Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nazdárek lidi.Je mozné že octavia 1.8 T r.v. 99 tak papá.

Jezdím 4km do práce a 4 zpět a chlastá mi to 11 L na 100 km je to možné.

Za kolik litrů se s tímhle motorem dá jezdit.

Vloženo

A na delších trasách a po dálnici je spotřeba ok? 4 km je pořád málo na to aby se motor dostal do správných podmínek provozu, hlavně teplot. Jinak ohledně spotřeby tady máě mrtě příspěvků tak hledej.

Vloženo

A jakou by jsi chtěl mít spotřebu na takovou vzdálenost?

Už si s tím jel nějakou dálku? jakou jsi měl spotřebu?

Vloženo

Otec to ma v praci jako sluzebni....nad 8 se dostane ..obcas,a to jen v zime ;)lol ....nech si to v servisu napichnout...mozna to bude lambda nebo neco s katalyzatorem

Vloženo
Z Prahy do Liberce po dálnici byla spotřeba 8.6 L. Průměrná rychlost 120 km/h

Na tu 4km vzdálenost si myslim že OK - mě po nastartování a nějakejch couračkách za studena - než se vymotám z města a rozbitejch silniček papá Gertruda kolikrát i 16L.

Jinak v pondělí ve 4 lidech Praha - Plzeň při 130 9L a zpátky zase ve 4, ale trošku svižněji cca. 150 a brala cca. 8L :) . ZVLÁŠTNÍ, ale možná je to zpátky víc z kopce... :-)

Liberce máš porád do kopce - řekl bych 8.6L OK...

Klííííd :)

Vloženo (editace)
Z Prahy do Liberce po dálnici byla spotřeba 8.6 L. Průměrná rychlost 120 km/h

Na tu 4km vzdálenost si myslim že OK - mě po nastartování a nějakejch couračkách za studena - než se vymotám z města a rozbitejch silniček papá Gertruda kolikrát i 16L.

Jinak v pondělí ve 4 lidech Praha - Plzeň při 130 9L a zpátky zase ve 4, ale trošku svižněji cca. 150 a brala cca. 8L :) . ZVLÁŠTNÍ, ale možná je to zpátky víc z kopce... :-)

Klííííd :)

A taky, že to je z Prahy do Plzně do kopce a na víc, většinou ti fouká vítr od Plzně - Rokycan směrem na Prahu. ;) Opravdu

Editováno: , autor: Palo
Vloženo

Otec má Golfa IV GTI (1.8T 20V 110kW) na delších trasách jezdí za 7l, dlouhodobý průměr má 8,2.

Já mám na RS průměr kolem 9l a když jedu dále není problém zajet to za těch 7 i méně při slušné jízdě, krátké popojižďky se zahřátým motorem kolem těch 9l.

Jinak na ty 4km ze studeným motorem je ta spotřeba normal.

Vloženo

Ráno když je chladno a jedu Králův Dvůr - Praha, je samý kopec tak papá 10l a zpět odpoledne 7,5l ! Zimní dlouhodobý průměr 8,3 léto 7,1-7,3! Když se to rozjede to to tam pak teče panečku!

Vloženo

Tahle spotřeba je naprosto v pohodě. Dej si na pc aktuální spotřebu a uvidíš, jak i neznatelný pohyb pedálu hýbe se spotřebou a to potom na tak krátkém úseku může skákat různě. Fotky jsou z cesty do jednoho hodně slušného kopce u nás, kde se testují auta, co v nich opravdu je a na tu spotřebu je lepší se nedívat. Ty dvě jsou z mé O1 1.8T a ta třetí z kolegové Fabky 1.9tdi chiplé na 96kW

post-4056-1176360441_thumb.jpg

post-4056-1176360450_thumb.jpg

post-4056-1176360458_thumb.jpg

Vloženo (editace)

Jo je to jak pisou vsichni...4 km ou kulovy vzdalenost a to se motor ani poradne nezahreje..Ja dneska stal v kolone od Mrazovky az za barandak a jel to asi hodinu a mel sem potrebu 14.6L (bez klimy), takze bud v klidu..

Editováno: , autor: Martyp
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Tak na ty kopce věř. Já to pozoruji u mojí octy (mám 2.0 85kW). Je fakt rozdíl ve spotřebě, když jedu na hory nebo z hor. Dělá to rozdíl zhruba 1 litr.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Taky bych rek, ze na takovou kratkou vzdalenost je to ok. Ja ted jezdil do prace tu samou vzdalenost a jeste do kopce a papalo to 15l. Kdyz jedu Usti - Mlada Bolka tak si to veme od tech 6,5 - 7,5. Zalezi na jizde, kdyz za to venu, tak to papne i k tem 9l. Jednou jsem to zkousel jet za co nejmin a to ze 5,7l, ale jel jsem jak duchodce 80kou :D (uz nikdy vic)

• o 4 týdny později...
Vloženo

no veď to tie 4 km ide aspoň mne stále akoby na sitič takže to máš normál, do práce mám 7 km a priemerkuj od 6,5 do 11l podľa štýlu jazdy, premávka a teploty motora

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...