Přejít na obsah

Letec M

Uživatel
  • Počet příspěvků

    54
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Letec M

  1. Ahoj všichni.

    Ja mam fabku 1.4 Tdi PD a mam podobný problém.

    Jenže mi to bzučí už při zapnutí klíčku v zapalování. Po nastartování už to neslyším

    Včera se mi stalo, že jsem ani nenastartoval a klíček vypnul a ono to bzučelo pořád.

    Měl jsem otevřenou kapotu a slyšel to bzučení ventilového bloku i když jsem měl klíček vypnutý.

    Lehce jsem do bloku klepl rukou a ono to přestalo.

    No a teď "babo raď "

  2. Ted jsem mel tyden k dizpozici Fabii Combi 1.4 TDi 59kW.

    Dynamika velmi slusna, hlavne okolo 2000-2500 ot./min, na predjizdeni opravdu pohoda, s benzinem HTP nebo 1.4 MPi se to neda rovnat.

    Spotreba luxusni, cirka o 1,25 l/100km niz nez u HTP na stejny trati a pri podobnem stylu jizdy.

    Tomu odpovida i dlouhodobej prumer, ja mam v HTP 5,7l/100km, v 1.4 TDi jsem mel prumer 4,5 l/100km asi na 3000km.

    Velky pozitivum je, ze i pri stylu "brzda-plyn" spotreba nijak dramaticky nestoupa, nad 5,5 jsem se nedostal ani na dalnici pri trvale tachometrove 150km/h a velmi dynamicke jizde na okreskach, coz se o benzinakach rict neda.

    Jediny, co mi fakt vadi a po hodine jizdy me z toho bolela hlava je ten zvuk. To je neco, co bych u auta, ktery kupuju na par let, neprekousnul a sel bych do 1.9 TDi nebo do benzinu.

    Pravdou ovsem je, ze jsem jel bez zapnutyho radia, zkousel jsem prave akustickou pohodu. S radiem by to bylo urcite lepsi.

    Naprosto souhlasím. ten dunivý zvuk se da v pohodě eliminovat radiem. jde jen o zvyk. a duni to hlavně při nizkych otačkach. jak zafičí turbo, tak je to v poho.

  3. Jo, mimochodem. Na vrakovisti jsem sehnal komplet samozatmivaci zrcatko i s konektorama a destakem z O1 za 200Kc.

    Za dalsi 100Kc druhe zrcatko z F1 kuli nozicce, abych nemusel pouzit to puvodni ze sveho auta, protoze jsem potreboval jezdit. Navic ta dve nova jsou svetla a origo cerne.

    Nozicka z F1 presne pasovala do samozatmivaciho zrcatka z O1.

    Jen jsem provrtal diru do te z F1 bez jakekoli technologicke dirky navic.

    Pro fixaci kabilku jsem jej protahl tenkou uhlikovou trubickou, ktera je lehce zapustena do nozky a zasichrovana troskou silikonu.

    Ve stropnici je jen presna dira, aby ta trubicka (samozrejme ve stejne barve jako zrcatko) pevne drzela.

    Tot moje zkusenost.

    Bohuzel foto nemam, ale vypada to, jako by to tam bylo odjakziva.

    Jak tu uz nekdo psal: je to faaaakt super a navykove.

  4. Já jsem to zrcátko měl z audi a nožka s dírou pro kabely měla stejný tvar a barvu jako fábie rs.Stačilo jen vyměnit .Zapojoval jsem jen + po klíčku a -.Zpátečka nesvítí tolik aby ovlivnila zatmavení a vnitřní světlo-když svítí-nejedu.Jediné co jsem dlouho scháněl byl plastový kryt v černé barvě co kreje tu drážku pro kabely.Asi 160kč a měsíc objednávání v autor,servis.Malý nedostatek je,že onen kryt je cca o 1cm kratší a nedosedá až k střechovici.Opraveno gumovou průchodkou pro flexošnůru.

    Ahoj. Ja jsem tady na foru koupil taky zrcatko z audi,(od Kemara), ktere ma stejne uchyceni na okno jako F1 nebo dokonce Felicie. Bohuzel tam neni ta krytka na nozicce co kryje kablik s konektorem.

    Obesel jsem par vrakacu na audi a nic. Tak jsem navstivil autorizovany servis a tam po me chteli vin auta ze ktereho to zrcatko je.

    To samozrejme nevim. Dvakrat obednali krytku cca za 160Kc z model. roku 2005 a 2006, ale bohuzel ani jedna na to nepasovala. A ted "babo" rad.

    Uz mi bylo hloupe po nich chtit dalsi na zkousku obednavat. Zrcatko mam namontovane i s origo konektorem (lehce se sehnal na skodovackem vrakaci,dyk je to koncern, ze?), ale vypada to bez te krytky jaksi neuplne.

