Přejít na obsah

xkali

Uživatel
  • Počet příspěvků

    201
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil xkali

  1. On 10/14/2018 at 8:36 PM, Dutch_CZ said:

    Ahoj, mám nově O2 scout, motor BVX, najeto 163.000. Při jízdě po rovině když nezrychluju ani nebrzdím motorem mi ve 2000 a 3000 otáček trochu poškubává běh motoru.

    Máte nějakou radu ? Nové svíčky jsou tam chvilku, jezdím na V-Power 100

    Díky

     

    Dutch

     

    Zkontroluj škrtící klapku - zasviněná to dělá

  2. 14 minutes ago, mikimus said:

    Ahoj lidi, kupuji audi a3 2.0 FSI 110kw r.v. 06. nenašel jsem nic závažného na tento motor, tak doufám, že tu s váma budu i nadále :-D Jen stále nevím, jak moc je ovlivněn motor 95tkou oproti 98cce :-/ Názory jsou různé

     

    Můžu dát referenci z motoru 1.6 FSI (z domu šla s 250tkm na hrbu) - na N95 to bude jezdit, ale řešil jsem problém, že pokud bylo teplo tak v přechodových otáčkách (mezi tak 2000-3000) bylo při otevřeném okénku slyšet lehké cvakání z motoru - bylo to tím, že už elektronika motoru nezvládla korigovat klepání a v motoru docházelo k detonačnímu spalování (ignorovat se to fakt nevyplatí)- vyřešeno nakonec tankováním vysokooktanového benzínu. Pak ani nehlesla. Výkonově to má vliv takový, že pokud motor na N95 musí korigovat klepání - jde to na úkor výkonu, proto u těchto motorů to na N98 jede lépe.

    • Líbí se mi 1
  3. On 8/28/2018 at 7:03 PM, Joker 85 said:

    Zdravím, 

    Nedávná cesta do Chorvatska.

    3FL 1.4.TSI 110kw. 

    Pneu Dunlop Sport Maxx RT2 225/40 R18 XL MFS. 

    Tlak cca 2,5.

    3x dospěli, 1 dítě, a opravdu úplně plný kufr. 

    Spotřebu normálně moc nesleduji ale vynuloval jsem před odjezdem. 

    A výsledku moc nevěřím. :blink:cesta tam 5,1 a zpět 5,3 takže průměr 5,2litru na 100km. 

    Docela jsem zíral, protože jsem čekal spíš něco kolem 6,5l. 

    Kdybych tam měl pneu 205/55 r16 tak by pravděpodobně ta spotřeba byla 5l.

    Musím potvrdit - minulý týden - CR-HR a zpět - 1.4TSI nalozeno, 18" gumy. Prumer 5,2l

    • Pozitivní 1
  4. Měl bych jeden dotaz kolem oleje. Někdy v červnu mi dávali olej v servisu. Od té doby jsem mohl najet tak 5000 km. možná 7-8 nevím.. No ale teď jsem koukal a stav oleje je na spodní hraně tý indikační placičky na meřící štangličce - tedy je to zralé na dolití.

    Je takový úbytek normální? Je to notmální u motoru co má 5 let a 90 tisíc km? Kam by mohl ten olej mizet pokud nikde viditelně neteče?

    Dík za názory.

    Záleží co tam je za olej. Já používám 10W-40 - interval 15tkm a ten vydrží celou dobu - motor má 150tkm U LongLife olejů ke ztrátě dochází poměrně často a je nutné dolévat (jsou řidší)

  5. Osobně mám na autě 195/65/15 na zimu (na léto 16") - koupil jsem dle doporučení ADACu GoodYear UltraGrip 7+ na netu byly za dobrou cenu (tuším kolem 1300,- / kus). Provozováno v oblasti Krušných hor (Boží Dar a okolí) a naprostá spokojenost. Na druhém autě máme Dunlop WinterSport 3D a taky v pohodě - pocitově se mi ty GY jeví o něco lepší. Obecně, ale když člověk vezme cokoliv z "prémiových" značek tak chybu neudělá - osobně bych na autě nechtěl mít obuto nic co má na boku "Made in China".

  6. Já než si pořádně zvyknul s FSI jezdit tak jsem taky tvrdil jak je to líný, ale jak už psal někdo předemnou, ten motor musí být v otáčkách pak táhne. Do kopce jsme z kolegou zkoušeli jeho 1.9TDI - 77kW (bez čipu) a FSI mu ujede, ale otáčkoměr lítá až do červenýho. S MPI už dnes nejsem schopen porovnat s tou jsem jel někdy před 6 lety pak přestup na 1.8T a to člověka zkazilo, protože u ostatních motorizací má pocit, že nejedou.

