Přejít na obsah

Bonynek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    26
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Bonynek

  1. Zdravím, mám hloupý dotaz. V jakém pořadí umístit podložky u kovového ventilku a alu disků? Mám dvě podložky, kovovou a plastovou. Prvně plastová a pak kovová? Tzn. plastová se bude dotýkat disku a nad ní kovová podložka a matice ventilku (viz obrázek)? Tak bych to očekával skrz zamezení koroze mezi kovovou podložkou a diskem? Děkuji za odpovědi!
  2. Zdravím, motor CRMB 2018, najeto 137tkm, DPF zaplněn z 38%, poslední regenerace po ujetí 270km. Můj dotaz.. ELM327 jsem si pořídil nedávno, takže nevím jak se regenerace chovala dříve, každopádně mě zarazilo, že regenerace skončila když byl filtr stále z 25% zaplněn. Je to normální stav? Zůstalo tam ještě necelých 5g spálitelného popílku, regenerace probíhala na dálnici při 2tis. ot/min. Díky moc za odpověď!
  3. Díky za upozornění Pro všechny ostatní, problém vyřešen a nakonec se povedlo aktualizovat i s microSD. Problém byl ve špatném uložení souborů na kartě, je třeba aby všechny složky včetně metainfo byly v rootu karty = v rootu bude bluetooth, cpu, cpuplus atd. Takto opravená microSD rozběhla emergency recovery update, který pak zdárně doběhl do konce. Díky moc @wlado93 za pomoc s identifikací problému.
  4. Tak jsi asi uhodil na hlavičku, ano byla to microSD s adaptérem Tudíž problém nejspíš vznikl zde. Odkud jsi? napíšu do PM.
  5. Ahoj, tak abych pravdu řekl... skončilo to fiaskem a MIB pada do emergency recovery. U DUKxxx bylo n/a, schvalne jsem na to koukal. Update failnul hned při updatu CPUPLUS. Řešil tu už někdo emergency recovery? Net je plny videii kde se to resi pomoci UART kabelu a PuTTY. Druha vec je, ze na mibsolution neni verze, ze ktere jsem updatoval a ani se mi ji nedaří najít (MTS2_EU_SK_ZR_P0471T). Za rady budu jen rád!
  6. Ahojte, řeším aktualizaci SW na amundsena se SW 0471, přesně aktuální verze MTS2_EU_SK_ZR_P0471T, na mibsolution vidím verzi 0480T. Chápu správně, že by s tímto problém být neměl když nepřecházím z 03xx?
  7. Zdravím, začal mi zlobit ukazatel paliva, rozumě ručička palivoměru při hladině v cca půlce nádrži začla blbnout a skočila defacto vždy až na rezervu. A to i přes to, že reálně ta nádrž opravdu byla z půle plná. Nechtěl se mi měnit pouze ukazatel, vyměnil jsem tedy rovnou celé palivové čerpadlo. Konkrétně se jedná o tohle čerpadlo. K tomu zda se problém vyřešil jsem ještě nedošel, páč ještě nejsem pod půlkou nádrže. Nicméně mě zaujala jiná věc. Často jezdím po dálnici, stejnou trasu, rychlostí cca 120km/h. Při této rychlosti jsem míval pravidelně spotřebu za celou cestu do práce cca 7l/100km. Nyní po výměně čerpadla, při stejných podmínkách ta spotřeba klesla na 6.3l/100km. Napadají mě dvě věci. Buď je čerpadlo nutné nějakým způsobem kalibrovat, což jsem ale v dílenské příručce neobjevil. Nebo staré čerpadlo už nebylo schopno tlačit na požadovaný tlak čímž, pokud je to vůbec možné, vzrostla spotřeba. Čekal bych že by v takovém případě byla spíše chudá směs a trpěl by samotný motor. Napadá vás proč by pouhá výměna hloupého palivového čerpadla mohla takto zásadně snížit spotřebu?
  8. Ahojte, prosím vás nemáte někdo zkušenosti se zápisem ALU do TP pro FII před FL (r.v. 2007, 1,6 16V 77kw)? Mám nové ALU dezent tr black, rozměr 5x100, 7jx17, ET35. Předtím jsem jezdil na zapsaných 7,5J, R17, ET35, jen jsem je nezapisoval já a nevím jestli byly potřeba nějaké úpravy, ale předpokládám že ne páč nic viditelné nikde není. V typovém listu jsou pouze dvě poznámky, a sice že je třeba zklontrolovat přesah kol na zadní a přední nápravě. Z čehož mám obavy, viz. foto níže (rozdíl zimní 6Jx15, ET43 vs nový 7jx17, ET35) a přijde mi že už ten samotný disk leze ven. Koukal jsem že v sérii podle TP jsou tam disky 6Jx14, ET37. Tzn rozdíl 2mm proti těm dezentům. Pneu budu přezouvat až v úterý na 205/40 R17. Neřešili jste to někdo prosím? Nerad bych aby mi na STK orazítkovali typový list s nevyhovujícím verdiktem.. Díky moc za opdovědi.