    Ty mas to zrcatko odkud a jak se ti podarilo sehnat tu spravnou krytku na nozicku???

  5. Mam to same co starburst a musim NAPROSTO souhlasit i s tim co napsal kantorek.

    Pokud je na mem premistovatku vse v poradku a to JE, tak mam ty same zkusenosti co tito dva clenove.

    S timto motorem je proste potreba se naucit zachazet a odvdeci se pak slusnou spotrebou.

    Je samozrejme mozne, ze ta 55ka muze mit trochu odlisne vlastnosti.

    Mam pocit,ze jsem nekde cetl, ze prave i kuli spotrebe Bolka presla na ty 59tky?!?!?!?!?

    Ale nejsem si tim jisty.

  6. sežeň si tohle, jsou to originám světýlka, které se dozadu k madlu dávaly, (dávaly se i do golfu a passatu) na vrakáčích je jich spousta a mně stály cca 3euro. zapoj to normálně na přední světlo. Má to tři polohy: vypnuto, zapnuto a zapnuto jen při otevřených dveřích. nemusíš ani sundávat střechovici, jde to pěkne vyříunou ostrým nožem a je to velmi jednoduché. nemusíš nic vymýšlet, je to origo a vypadá to tam velmi pěkně. a klidně si dovnitř můžeš dát ledku

    :palec2: Super inspirace. :palec2:

    Jen bych mel maly technicky dotaz: jak nejjednoduseji natahnout kabelaz od stropni lampicky, aby se nemuselo moc rozebirat? :help:

  7. Potřeboval bych takovou drobnou radu a nechci kvůli tomu zakládat hned nový téma. Podařilo se mi totiž (bohužel) přeletěz s fabkou jeden retardér o něco rychleji (trošičku tak v 45km/h) než by bylo zdrávo. Možná to sedlo i na doraz, ale nevím. Spodkem jsem určitě neškrtnul. Auto se tváří úplně v pohodě, jízda, pohledově taky v pořádku. Mám se s tím jít rači ukázat do servisu...jestli by mi tam alespoň zkusili udělat geometrii nebo tak něco. A nebo se mám na to vyprdnout když je všechno O.K. Dík za radu. :t

    To jsem rad, ze nekdo zminil ty zas...... retardery. Letos o prazdninach jsem jeden nabral na Vysocine. Nejvic me prekvapilo, ze nebyl vubec oznaceny!!!!!!!!!!

    Pocit jsem mel, jako bych sednul kastli primo na vozovku. Rana jak z dela. Myslel jsem, ze jsem ztratil podvozek.

    Kupodivu se neprojevuji zadne anomalie jak v rizeni, tak ani jinde.

    Jinak k tematu: Mam najeto 40 000 a zacalo mi pri prejezdech urcitych nerovnosti klepat nejdrive na prave strane a tak po pul roce i na leve strane vepredu.

    Vymena kosti a vse je v cajku. :palec2:

  8. A čo tak tento? Nieje to z fabky,ale môže ísť namiesto čohokoľvek,nie len popolníku. :smich: :smich: :smich:

    Niektorí z nás sú proste úžasní. :palec2:

    To je brutus. Fantazii se meze opravdu nekladou. Proti gustu zadny ..........

    To radsi nic, nez tohle.

  9. Ja mam origo gumy a nemam v zime zadny problem s vlhkosti koberce. CHce to jen se o to starat a zavcasu rozpustene s..cky vylevat jak psal jiz nekdo drive.

    Jinak do kufru jsem si poridil gumovou vanu s protiskluzem a v zime klido prevazim mokre lyze i s botami ze sjezdovky do chaty a nemam problem s vodou.

    Po vylozeni jen setru hadrem a je vymalovano.

    Tot muj poznatek s gumovymi koberci.

  10. Poslední

    Suprovy poctenicko. Dik za tyto prispevky.

    Ja krmim svoje premistovadlo extra dieselem od shellu a obcas od omv, pridavam ochranne aditivum uz vice jak rok a jsem naprosto spokojeny.

    Na diesel pomerne tichy i v zime, neklepe, nerachta a tahne slusne.

  11. Ten zákon je kravina. Je to zásah do základních svobod existence v demokratickém státě. Jsem pro správně fungující STK, ale proč komplikovat převod staršího auta nesmyslným poplatkem?

    Pro běžné používání mám nové auto (Octavii Tour), ale pro zábavu mám i několik aut starších, občas nějaké koupím a občas prodám. Tímto poplatkem se mi cena vozu při prodeji snižuje o 10tis., a o ty mě připraví hajzl stát .

    Kdy nám napaří poplatky za starší pračky, lednice, nábytek? Tohle je od státu pěkná hajzlovina a nemá to nic společného s motivací lidí dát auto na vrakoviště a koupit si nové.

