Přejít na obsah

Petoru

Uživatel
  • Počet příspěvků

    146
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Petoru

  1. Zdravím ve spolek, dají se ještě někde stáhnout aktuální aktualizace map Evropy pro Amundsen MIB1 do Octavie 3? Oficiální stránky Škody Auto má asi rok starou aktualizaci, kterou mám, a další jsem nenašel. Někde na netu jsem četl, že Škodovka pro verzi MIB1 už aktualizace neposkytuje. Je to pravda? Nebo to lze nějak obejít a použít aktualizace map pro MIB 2.
  2. wilevra, přesně tuto odpověď jsem nechtěl. Spíše jsem měl namysli, zda někdo ze stejně postižených majitelů OIII a Lenova P70 to neřešil a náhodou to nevyřešil. U mne se nenačtou kontakty,které jsou uložené v telefonu nebo v Outlooku. Načtou se mi z g-mailu. Po instalaci aplikace Bluethoot phonebook se mi načetly v Amundsenu i fotky ke kontaktům. Hovor příjmu, hands free funguje, ​ jen mi zatím nejde volat (vytáčet čísla) v Amundsenu. Začne se vytáčet číslo, a pak Amundsen napíše "Chyba ve spojení".
  3. Má zde někdo zkušenosti s kompatibilitou mobilu Lenovo P70 a Amundsena? Nějak mi blbne spárování. Načte se mi asi 1/3 kontaktů z mobilu do Amundsena. Nevíte, jak to řešit?
  4. Při servisní prohlídce mi servis sám zaktualizoval software v Amundsenu. Tak jsem zvědav, zda to pomůže.
  5. Farda25, asi v servisu, kde jsem byl, nemají zkušeného technika.:-) Asi před rokem se mi tato "závada" poprvé projevila, tak jsem jel do servisu a oni mi přehráli software v Amundsenu. Je pravda, že celý rok to bylo OK a teď se to projevilo poprvé. Možná ta aktualizace pomohla, ale tento nešvar navigace úplně neodstranila.
  6. Tak koukám, že nejsem sám. Taky jsem si říkal, že někdy se té navigaci zasteskne po "domově" a přepne se na Wolfburg.
  7. Včera se mi stala taková zvláštní věc. Nastavil jsem si v navigaci cíl cesty, vybral nejrychlejší trasu a zapnul navádění. Začátek trasy byl v Českých Budějovicích. Když začalo navádění, tak mapa skočila na město Wolfburg v Německu, ale hlasové navádění mne navádělo přesně po trase v Českých Budějovicích, po které jsem měl jet. Když jsem vypnul navádění a znova zadal trasu, tak bylo vše OK. Setkal už se s tím někdo?
  8. Stáhnul jsem je z těchto stránek: http://updateportal.skoda-auto.com/cs-cz/ Vypíšete VIN kód, stránka Vám nalezne případné aktualizace na Váš vůz. Hned na prvním místě bude aktualizace map. Je tam verze ECE 2016, tedy poslední, která je nejaktuálnější.
  9. Já jsem už včera zaktualizoval navigaci novým souborem map.
  10. Já bych to připisoval té baterce. Když mi poprvé "došla" baterka v klíčku, tak jsem šel rychle koupit novou. A v elektru měli jen neznačkovou za "úžasných" 17,- Kč. Taky to tak vypadalo. Výměna za 2 měsíce. Příště koupím od Duracellu nebo Phillipsu.
  11. Tak jsem včera musel opět vyměnit baterku v klíčku. Tedy za dva měsíce. Je pravda, že jsem posledně koupil nějakou no name baterii. Příště koupím kvalitnější. Na tom vybíjení klíčku při otevřeném voze asi něco bude. Ráno jsem zajel s autem do garáže, abych vyměnil pneu, nechal jsem auto odemknuté a s klíčkem v kapse jsem vyměňoval pneumatiky. Asi po hodině jsem chtěl auto zamknout a přes KESSY to nešlo.