  9. Zdravím, měl bych dotaz zda-li by se tu našel někdo schopný, kdo by mi dokázal říct pin k mému origo autorádiu. Situace je taková, že jsem radio měnil za jiné a origo mi už rok leží v šuplíku. Chtěl bych ho poslat dál, jenže bych potřeboval ten pin. Byl jsem s tím ve škodovce kde mi řekli, že mi to udělají, ale že potřebují mít rádio hozené v autě s tím, že to asi nějak vytáhnou z ŘJ auta, netuším.. každopádně mi dali termín až ke konci srpna.. Proto zkouším štěstí tu. Díky všem za odpověď.
  10. Něco málo mám, ale schémata jsem právě nenašel. Teď už mám i ty, podařilo se mi sehnat komplet příručku. Každopádně zpět k problému. Na rozdělání palubovky nemám nervy, tudíž jsem tu diodu hodil přímo na kontakty relátka. Je to na prasáka, ale účel to plní. Zdá se že to dělalo opravdu jen relátko, jelikož i když jsem připojil ten kondík na LED dálkových, tak furt problikly i kontrolky těch mlhovek. Teď už při vypnutí dálkovek absolutně bez problému. Zkusím pak někdy později oddělat ten kondík, ale myslím že je po problému. Děkuji všem za pohotové reakce a věřím, že toto vlákno pomůže i někomu jinému!
  11. Děkuji, to schéma dost pomohlo. Je nějaký normální způsob (ne demontáž palubovky) jak se dostat k těm relátkům? Odmontoval jsem pojistkový box, k relátku samotnému se dostanu a mám ho i venku, ale je nějaká možnost jak se dostat i k jeho svazku? potřeboval bych tam připojit tu diodu a nějak se mi to nechce pájet přímo na relátko (až jako poslední možnost) Nejde se tam dostat ani z boku od dveří. Ale všiml jsem si, že nad pojistkama je přihrádka a tama by teoreticky šlo, vypadá že není na pevno a mohla by jít vydělat.. ale v příručce jsem k tomu nikde nic nenašel.
  12. Měřil jsem dnes magnet té clonky a zdá se, že tam je jen cívka bez nějakých dalších ochran, dioda v ní není určitě. Až bude čas, tak ještě prozkoumám jak je řešené to relé a to bude asi poslední možnost. Každopádně pro relátka by měla být nejhorší zátěž právě indukční, tzn. náš elektromagnet. Tím pádem by snad mělo by stačit zapojit tu diodu antiparalelně ke spínacím kontaktům relátka, tzn. antiparalelně na ten elektromagnet. Je tak?
  13. Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Při jízdě do delších táhlých kopců na 5ku začne auto smrdět, může to být špatnou spojkou? Bohužel jsem neměl šanci čuchnout si ke špatné spojce, ale je to nezvyklý smrad. Začlo se to projevovat až teď po dovolené na Šumavě, kde je takových kopců fůra. Bohužel tam byly i kopce, kdy se nedalo jet jinak než na dvojku. Zkoušel jsem spojku při zařazené trojce, zatáhlé ručce, auto mělo tendenci se rozjíždět, žádný prokluz jsem nepozoroval a nakonec chcíplo. V těch kopcích také neprokluzuje, jen prostě smrdí. Ten smrad se v kabině objeví celkem rychle. Olej nikde neteče, že by se pálil. Zkoušel jsem motor chvíli držet v otáčkách kolem 3tis na volnoběh, žádný smrad. Taktéž jsem ten smrad nepozoroval, když jsem jel kopec na 4ku, pouze u 5ky. Na zaseklé brzdy se mi to také nezdá. Nějaké nápady? děkuji. Jedná se o motor 1,6 16V 77kw, manuál.