    Lidi, co mají staré auto a nechtějí ho prodat, budou v něm jezdit dál a budou v něm jezdit až do úplného rozpadnutí, protože se jejich auto stane naprosto neprodejné. Takže dle mě se situace ještě zhorší.

    Lidí, co na nové auto nikdy nevydělají je dost a spousta z nich ani nemá tu potřebu. Ono těch starých aut zase po silnicích nejezdí tolik, aby to byl nějaký skutečný problém. Většina aut zvyšujících věkový průměr vozového parku stejně nejezdí, jsou jen v registru, protože zase je pro spoustu lidí příliš komplikované auto odhlásit (ekolikvidace apod.). A navíc většina nehod je způsobena s auty mladších ročníků. Bourajících 120 a žigulíků (které jsou neustále zmiňované v odůvodněních vlády) zase tak moc není. Problémem jsou určitě už zmíněné vraky MB, BMW a dalších, kterých jezdí taky dost a dost často s nimi jejich řidiči jezdí jak kreténi.

    Jenže vesničan ve 120 je pro vládu snadnější terč než nagelovaný metrosexuál v MB s 500tis. km na tachometru. Nevím proč, ale je to tak.

    Napsat, že socka, která nevydělá na nové auto, má chodit pěšky, může být opravdu jen názor někoho, kdo žije asi v úplně jiném světě, než je realita většiny národa. Myslím si, že pokud někdo jezdí obouchaným favoritem, tak tak jistě nečiní jen tak ze sportu. Mám dost takových známých i příbuzných, pro které je dát 50tis. za jetou felicii problém, či spíše událost z jiného vesmíru. Nikdy mě nenapadlo je nazvat sockami a nechat je chodit pěšky. Představit si 15km pěšky s nemocným dítětem v náruči... to asi není Evropa 21. století... Takže i jakž takž udržovaný Forman je tomhle případě velký pokrok.

    No nic, to já jen tak k životu v ČR..

    Konečně realistický názor. Díky za něj. Jen je škoda, že přišel až na čtvrté straně této diskuze.

    To je totiž ze života a ne jen plácání nesmyslů jako někteří předchozí "krytici".

  12. Je to OT ale neda se nereagovat. Hold pokud jsem se rozhodl stavet barak a mam rozpocet nasponovanej, tak si nenadělam děcka a tim padem manzelka nemusi byt na materske. Je to vse o prioritach a ne se snazit vsechno zvladnout dohromady a jeste k tomu si koupit nejakou plecku. Mimochodem je to trochu hazard jezdit s detma v nejakem zrezavelem fáčku ci felde nemyslis?

    Bud chcu barak a pak teda musi vyroba deti pockat az se financni situace zlepsi a nebo zustanu bydlet v panclu a muzu si najebat deti jak ta cerna verbeš! Teda pokud nemas tech penez jak sracek :)

    Booože nešťasníku, kde tě našli?!?!?!?!?!?!??!

    Je vidět, že jsi asi nikdy neměl nouzi o finance (že by rodičové?????)

    Měl by ses stydět

  13. to Ciryl i bv12: To je opravdu skvela inspirace.

    Katody do kufru a led na dvere.Ovsem ja bych dal na dere kufru jen ty cervene diody jako vystrahy pro auta prijizdejici zezadu, protoze si myslim, ze tech diod na dverich je az moc.

    Jinak super

  14. Nic, kupovat hmotné věci dárky, sorry magor nejsem ;)

    Je mi 35 let a přiznám se vánoce mě čím dál víc serou kvůli tý komerci, bohužel jelikož mám dva prcky 4 a 5 let tak je nemůžu ignorovat, jen mě točí ten bordel kolem, ale že je budu řešit na škoda fóru, sorry, ale to mi hlava nebere a opravdu mě to rozpaluje.

    Jo a ještě k pokrytectví kolem vánoc, jak se lidi předhánějí a předvádějí v hodnotách a množství dárků na vánoce. Manželce kupuju jen nějakou opravdu malou a co nejlevnější ptákovinu a ona má "nařízeno" to samé, naštěstí to chápe protože taky odmítá platit v období vánoc několikanásobné ceny za běžné věci které se dají proměnit v dárek. A dárky si dáváme po celý rok protože se milujeme po celý rok a nemusíme si lásku předvádět v období vánoc kupováním předražených dárků.

    Vánoce jsou o tom jak se sejít s rodinou popovídat si atd atd, ale určitě ne o vyhazování peněz. Takže ono i to auto dostává řádnou péči po celou dobu co mi slouží a ne pokrytecky jen k vánocům.

    "SVATÁ SLOVA"

    Asi bych to neřekl lépe :palec2:

×
×
  • Vytvořit nový...