Přejít na obsah

Pepa...

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Pepa...

  1. Zítra to bude měsíc, co jsem nechal do své 1,4 MPI namontovat LPG sek. vstřik Lovtec. Měl jsem celkem dobré doporučení na spolehlivost, tak jsem podlehl. Co se dočítám tady je už pro mě pláč nad rozlitým mlékem. Nicméně se musím optat zkušených, je-li normální, že mi spotřeba vyskočíla na 8,5 lit z původních 6,5 lit. Jezdím stejné trasy, stejný styl a shodný řidič. Kromě ztráty výkonu (subjektivní pocit) při akcelereci a zmíněné spotřeby nemám problém. Mám to firmě otlouct o hlavu nebo to nemá cenu. Jinými slovy je to normální? Dík za odpověď.

    Ze svých zkušeností (mám v autě taky sekv.Lovtec) můžu říct, že je to normální. Na benzín jsem jezdil za 6.5l a na plyn za cca 8l. Podle stylu jízdy a podmínek jsem měl nejnižší spotřebu plynu 7 a nejvyšší 8.8(za víc to snad ani jet neumí :) ).

  2. to Karel: Rozhodně budou lepší systémy, ale já bych Lovtec nezatracoval. Po montáži proběhlo dvakrát seřízení a vyjma případu, kdy jsem natankoval špatný plyn a musela se čistit vstřikovací lišta nebyl zatím(cca 40tisíc km)problém. Kontrolka se mi nerozsvěcí a nic neškube :palec2: .

  3. Tak se mi po 22ti tisících km vyjímečně taky rozsvítila kontrolka a začalo to cukat. Zajel jsem do servisu a museli mi vyčistit vstřikovací lištu. Z 95% tankuju u Shellu na Proseku, kde zatím bylo vše OK, tentokrát jsem cestou do Rakouska tankoval na D1 Měřín a pak zpět Popůvky(obojí Shell) a nastaly problémy. Holt jsem se přesvědčil, že s kvalitou plynu v ČR si člověk nemůže být nikdy jistý ani u značkové pumpy. <_< Od vyčištění jsem najel 1200km a zavládla opět pohoda a klid. B)

  4. Včera jsem si ji prohlížel v Hloubětíně na ulici, kde stála (byla v oranžové metalíze)a pomalu začínám měnit názor. To jak jsem ji vídával na dálnici ve stříbrné, tak to byla tragédie, ale v jiných barvách to není taková koza vysoká. Docela se mi začíná líbit. A v kategorii malých aut, mě přijde, že tohle vypadá alespoň troch jako auto.Něco jako mezi slepými, jednooký králem :D

  5. Zkus se podivat na ulozeno motoru a prevodovky (silenbloky), cely agregat motor a prevodovka, jsou ulozeny na trech mistech, z vrchu vpravo vlevo a dole, kdyz ti vybruje radicka, zkus ze predu na leve strane povolit sylenblok, tam jsou tri srouby, ale motor ze spod podepri. Jako to je tezky, ja nevim co tam na tym aute je, treba muze byt spatna pneumatika, ze se to rozchveje, to je tezky. Mozna je to treba ten sylenblok.

    Pozn. u nas v servisu jsme kdysi meli fabiu 1.2 HTP, na volnobeh se to auto nepredstavitelne trepalo, proste nevyvazena klikova hradil, trpalo se to jak vybracni valec. U nekterych novych 1.2 jek jde citit jemne chveni a jako by se to prenaselo na karoserii, no holt, je to trivalec.

    Tak teď jsem absolvoval prohlídku, silentbloky OK, přezul jsem na letní pneu-nové a beze změny. To klepání na volnoběh jsem měl i v době kdy to bylo nové, tak jsem si taky myslel, že to bude u tříválce normální.Ložiska v kolech taky v pořádku.

    Jo a ještě jsem koukal na nějakou diskusi na autorevue.cz a někdo tam má stejný problém, sice to tam nevyřešili, ale je vidět, že to nebude ojedinělý případ.

    No a výsledek je, že to bude určitě ložisko v převodovce, z čehož mám fakt radost :( .

  6. Nikdo nic? To mám takovéhle "štestí" jenom já? :) Musím říct, že mě to dost znechutilo, i když nic není dokonalé, tak aby byly v 60ti tisících problémy s převodovkou, to je paráda. :disgust:

  7. Škodovka mě začíná zrazovat. :angry: Mám najeto 66tisíc a při jízdě na čtyřku a hlavně na pětku, když sešlápnu plyn se ozve takové kolísavé hučení, pokud sundám nohu z plynu, tak to stichne. A taky se přenáší vibrace i do řadící páky. Ložiska kol jsou OK. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Je to dost nepříjemné, hlavně tím jak ten hluk kolísá, po hodině jízdy je to ke zblbnutí, pomůže snad jedině zesílit rádio, ale to není zrovna dobré řešení <_< .

  8. A už mi modi odstraňte pls konečně někdo to varování z profilu, mám pocit, že jsem jediný, kdo to má :angry:

    Mám dojem, že to varování tam mají všichni a každý vidí jen své vlastní B) .