  7. FSI rozvody řetězem, MPI řemenem - prý řetez víc vydrží. Novější technologie takže se to může dráž posrat. Výhody FSI technologie tj. spalování nehomogení směsi jsou u Octy disadled. Jinak asi FSI bude víc náchylnější na kvalitu benzínu (osobně tam leju N95 z ONA a na něj mi to jezdí nejlíp - mimo Carrery 100, VPOwer 100 apod. (tchán nabral minule N95 u malé benziny - to jsou ty bývalé socialistické - a autu se moc tahat nechtělo a mělo tendenci cukat - dlouhodobě se s tím dá jezdit i pod 6 litrů). Spolehlivost ? Nevím auto má 140tis. (já ho koupil ve 105tkm) - výměnil jsem svíčky, olej, vodní pumpu a kladku na klín. řemenu (ještě nebyly KO, ale nezdál se mi zvuk v ložisku) jinak jen leju benzín a jezdím. Po přesednutí z TDI mám ale pocit, že mi někdo sebral motor :)

  8. Já jsem celkem spokojený ale zase ne nadšený. Předtím jsem měl starou OI se 74kW benzínem tak srovnávám s 85kW FSI. Ve výkonu celkem nevidím rozdíl. Spotřeba je lepší především ve vyšších rychlostech kolem 150km/h.

    Bohužel se mi moc neosvědčilo používání N98. Zkoušel jsem to porovnávat na stejné trase a rozdíl ve spotřebě jsem nepozoroval..

    Otázka do diskuse - mám již 82 tisíc km. Je motor FSI v něčem technologicky lepší nebo horší (proti MPI) co se týče poruchovosti? Je tam třeba navíc nějaké udělátko co se může pochroumat?

    V tomhle úplně expert nejsem a tak víceméně netuším rozdíl mezi MPI a FSI.

    FSI rozvody řetězem, MPI řemenem - prý řetez víc vydrží. Jinak asi FSI bude víc náchylnější na kvalitu benzínu (osobně tam leju N95 z ONA a na něj mi to jezdí nejlíp - mimo Carrery 100, VPOwer 100 apod. (tchán nabral minule N95 u malé benziny - to jsou ty bývalé socialistické - a autu se moc tahat nechtělo a mělo tendenci cukat - dlouhodobě se s tím dá jezdit i pod 6 litrů). Spolehlivost ? Nevím auto má 140tis. (já ho koupil ve 105tkm) - výměnil jsem svíčky, olej, vodní pumpu a kladku na klín. řemenu (ještě nebyly KO, ale nezdál se mi zvuk v ložisku) jinak jen leju benzín a jezdím. Po přesednutí z TDI mám ale pocit, že mi někdo sebral motor :)

  9. načipuj 81kW a tahá to do 4000

    Srovnávat TDI a SDI je dost mimo - s SDI jsem jel asi 300 km a je to prostě traktor - to auto netáhne v žádnýc otáčkách. Fakt je, že načipované TDI 81kW je asi optimum co se týče toho jak auto jede a tím kolik žere. Doma jsem provozoval souběžně 1.8T a 1.9 TDI 81kW obě čiplé - a to TDI zrovna až tak moc nezaostávalo v běžné jízdě. Pokud s tím někdo nechce lítat někde kolem 200km/m tak je dnes 1.8T blbost (opravdu s tím motorem se blbě jezdí 90-100 - chce to opravdu silnou vůli nesešlápnou to). V běžném provozu ty auta maj ve spotřebě rozdíl minimálně tak 3 litry (při stejném stylu jízdy ne s TDI plyn u podlahy a u 1.8T jezdit klobouka) - u 1.8T není problém při trochu agresivnější jízdě atakovat hodnoty za 10 litry - což při dnešní ceně paliva je skoro 100kč/100km - pro mě je to docela argument na úsporu (měsíčna nalítám těch 2500km) - servisně 1.8T opravdu není tak "jednoduchá" jako 1.6 - takže servis bych přirovnal tak právě k tomu TDI - u 1.8T s čipem docela dost trpí spojka - 40tkm a začala lehce prokluzovat u 1.9 TDI drží (250tkm). Sertvačník mají obě dvě :(. Nakonec 1.8T šla do světa - prodával jsem jí docela dlouho ač cena byla poměrně solidní - lidi se těchhle motorů prostě bojí - domů ženě to koupí málokdo a tatík na sobotní výlet na chatu s rodinou asi nééé - ten šáhne spíš po 1.6 nebo TDI. Po zavedení bodového systému a hlavně laser. radarů a policejních pasattů je prostě problém se někde rychle svést - 1.8T to docela umí a já řidičák potřebuju doma a ne v čistírně.

  10. neni tam nikde zmíňka o servisní knížce a to by mě osobně řikalo abych hledal jinde a podle toho co sem čet najedeš dost lepší by bylo TDI

    S tímle bych souhlasil :)

    Co se týče oprav tak servisovat 1.8T a TDI vyjde asi nastejno.

