Přejít na obsah

karlic

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem karlic

  1. karlic

    rozvody

    Nejsem ochoten nacpat servisu bezdůvodně 10.000Kč za výměnu rozvodů, proto zjišťuju co a jak. U Octavie má být šířka opravdu minimálně 22mm a nový řemen má 23mm, čili můj řemen má úbytek po 90.000km pouhý 0,1mm. Viditelné opotřebeníi není také žádné, proto mě zajímá nějaká fotka řemenu, který je opotřebený. Ze Škodovky píšou kontrola v 90.000km a pokud je OK, tak další kontrola ve 120.000km a pokud OK, tak další kontrola ve 150.000km atd. po 30.000km a asi vědí, co jim motory vydrží. Prý je veliký rozdíl v životnosti rozvodů u nafty a benzínu. Benzín je údajně nesmrtelný a může být OK i celou životnost auta. Myslím si, pokud je auto koupené nové a vím přesně, že nejsou stočené kilometry, tak že vše jak tvrdí Škodovka. Průsery asi budou u aut z bázu, protože tam klidně stočí kilometry i o 200.000km a pak se není čedmu divit, že někomu odejdou rozvody, protože se domnívá, že má míň najetých kilometrů. Už aby to stáčení kilometrů byl trestný čin stejně jako v Německu.
  2. karlic

    rozvody

    Mám Octavia 1.6 75kW model 2002 motor AVU. V servise mě tlačili do výměny rozvodů, ačkoliv se ani nekoukli na řemen. Zdálo se mi to podezřelé, tak jsem zjišťoval jak to je u tohoto motoru a věc se má tak, jak píší níže ze Škodovky. Mám najeto 90.000km, tak jsem se na na řemen mrknul a řemen měří 22,9mm (minimum je 22mm) a foto přikládám. Typ řemene je DAY 06A 109 119B . Nevím jak vypadá "špatný" řemen. Je tento řemen, který nemá žádné trhlinky ještě OK? Prý je několik typů řemenů a pro ty je doporučená první pohledová kontrola. Pro kolik km je určená pohledová kontrola na řemen DAY 06A109119B ? Ze Škodovky: Vážený pane, děkujeme za Váš email a důvěru, se kterou jste se obrátil na naši infolinku. K Vašemu dotazu Vám sdělujeme, že u motoru 1,6 75 kW není předepsán interval výměny rozvodového řemene. Výrobcem je předepsána pohledová kontrola při najetí 90 000 km a následně po 30 000 km, pokud nebyl řemen vyměněn. S pozdravem PST - Péče o zákazníka | Kundenbetreuung | Customer Care ŠKODA AUTO a.s. | V. Klementa 869 | 293 60 Mladá Boleslav | Czech Republic Vladimir.Kutnar@skoda-auto.cz | www.skoda-auto.cz | www.skoda-auto.com Škoda - Simply clever.
  3. karlic

    palivoměr

    Tak jsem si na to posvítil a uviděl, že na těch plastových koncovkách je jedna třetina po obvodu nařízlá a lze ji zamáčknout ke středu a potom hadičky vytáhnout směrem ke stropu. Čerpadlo jsem vytáhnul i s palivoměrem. Palivoměr odcvakal ze základního čerpadlového tělesa, potom vyjmul dva konektory s dráty a nakonec vycvaknul drát plováku z plastového držáku. Poté se uvolnila celá odporová dráha, po které jezdí takové kartáčky. Vše bylo černé, tak jsem to očistil a kartáčky pořádně napružil, aby dobře doléhaly na "dráhu". Vše začalo fungovat, oprava jednoduchá a ušetříte 4.000Kč za nové čerpadlo s palivoměrem, protože se samotný palivoměr neprodává.
  4. karlic

    palivoměr

    Poraďte prosím, jak z čerpadla vycvaknout ty dvě hadičky (přepadová, odvzdušňovací). Má se zacvaknout nějaký kolíček, ale žádný nevidím, nevím jaká má být jeho velikost, čím zacvaknout atd.., prostě jak na to. Díky za předem za radu!
  5. Taky mě chytla tato chyba Kde je prosímtě tento snímač, nemůžu ho najít? Nebylo by např. nějaké foto? Díky
×
×
  • Vytvořit nový...