  9. Tak ta sviňucha jedna oranžová se mi zas rozsvítila!!! Už kašlem na jakýkoliv šťourání se v tom a vyhazování peněz jen za to že to zhasnou. si to bude u těch fabii normální. :disgust:

    Nevím, co jsi za to seřízení platil, ale když bys měl nervy a náladu, chtělo by tam zajet znovu, aby Ti to udělali tentokrát zdarma, když naposled to nestálo za nic a dali si trochu víc záležet. Nechci to zakřiknout, ale mě už se to fakt od posledního seřízení(před 20ti tisíci km) nerozsvítilo B) . Pokud to ovšem nepoladili tím způsobem, že "odstřihli" kontrolku. :D

  10. Pokud jdete k firmě, které Vám dělala přestavbu s nějakým problémem. Třeba CHECK, cukání...Bere to firma jako garanci nebo za to platíte. Plátíte-li za to tak kolik?

    Pokud něco takového bylo, šlo to na záruku, tudíž zdarma.

  11. to pafel, brunoos : Jste mě tak navnadili, že vyhodím 4roky starý PYROCOOL a za ty prachy si koupím v Lidlu normální hasičák. Od doby co jsem viděl vzplanout Alhambru na dálnici a žigula uprostřed křižovatky, nenechávám nic náhodě. :palec2:

  12. Co vy všichni na to ??????

    No, nebudem chválit "dne před večerem", takže si chvíli počkáme, jak se to vyvine. ;) Se svíčkami nemám zkušenost, když mi dělali plyn, dali tam nové-Denso a po 20ti tisících tam dali zase stejné. Ještě jsem si pochvaloval tříválec, jak jednu svíčku ušetřím, ale ejhle ona jedna stála 140Kč :disgust: a měli tam od stejné značky na Oktávku a ta stála necelou stovku. :huh: .

  13. Pepa: A to jako že pokud na konci předešlé jízdy nepřepneš na benzín, tak Ti to při následném studeném startu točí nějak dlouho? :unsure: To je tak citelný rozdíl v délce startování? :huh: Já si tedy na nějaké dlouhé točení startéru při startování studeného motoru nemůžu stěžovat, startuji na brnk naštěstí vždy <_<

    No jak jsem psal už dříve, stejně na to nemyslím a před dojetím nepřepínám, protože to není tak strašné. Dělá to jen pokud je ráno výrazně pod nulu a místo na jedno "drcnutí" je to na dvě maximálně tři. V letošní "tuhé zimě" sem to nezaznamenal ani jednou.

  14. a vy u sekvenčního dojíždíte na benzín? A jen proto aby vám to ráno lépe nastartovalo? A není to nějaká blbost :( ?(neberte to osobně) jen se snažím přijít na rozumný důvod v čem by to mělo pomoci. Tohle jsem dělal u Škodárny, ale tam to mělo svůj racionální důvod, aby AC pumpa nemusela tak dlouho táhat, aby v karbecu byl benál co nejdříve.

    (v pohodě-osobně to neberem :) ) Taky nevím, čím to je, až půjdu na servis, zkusím se zeptat. Já na benzín nedojíždím(si skoro ani nevzpomenu, kdy jsem naposledy sáhnul na přepínač), jen jsem si všimnul, že stačí na pár vteřin před vypnutím motoru přepnout na benzín a pak to v chladném počasí nastartuje o trochu dřív.

  15. Zajímalo by mne jak, jestli vůbec řešíte případné opotřebení sedel ventilů. Nějaký ten FLASCHLUBE, nebo něco podobného.

    Tohle jsem vyřešil, několikrát jsem se na to ptal a koukal jsem i na netu a výsledek byl, že je to zbytečné vyhazování peněz. Dneska už mají všechna auta (měl to i Favorit)tvrzená sedla ventilů, tudíž by to mělo být bez problémů. Snad jen některé japonské motory mají sedla měkčí a možná proto Subaru prodává Forestra na LPG a ten má Flashlube namontovaný.

    to Wassermann, Malta, jara2: Musím zaklepat-ani jedno rozsvícení kontrolky. Ale když mi to dřív dělalo, tak mi to tak žralo nervy, že jsem milou kontrolku přelepil izolačkou a byl klid B) .

    to Pavel Greiner: Myslel jsem si, že si něco namlouvám, ale taky mám dojem, že když před dojezdem přepnu na benzín, že to pak ráno líp startuje.(Abysme někoho od LPG nevyplašili, ono to bez toho taky nastartuje bez problému, jen ne na jedno, ale dvě otočení startérem :D )

  16. Jak to stahnout???

    Na www.stahuj.cz si stáhneš program, který to umí nahrát do PC. Chce to jich zkusit víc, stáhoval jsem jich několik(některé vůbec nefungovaly), ale nakonec mám "YouTUBE Movie Downloader 1.0", který to video i upraví , abys to mohl přehrát i na normálním WMPlayer.

  17. Tak to je divné a nemáš problémy s Flagou? Mně zas mechoš doporučil abych se Flaze obloukem vyhýbal a jen jednou jsem jeho doporučení porušil a návštěva u něj na sebe nenechala dlouho čekat, jelo mi to 2 dva válce házelo se to do nouzáku :angry: . Byl zas..ný vstřik olejíčkem (je to příměs která je speciálně u Flagy).

    Tak to jsme dva, já taky jednou vyjímečně tankoval Flagu a zas*alo mi to vstřiky. Pak v servisu říkali, že jsem musel natankovat špatný plyn a přitom tam sami mají taky čerpačku a tankujou Flagu. :D ) Tak nevím, co si mám myslet, každopádně už jsem ji od té doby nenatankoval a je klid. B)

  18. no právě, taky nevím jestli má někdo BRC na HTP, podtlak jo ale skvenční? Dodávají ho vůbec? :huh:

    Na netu jsem zahlédnul, že BRC dělá sekvenční i na tříválce a jmenuje se to SEQUENT 24.

×
×
  • Vytvořit nový...