  14. Ono je možné, že ta přestavba proběhla ještě před tím, než jsem tu fabku pořídil. Protože dnes jsem rozdělal ty staré světla a ony zevnitř nalakované na černo nejsou, respektive že by to někdo dodělával, ale nejspíš je to tak už vyrobené. Každopádně ani to na originál světla nevypadá. Možná je tenkrát někdy někdo rozlepil, že je předělával na xenony (nechal v nich řídící elektroniku pro xenony). Každopádně čočku jsem vymontoval a je tam obyčejný elektromagnet bez nějakých ochran, přes konektor jde káblem rovnou na svorkovnici světlometu a pak k relátku, které cvaká někde pod budíkama u pojistek. Tak můžu ještě případně vyměnit to relátko, že by nějak zlobilo, jinak už mě nenapadá co by to mohlo dělat. Ještě přikládám fotky té čočky a clonky a video. video-1600706756.mp4
  15. Ano, před výměnou byly stejné světla, měnil jsem jen světlomety, zbytek je stejný. Nicméně relátko tam při zapínání dálkových světel cvaká právě skrz tu clonku. Tzn, sepnutím relátka se vytáhne přes magnet nahoru. Nicméně ty světla nejsou originál ze škodovky. Ale asi si teď nevzpomenu jestli ta kontrolka nešla už i u těch starých. Řekl bych, že tam fungovala normálně. Se svítivostí jsem spokojený, já je měnil skrz to, že ty staré nějaký chytrák zevnitř nastříkal načerno (odrazové stříbrné plochy). Tudíž ty světla svítily jak lampička a ani ta čočka už nebyla v optimální kondici. Jinak je to květen 2007. Tzn. před FL. Mít doma osciloskop tak je to jednodušší.
  16. Světla jsou měněné minulý rok a ano jsou to čočková s clonkou. Uvidím jak dlouho přežije ten kondík, případně ho pak zkusím vyměnit za tu diodu. Případně ještě zkusím pohledat nějakou tu diodu u relátka, ale jestli to jde rovnou ze světel tak bude asi lepší připojit tu diodu antiparalelně?
  17. Opět se hlásím, podařilo se mi vyřešit důsledek problému, ne příčinu. Dnes jsem to zkoumal podrobněji, ledka dálkových světel a ledky mlhovek mají společnou zem, která je spínaná triakem. Od kladného pólu ledky pokračuje cesta přes rezistor 820R přímo na konektor zmíněný výše. Rezistor je v pořádku. Ledku jsem opět vyměnil za novou a opět se spálila. Nicméně jsem vypozoroval, že se tak děje v momentu, kdy vypnu dálkové světla. Když jsem je pouze zapl, ledka svítila normálně. Když jsem je pak zhasl, problikly i kontrolky mlhových světel a ledka dálkových světel se spálila. Nejspíše se tam někde při vypnutí objevuje proudová špička, která tu ledku spálí. Vyřešil jsem to tak, že jsem na ledku paralelně připojil kondenzátor 10uF, tento by měl špičku pokrýt a vyfiltrovat. Zatím funguje, kdyby něco, ozvu se.
  18. Je chyba v elektronice okolo ledky. Špatný řídící obvod, nevím, bez schematu je to jako z křišťálové koule. Diagnostika je na toto krátká podle mě. Nehlásí žádnou chybu. Jedná se o budíky 5J0920841B. To schéma by dost pomohlo, ale pochybuju že ho někdo má když i sama škodovka mění budíky za budíky..
  19. Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo neřešil problém, kdy mu přestala svítit modrá kontrolka dálkových světel? Budíky jsem měl už 2x rozdělané, ledku jsem 2x vyměnil avšak situace je vždy stejná. Když zapnu dalkove, ledka se rozsviti, když je pak zapnu podruhe tak je už ledka spálená. Postřehl jsem, že při rozsvicení dálkových světel krátce probliknou i kontrolky předních i zadních mlhových světel, což za normální nepovažuji.. Je jasné, že není problém v ledce, ale v elektronice okolo.. Proto se ptám jestli to už někdo neřešil, případně nemá někdo el. schéma budíků? Děkuji za odpovědi.
  20. Zdravím, jsem novým vlastníkem fabky s tímto motorem a absolutně netuším co tam předchozí majitel doteď používal za olej. Hádám že klasiku 5w-40 nebo 5w-30, olej to nežere skoro vůbec, za ten rok se najelo nějakých 12tkm a za dobu co ji mám já, tj. posledních 7tkm jsem nedolíval vůbec nic a hranice je furt v pohodě. Podle škodovky mám dolít olej s normou vw 502 00 a nějaké další 2. Koupil jsem olej Castrol EDGE 0W40 TITANIUM FST A3/B4 (vw 502 00) a pak začal bádat. Dočetl jsem se, že se nedoporučuje měnit horší olej za lepší v tom smyslu, že by se mohli uvolnit nějaké usazeniny v motoru a ucpat nějaké mazací kanálky.. Jen nevím jestli horší za lepší myslí např. polosyntetiku za plnou syntetiku nebo právě např. olej s nižší viskozitou než se používal do teď (což nevím jaký byl). Proto se ptám, jestli vidíte nějaký problém v tom, nalít tam takový olej. Po přečtení tohoto fóra jsem se dočetl, že by snad mělo stačit dodržet normu předepsanou výrobcem a vše by mělo být OK. Děkují za odpověď.