  11. Ahoj,

    řeším koupi Octavie I s motorem 1.8 20V TURBO. Na internetu jsem našel model v pěkné výbavě i s 4x4 (do provozu 10/2004, najeto 126.000 km, výbava prakticky plná, krom kožených sedaček http://www.skodaplus.cz/Car/287435 za cenu 199.000kč). Hodily by se mi informace o spotřebě s pohonem 4x4, každý den jezdím do práce cca 7 km, takže diesel bych nechtěl moc huntovat. Teď budu ještě denně jezdit do druhé práce 30km tam a 30km zpět a potom nějaké delší trasy. Co by mě zajímalo, kolik si veme motor při jízdě po městě, velmi klidnou jízdou, potom dálnice 120-130km/h a mimo město kolem 90ky.

    Na co si dát při koupi takovéto Octavie pozor? Cena mi příjde celkem dobrá, co vy na to ?

    No obecně 4x4 má asi o litr vyšší spotřebu než předokolka, pokud 4x4 nepotřebuješ (hory, apod.) asi bych se tomu v ojetině vyhnul (možnost problémů - je to holt něco navíc). Spotřeba na 7 km jízdy po městě - můj odhad 12-13 - u 30 km je to již lepší. Já měl 1.8T ne 4x4 a normální ježdění bylo tak kolem 8l dá se s tím jet i o něco míň (můj rekord byl asi 6 l/100km, ale přes 90 jsem nešel a turbo se taky nenadřelo - to nebyla jízda - spíš ploužení, ale ten motor umí i o dost víc i těch 12-14 na "pilu") - zkušenost po městě je poměrně nelichotivá - tam to žere doslova i trávu kolem cesty. Obecně O1 1.8T jsou ceny dost nízko - to auto se hodně blbě prodává s tímto motorem, protože o něm jdou legendy co se týče spotřeby. Osobně na těch 7 km je to asi jedno - tam diesel opravdu postrádá smysl, ale spotřebu bych na tak krátké trati neřešil, ale pokud ročně budeš do těch 15-20 tkm tak bych to bral (osobně ne 4x4) svezení je s tím špičkový. Bohužel já najedu ročně celkem dost tak jsem zůstal u TDI - víc mi vyhovuje charakteristika motoru - pro klidnější jízdu a spotřeba je vzhledem k výkonu špičková a hlavně je dneska všude plno radarů a 1.8T (ideálně čiplá) je nejlepší pozvánka na odebrání řidičáku - s tímhle autem to chce hódně silnou vůli jezdit v rámci limitů 90km/h.

  12. nerikam, ze ten motor neni uspornej, mam ho par dni a na dalky mam prumer cca 6l/100, ale kdyby to v OII vyuzivalo vsech moznosti tech. FSI, mohlo bejt uspornejsi

    proste neni FSI jako FSI, u Skodovky se narozdil od Audi a VW jedna hlavne o marketingovy tah :aggressive:

    Jo, jo spotřeba je krásná na benzín, ale když byl člověk zvyklej na poměrně silné TDI tak se to chce naučit s tím jezdit. Nedokážu říct, jestli to má nebo nemá vrstvené spalování - to je stejné jako, když jistý automoto novinář v recenzi trvdil, že TDI 81kW nemá dvouhmotnostní setrvačník (je tam věřte mi). Já si myslím, že by tomu slušela 6g převodovka (neví někdo jestli jde přehodit z golfa 1.6 FSI?) Tímto přeju hodně šťastných km s FSI.

  13. Já mám stříbrnou OII combi 2.0 FSI 4x4... :)

    Jsem mooooc spokojenej!

    To, co jste tu psali o motoru FSI mohu jen potvrdit. Preferuju plynulý zátah před trhnutím a pársekundovým orgasmem z TDI.

    Jediné, co mne trošku deptá je, že manželka s naší "Stříbřenou" jezdí za 7,5 l (95) a já za 9 l.... ;)

    Zkoušel někdo z Vás přestavbu na LPG u tohoto motoru? Mně bylo řečeno, že to nelze... Tak nevím.

    Mějte se tu fajn

    Hrobnick

    Přestavět FSI na LPG prý lze - stojí to dost přes 40tkč a pracuje to na principu několik vstriku LPG potom jeden vstrik benzinu, kvůli chlazení vstřikovačů. Co jsem to odhadem počítal tak se to do FSI nevyplatí (mám 1.6 - průměr 6,5 l/100km), protože to trvale žere benzín, akorát místo např. 8 l/100 km si to vezme třeba 2-3 l/100km + neco LPG.

