak vymontovat (vyvrtat) bezpečnostní šroub (s květinkou) na kole? V pneuservisu to tak zarvali, že když jsem to dneska povoloval, tak se ta květinka zkroutila (na šroubu).....Nedělali jste to už někdo - nebo nějaké zkušenosti?...Děsím se totiž defektu.
Srpen 15, 200619 r Než jsi to rval tak jsi měl na ten šroub udeřit přes bezpečnostní ořech aby se to uvolnilo. Teď jedině odvrtat ale to bude dr....
Srpen 16, 200619 r nejdriv do nej udelej malou dirku vrtakem, pak vem velkej vrtak a odvrtej ho, co jinyho stim delat
Srpen 16, 200619 r Zkus do toho párkrát pořádně přes něco praštit a bouchni i na gumu z boku. Mě to takhle povolilo....! Kámoš na ten bezpečák navařoval matici-taky varianta... Ale dělal mu to borec co je na vaření fakt machr!
Srpen 17, 200619 r Já to vyřešil takhle: ostatní šrouby jsem dotáhl na krev. Obouchal bezpečák. Naklepal ořech Torx až k osazení šroubu a potom to šlo povolit.
Listopad 3, 200618 r Autor Dneska jsem vyařoval ty McGardy, protože se mi podařilo strhnout tu "květinku" na nástrčné matici a kód samozřejmě nemám. Nejdřív jsem s tím byl ve Škodovce - řekli si 1500,- Kč a za čtvrt hodiny mi volali, že neví co s tím a že si to auto mám odvézt. Tak jsem se na to doma kouknul a přišel na jednoduchou a zaručenou věc. Vzal jsem obyčejnou trubku s vnitřním průměrem 2 cm, uřezal z ní tak 8 cm a ten kousek trubky jsem nasunul na bezpečnostní šroub (v hliníkáčích) potom jsem klasickou elektrickou svářečkou vyvařil vnitřní prostor trubky se šroubem a pak už jsem jenom na konec té trubky přivařil dostatečně dlouhý plocháč, který slouží jako páka na odšroubování. Takhle jsem to udělal na všech čtyřech kolech a za půl hodiny jsem neměl co dělat - šlo to fakt dobře. Teď mě hřeje pocit z ušetřených 1500,- kč....... p.s. nezapomeňte odpojit baterku, než začnete svařovat!!!!! Upraveno Listopad 3, 200618 r od Fido
Listopad 6, 200618 r mozno trosku OT... co by sa stalo keby si baterku odpojit zabudol? po*s*rala by sa secka elektronika v afte? cisto teoreticky... alebo rovno priklad z praxe...
Listopad 9, 200618 r Autor No poslal bys do odběhu trochu víc proudu, než by to tvoje auto zvládlo a jistě by něco odešlo, ale příklad z praxe naštěstí nemám....
Listopad 9, 200618 r Hlavně je potřeba druhý pól svářečky (kabel) připojovat blízko svářeného místa, aby ten svářecí proud netekl bůh ví kudy a taky přes ložiska při sváření na šroubech kola. Při těchto správných podmínkách by snad neodpojená baterie neměla způsobit nějakou havarii, ale kdo ví.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.