  21. EDIT Oficiální vyjádření škodovky k danému problému je to, že konkrétně rns 310 nebude komunikovat nikdy s předfaceliftovou FII, neboť auto šlape na jinačích komunikačních protokolech než potřebuje rádio. Zapomněl jsem se optat, jaké přesně to jsou. Nicméně výstup přes diagnostiku je jen přes K-line. Je možné, že některé ŘJ si mezi sebou předávají informace pomocí can 1.6, ale rádio potřebuje can 2.0. Toď vše. Dalo by se to vyřešit snad nějakým převodníkem, ale už mě to nebaví řešit, tak kdyby se někomu hodily informace.
  22. Zdravím, opět se hlásím. Pořídil jsem VAG kabel (klon z číny) a nechal projet F2 diag. Přikládám log. Problém stálé trvá a sice že rádio nekomunikuje s can komfort. Stejně tak se nelze připojit k RJ rádia a navigace (adresa 56, 37). Nicméně jsem se na internetu dočetl, že pokud rádio komunikuje po can rozsvítí se jeho tlačítka po zapnutí osvětlení palubky. Což funguje. Napadá tedy někoho co s tím? Děkuji za nápady. Ještě jsem si všiml jedné věci a sice, že ve VCDS je možnost diag pomocí automatické detekce vozu přes CAN, což mi ovšem vyplivlo něco ve smyslu že RJ nekomunikuje a musel jsem tedy ručně najít můj model. Model: 5J (5J - Skoda Fabia (2007 > 2010)) Sken: 01 02 03 08 09 15 16 17 19 25 37 44 46 55 56 76 77 VIN: TMBCD65J273022581 Kilometry: 136030km ------------------------------------------------------------------------------- Adresa 01: Motor Labely: nevybrány Řídící jednotka SW: 03C 906 057 F HW: 03C 906 057 M Díl: BOSCH ME7.5.20 G 9715 Revize: 21H01--- Seriové číslo: SKZ7Z0G4234754 Kódování: 0000071 Dílna #: WSC 25208 260 69798 VCID: 275D4D9D95ED137988-515A Nenalezena žádná chyba. Readiness: 0000 0000 ------------------------------------------------------------------------------- Adresa 03: ABS brzdy Labely: SVO\6R0-907-37x-ABS80.lbl Řídící jednotka SW: 6R0 907 379 C HW: 6R0 907 379 C Díl: ABS 8.0 front H05 0002 Revize: 00000000 Seriové číslo: 00000000000000 Kódování: 0002139 Dílna #: WSC 13765 790 00000 VCID: 3E7388F96A77B2B1DB-513C Nenalezena žádná chyba. ------------------------------------------------------------------------------- Adresa 08: Klima/topení Labely: SVO\6Q0-907-044.lbl Řídící jednotka: 5J0 907 044 A Díl: CLIMAtronic SK25 0608 Dílna #: WSC 00000 000 00000 VCID: 285F4EA198F31C0181-513C Nenalezena žádná chyba. ------------------------------------------------------------------------------- Adresa 09: Centrální elektrika Labely: SVO\6Qx-937-049-C.lbl Řídící jednotka: 6Q1 937 049 F Díl: 0000 BN-SG. 2S36 Kódování: 25998 Dílna #: WSC 21717 VCID: 3E7388F93A77B2B1DB-513C 3 závad nalezeno. 01598 - napeti baterie 07-10 - signal prilis maly - Sporadická 01300 - ridici jednotka pro navigaci s CD mechanikou (J401) 49-10 - zadna komunikace - Sporadická 01304 - autoradio 49-10 - zadna komunikace - Sporadická ------------------------------------------------------------------------------- Adresa 15: Airbagy Labely: SVO\6Q0-909-605-VW5.lbl Řídící jednotka: 1C0 909 605 F Díl: Q9 AIRBAG VW61 Q5Q6 0004 Kódování: 20793 Dílna #: WSC 13765 VCID: 275D4D9DC5ED137988-515A Nenalezena žádná chyba. ------------------------------------------------------------------------------- Adresa 17: Přístrojová deska Labely: SVO\5J0-920-xxx-17.clb Řídící jednotka: 5J0 920 841 B Díl: KOMBIINSTR. V2802506 Kódování: 16103 Dílna #: WSC 100530 VCID: 29594BA5D3F925099E-513C 2 závad nalezeno. 