  14. Jednoznačně 1.8T doporučuju, měl jsem AGU s čipem někde kolem 140kW a byla to fakt raketka. Spotřeba mezi 6,5-11,5 dle nohy, v DE po dálnici dala dle tacho i 250km/h, ale to byl už docela extrém, jinak 200 nebyl žádnej problém i do kopce. Srovnávat 1.8T s 1.9TDI nemá smysl, měl jsme obě tyto auta (TDI stále), obě čiplý - je fakt že TDI tahá do sedaček, ale bouchne kolem 2000ot a lehce na 3000 ot je mrtvá, v přímém srovnání (sprint) má 1.8T plynulejší zátah a TDičku doslova ulítne - a předjíždění krabic jedoucích kolem 90-100km/h - to je otázka okamžiku - je tam slušný přebytek výkonu - zkrátka srovnat to nejde - ve spotřebě je to jiná TDI do 6l/100km, 1.8T - 8,5l/100km. Porovnání s 1.6MPI - to je o úplně něčem jiném - to nejede, na to že nejede dost žere. O turbo se neboj - při správném zacházení vydrží fakt dost. Takže jednoznačně 1.8T ano !!!

  15. Osobní zkušenost

    Cheb - Legoland DE od hranic DE po dálnici (cca.350-370 km odhad - jedna cesta) - tankováno N98 na ONO Tank - O2 - 1.6 FSI, 3 dospělí, 2 děti - tempomat 120-130 km. Spotřeba tam 6,4l / 100km, zpět 6,6l / 100km - tantování opět u Chebu na ONO tanku. Cestou zpět s klimou neb teploty lezly dost přes 30 st. Tchán s tím jezdí 15-30km trasy, dost město a dlouhodobou má kolem 7l/100km.

    Myslím, že to není žádný zázrak - nejnižší spotřebu jsem udělal KV-Pha - 5,3 l / 100km, ale jel jsem fakt defenzivně - jinak kolem 6,5 se s tím dá normálně jezdit - N95 z ONO, žádný VPOwer apod.

    K maximálce - v DE to dolezlo tak do 190km/h, ale víc ani ťuk - ten motor na to prostě nemá. Pokud by, ale soudruzi z VW do O2 nechali dát 6gang převodvku jako má golf s tímto motorem, tak si myslím, že by to auto bylo o něčem jiném. (myslím spotřebu, ne maximálku)

  16. Zdravím, potřebuju trochu helpnout, kam na konektor xenon světla připojit 12V, aby se rozsvítila výbojka ??? Světlo je mimo auto. Díky PS: Je to předfacelift. Nejlépe foto.

  17. Tak nejslabší motor v Oktě to nebyl že jo.... ;)

    Že jsou ceny 1.8 T slušné ještě neznamená, že ty auta jsou taky jako celek slušné lol

    Takže osobně bych taky nevyměňoval celé auto-páč vím, že je 100% OK, ale pustil bych se do úprav motoru.

    Navíc 55Kw má celkem slušný potenciál na úpravy-jasně turbomotory jsou na tom s úpravami nesrovnatelně líp. Ale třebas upravovat 1.6 74Kw mi už příjde opravdu zbytečné a nesmyslné. Kdežto 55Kw se na těch 75Kw dá dostat taky.

    Jo, jo to má :aggressive:

    Už mlčím.

  18. No z nostalgie jsem se sem kouknul, protože jsem auto s tímhle motorem měl asi rok jako služebáka a docela mě překvapilo co s tím chcete dělat. Prostě mi nejde do hlavy, proč chce někdo upravovat nejslabší motor co byl v Octě? Proč někoupit 1.8T (ceny už jsou slušné) a tam se za pár korun nevyřádit. Měl jsem autí s tímhle motorem 2 roky a hóóódně se mi po něm stýská (po spotřebě méně), ale ta 1.6 - 55kW žrala skoro stějně (Brno-Pha - plyn u podlahy a spotřeba kolem 12 litrů :-) při polovičním výkonu (sériovém).

  19. zdravim, pred nekolika mesici jsem koupil octavii 1.8T 4x4. Vsechno funguje zatim bez potizi, byl jsem jen v servisu menit olej a rekli mi; ze si nejsou jisti stavem km vypada to podle nich; ze ma najeto vic. Bohuzel pri koupî nemela servisku. Nyni ma na tacho 142 000km. Potrebuju hlavne kvuli rozvodum vedet kolik asi ma najeto. Vim, kde byla servisovana, takze by tam meli byt zaznamy. Problem je , ze tam pracuje i ten clovek, od ktereho jsem to auto koupil, takze tam se zatim psa

    Pro klid duše bych si je udělal a mám klid - já když kupoval 1.8T bez potvrzeného stavu km tak jsem vyměnil rozvody i olej. Je to sice dražší, ale máš jistotu.

×
×
  • Vytvořit nový...