Přejít na obsah

mikki

Uživatel
  • Počet příspěvků

    56
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil mikki

  1. Jsem klidnej jezdec, rozhodně ne brdza-plyn. Na Golfu IV odcházej každýmu, na značce nezáleží, ten rozměr 288/...je prostě na p..u. Stačí mrknout na vwclub. Na Octavii jsem si je nechal stočit, ale asi po 6tis. km mám takový tušení, že je to zpátky...

  2. Tak jak sem předpokládal, po zkušební jízdě se jim nic neprojevilo, takže nazdar. Prý by mi to stějně asi neuznali, protože 12000km je už dost a že sem mohl někde probrzdit a bla bla........

    Jelikož sem auto nekupoval přímo u autorizovaného prodejce Škoda, ale u firmy zprostředkovávající prodej aut, bylo mi řečeno, že můžu reklamovat u jakéhokoliv prodejce. Takže budu objíždět sevisy a reklamovat.....asi blbost co?

  3. Už vidim jak tam přijedu, oni se s tím projedou a řeknou, že je to v pořádku. Přitom vím, že se vlněj, mám z předchozího auta (Golf 4, kde sem je měnil asi čtyřikrát po 10000km) vytrénovanou nohu a poznám to. No uvidíme. Nereklamoval už někdo náhodou zvlněné kotouče?

  4. Když to bereš takto,tak to aby ses bál šlápnout na pedál spojky,nebo brzdy,kde máš nějaký mikrospínač,který také určitě nevydrží věčně. Pokud nepotřebuji řadit,nebo brzdit,tak tempomat ovládám jen přes ten knoflík - např. na dálnici dojedu pomalejší vůz v levém pruhu,včas ťuknu do čudlíku a až ten pomalejší uhne,tak zase je ťuknutí a frčím dál. Je to pohodlné - jen cvrnkáš do toho čudlíku prstem. :kol-28: Možná jde jen o zvyk.

    Přesně tak, dělám to stejně, ťuk ťuk a frčíš dál....

  5. Takže taky přihodím nějaké zkušenosti. S tímto motorem v 5-ti stupňovém manuálu máme najeto cca 100k km. Při 30k měněna vodní pumpa, jinak všechno ok. Spotřeba, výkon, všechno pro vyhovující, nejsem žádný závodník ;). Když to vezmu z pohledu dnešních rostoucích cen nafty, jsem ještě spokojenější. Výhody tady byly popsané, takže je vynechám. Spíš se trošku vyjádřím k těm "strašným" problémům. Největší problém je samozřejmě zpřevodování. Nevím pro jakou zemi je to navrhnuté, ale pro 50km/h v obci je to bohužel docela nevhodné. Palubní počítač radí zařazení 4., řadím a otáčky klesnou na 1400 pak stačí jen mírný kopeček a motor vydává zvuky, jako by mě chtěl zabít, takže jezdím 60 (tacho) tím se tento problém řeší, protože to odpovídá cca 1500 a to je to pásmo, kde přestávají vibrace. Existuje samozrřejmě možnost jezdit na 3. kdy těch 50km/h je cca 1700ot/min, takže žádné drama se nekoná, motor je tichý akorát mírně stoupne spotřeba, takže místo 4l to bude 4,3l. Při 90km/h na 5. je to nad 1500 (nevím přesně, nevibruje, takže mě to nezajímá, ale tak nějak 1800 to bude) a všechno bez problémů. Druhá věc je PCT, neboli to elektrické topení. Díky tomu je s tím v zimě lepší svezení než se starší 1,9tdi bez pct. Mám climatronic a předehřívaní funguje na jakoukoliv nastavenou teplotu..tj mám 22 a po chvilce cítím teplý vzduch. Ale četl jsem, že u climaticu se musí ovladač nastavit na max teplotu, aby se to aktivovalo. http://goo.gl/G6cIL - tady toho je víc.

    Souhlas

  6. Ještě k topení - diesely, které jsou určeny pro střední a tuším i východní Evropu maj PTC neboli topnou spirálu v systému topení. Nemusí být na klimatroniku nastaveno maximum jak tu někdo psal, spíná se to tuším pod 4 stupně. Nekamenujte mě za případně drobné nesrovnalosti.

    Já než sjedu z kopce na hlavní (několik set metrů) tak topim, než dojedu do práce sem v teple, ručička vody se nehne.

    Jinak o PTC se toho tady dost.

  7. Tak sem po delší době zabrousil na forum a spoustu nových příspěvků, některé celkem úsměvné viz. nebezpečné předjíždění či jezdit celý den v čepici a rukavicích.

    Je to čistě o pocitech, já přecházel z vyšší motorizace a žádný dramatický rozdíl necítím. Už jsem se s motorem sžil a jsem spokojen.

  8. Je to škoda, že ten motor 1,6 TDI je taková moucha. Měli pokračovat s těmi 1,9 TDI, předělat ho na CR. Navíc tomu žalostně chybí šestka. No na takové to "ženské" ježdění to stačí, či po nákupech...

    Ale no tak

  9. pava: pokud nejsi zavodník, tak stačí naprosto v pohodě. Mám 5ti kvalt, včera jsem jel z Plzně na Prahu 120km/h tempomat ve třech lidech, pak jsem zatopil a rázem tam bylo 180, takže pružnost taky slušná. Pro normálně slušně jezdícího člověka plně dostačující motor.

  10. Díky, blížím se k 1500km, tak začnu jezdit tak nějak normálně. Ještě se zeptám - mám nastavený proměnlivý interval, jezdím převážně město, není lepší si nechat nastavit pevný interval po 15000km? Dík

×
×
  • Vytvořit nový...