Přejít na obsah

Honek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Honek

  1. Dovolím si občerstvit téma pár poznámkami po provedené montáži na citigo 2016, třeba se budou někomu hodit. Předně velký dík za tohle vlákno a hlavně návod od Sir_Jarek, protože by to podle něj udělal i můj malý syn :-)! 1. K seznamu dílů - místo rozpínací matice 811807577C mi Kelly dodalo nějaký nesmyslný díly. Zjistil jsem u VW, že je nahrazují maticí díl č. WHT003737. Koupil jsem tedy ty, vyzkoušeno, pasuje to. 2. Nejhorší fází práce byl výplach podběhů. Nechápal jsem, kolik materiálu se po jednom roce se vyplavilo z podběhů, a to zejména na straně s hrdlem nádrže. Tady si člověk říká, že ta úspora škodovky je totálně nesmyslná ... Na čištění se mi spíš než houba osvědčil smetáček. 3. Nalezení otvorů - jednoznačně doporučuju přiložit podběh a fixem označit místa otvorů. Pozice děr +/- maximálně pár milimetrů přesně odpovídala. 4. Zvolil jsem metodu vyříznutí čtverečků, zpětně bych možná uvažoval o sloupnutí kruhové samolepky. Nemám ruce chirurga, a nepoškrábat hranu plechu při snaze o vyříznutí dokonalého čtverce se úplně nedařilo. Takže proběhl nátěr, jeho účinek je asi diskutabilní, protože matice se následně při zamáčknutí přes hranu šoupou a dost možná povrch hrany znova naruší. Použil jsem ale doporučovanou vazelínu, kterou jsem dal i na lemy matic, měla by to snad na nějakou dobu utěsnit. Zacvaknutí matic bylo bez problémů, vrstva plastizolu nevadila (toho jsem se trochu bál). 5. Držáky lepené na hranu nárazníku - tady je zřejmě rozdíl ve tvaru nárazníku oproti Up, protože cca 7 cm spodního konce nejde přilepit. Respektive to šlo, ale po několika vteřinách se odtrhne zpět, a to i se zbytkovou barvou, která je na vnitřku nárazníku. Ovšem tohle vůbec nevadí, jeden šroub je sice montovaný do vzduchu, ale jako celek to drží pevně. Možná by šel konec držáku podlepit třeba vrstvou tmelu, možná nahřátím přinutit k držení pozice, ale neřešil jsem (věděl jsem od luky.daniel, že to drží i tak :-)). 6. Osazení podběhů - dával jsem s tlumením na eUp!, na vnějším spodním rohu nárazníku podběh úplně nekryje. Je tam odkrytý růžek nárazníku dohromady tak max. 5 cm2, podobně velký mám třeba i na předku. Je to takové místo, kde to ničemu nevadí a není to nic, co by na první pohled nějak upoutalo. Výsledek za to určitě stojí, subjektivně se i hluk od zadku snížil, ale to může být jenom psychický a odpovídající částce za díly :-).
  2. Dovolím si menší OT - o víkendu jsem přezouval na zimu, na autě byly origo litá kola, které jsem nasadil v březnu při nájezdu 1000 km. Všechny čtyři kola byli doslova přirostlý k náboji, přední ještě o něco víc. Povolily až po několika dobře mířených ranách. Na středu kola vrstva oxidace, přední náboje vypadají hůř než na 8 let starém Focusu ... Mám pocit, že se pod pokličky středů kol dostala vlhkost (ne při montáži) a kvůli tomu to tam rezne. Takže příště něčím namazat, i když tedy na žádném jiném autě se mi tohle nestalo.
  3. Koukám, že nejsem sám, kdo si neobjednání vyčítá, nikdy bych si nemyslel, že to může hrát tak bídně. Bral jsem to tak, že nepotřebuju repro vzadu (kde vozím vzduch), a to byla chyba. Pořád jsem si myslel, že mám něco špatně nastavenýho ... Časem jsem vyladil Radiožurnál tak, že jsem si zvykl. Ale CD pak hraje jako bych pustil starej kazeťák a položil ho pod sedačku :-). Když to tady čtu, tak dodatečné bastlení je pasé, tak snad budu příště chytřejší :-).
  4. Tak to vypadá opravdu na vylepšovák :-). A aby to bylo trochu zamotaný, zhruba při jednom startu z deseti tam ta poslední hodnota zůstane. Třeba zrovna dnes ráno mi zůstaly hodiny :-)
  5. Potvrzuji chování dle popisu mike_k u auta vyrobeného 02/2016 . A opravdu je to otravný...
×
×
  • Vytvořit nový...