01304 - autoradio 49-00 - zadna komunikace 00464 - ridici jednotka s displejem pro radioprijimac a navigaci (J503) 49-10 - zadna komunikace - Sporadická ------------------------------------------------------------------------------- Adresa 19: CAN Gateway Labely: SVO\6N0-909-901-19.lbl Řídící jednotka: 6N0 909 901 Díl: 000E GATEWAY CAN 2S36 Kódování: 00014 Dílna #: WSC 25208 VCID: 70EF66C130A314C119-515A 2 závad nalezeno. 01300 - ridici jednotka pro navigaci s CD mechanikou (J401) 49-10 - zadna komunikace - Sporadická 01304 - autoradio 49-10 - zadna komunikace - Sporadická ------------------------------------------------------------------------------- Adresa 25: Imobilizér Labely: SVO\5J0-920-xxx-25.clb Řídící jednotka: 5J0 920 841 B Díl: IMMOBILIZER V2802506 Kódování: 16103 Dílna #: WSC 100530 VCID: 29594BA5D3F925099E-513C XXX SKZ7Z0G4234754 Nenalezena žádná chyba. ------------------------------------------------------------------------------- Adresa 44: Posilovač řízení Labely: SVO\6Q0-423-156.clb Řídící jednotka: 6Q0 423 156 AB Díl: LenkhilfeTRW V270 Kódování: 10140 Dílna #: WSC 13765 VCID: 6FED65BD2D9D0B3900-513C Nenalezena žádná chyba. ------------------------------------------------------------------------------- Adresa 46: Komfort systém Labely: SVO\6Q0-959-433.lbl Řídící jednotka: 5J0 959 433 A Díl: 03 Komfortgerát 0001 Kódování: 00019 Dílna #: WSC 13765 VCID: 3169A3C5FB295DC956-4B18 Nenalezena žádná chyba. Konec------------------------(Uplynulý čas: 04:35)-------------------------
  23. Ještě jeden poznatek, na maxi-dotu nefunguje ani horní řádek s informacemi z rádia. Což jsem zjistil až teď po tom co jsem trochu googlil. Nevěděl jsem, že tam nějaké informace mají být, když tam nebyly od doby co jsem tu fII koupil.
  24. Aha, takže jestli to chápu správně tak já jako lajk bez diagnostiky čistě kontrolou napětí na konektorech nic nezjistím. Ty kabely sběrnice can bus do rádia přivedené jsou, nicméně co po nich do rádia běhá už nezjistím.. Doma jsem schopný zjistit jen to že na can H je nějakých 4,5V a can L 0,5V.
  25. Zdravím, mám nově fabii 2 s továrním rádiem amundsen rns 310. Nicméně mě štvě, že se rádio nezapne se zapnutím zapalování a zároveň nevypne když zapalování vypnu a klíček vytáhnu. Nastane pak tedy situace, kdy vypnu motor, vytáhnu klíček, ale rádio furt hraje a musím ho ručně vypnout. Co jsem se dočetl různě po internetu, obecně mívají rádia 2 napájecí kabely, jeden se stálýma 12V a druhý ( většinou žlutý) kde se objeví napětí až s otočením klíčku. Nicméně ať koukám jak koukám, moje rádio má 2 konektory z nichž na jednom je stálých 12V a druhý je označen jako bezpečtnostní pin, kterým si rádio z RJ natáhne pin kód. Na obou kabelech je stále 12V. Proto se ptám, nemá tedy být jeden z těch dvou právě spínaný zapalováním ? Nicméně i když vytáhnu pojistku rádia a následně vrátím, rádio se stejně nezapne. A nechci si zvykat na představu, že to to rádio neumí. Viz. dole, jsou zapojené konektory 9,10,12,15,16. Nevím co zač má být konektor 11, nemůžu to nikde dohledat, třeba je to právě ten pin, kde se má připojit 12V na ono zapnutí rádia, ale těžko říct.. Děkuji všem za odpověď. 2. Multi-pin connector 2, 8-pin, for voltage supply lines and CAN bus 9 – CAN bus, high10 – CAN bus, low11 – Display voltage supply, positive12 – Voltage supply, negative, terminal 3113 – Display HV CAN bus low14 – Display HV CAN bus high15 – Voltage supply, positive, terminal 3016 – Anti-theft coding control signal, SAFE, positive
×
×
  • Vytvořit nový...