  12. Tak jsem po jednom a čtvrt roce musel vyměnit baterku v klíčku, protože mi přestalo fungovat KESSY. Vyměnil jsem si baterku sám, záležitost na cca 10 min i s přečtením postupu v manuálu k vozidlu. Spárovat klíček s autem jsem nemusel. Neodpustím si, po přečtení celého tohoto vlákna, jednu poznámku. Chlapi, čtěte návody, nebo alespoň, když něco nevíte, tak se snažte si informace najít sami, protože nad některými příspěvky jsem krotil hlavou a nevěděl jsem, zda je to myšleno vážně, nebo je to sranda. Bohužel jsem zjistil, že to bylo myšleno vážně.
  13. Najeto 30 tis. km. Od posledního dolití kapaliny ( při 15 tis. km) mám klid. Při servisní prohlídce jsem se na toto ptal v servisu, kde mi odpověděli, že už s tímto zákazníci přišli a po dolití už k dalšímu úniku nedošlo. Tak asi jako u mě. PS. v současné době najeto 75 tis. km, bez dalšího dolití chladící kapaliny. Tak měli v servise pravdu. Uf, to jsem rád.
  14. Tak jsem dolil chladící kapalinu, tak aby hladina byla v polovině vyznačené části. Tak uvidím, zda dojde opět k poklesu. Pokud ano, tak udělám visit - návštěvu v servisu.
  15. Protože jsem na fóru nikde toto téma nenašel, tak jsem ho založil na základě toho, že po 15500 km jsem zjistil pohledem na přepadovou nádobku chladící kapaliny, že mi asi někde uniká tato kapalina. Při koupi auta byla hladina kapaliny ve vyznačené zóně a teď jí mám asi 1 cm pod minimem. Je zvláštní, že se mi zatím nerozsvítila žádná kontrolka signalizující nedostatek chladící kapaliny. Už jste se s tím někdo setkal? Došlo u někoho k poklesu hladiny kapaliny?
  16. O III, 1.4 TSI MR 2015 předaná v červenci 2014 kryt akumulátoru též nemá.
  17. Petrik, jaká vlastnost????? Pokud si koupím výrobek (auto) za půl mega a více, tak chci, aby vše, co je v autě fungovalo. V návodu pro Amundsena se píše na str. 32: "...doporučujeme používání SD karet třídy 4 a vyšší." O kapacitě SD karty se nepíše nic. Mám SD kartu 32 GB s rychlostí 40MB/s, tedy třída 10. Myslím si, že tato karta je dostatečně rychlá i pro použití v digi kamerách a fotoaparátech, natož aby nebyla schopná rychle komunikovat s Amundsenem, kde doporučují min. třídu 4. Druhá věc je, v návodu na str. 31 doporučují rozlišení Cover alba max. 500x500 pixelů a max. velikosti 200 kb. Pokud to tak mám nastavené, tak to Amundsen nenačte. Musím snížit na rozměr max. 480x480 pixelů a velikost na 180 kb, aby se cover alba načetl. Pokud by tedy karta byla pomalá, tak by podle mě Amundsen měl počkat na načtení SD karty a ne se sám přepínat na rádio. Já jsem "pánem" auta, tak když chci média, tak tam budou média. A pokud bych byl zapomnětlivý a nedal tam CD nebo SD kartu, tak by Amundsen měl napsat "Žádný zdroj", ale ne si sám přepínat, jak si uzná za v hodné. Pokud zákazníci ŠA budou stále odkazování na nějaké "vlastnosti", tak se ŠA možná dočká toho, že je v prodejnosti aut předhoní nějaký korejec, např. Hjundéééé.
  18. Chci se otázat, zda Vám Amundsen sám přeskakuje mezi Media a Radio. Poslouchám hudbu z SD karty (media), vypnu motor, odejdu z auta. Po příchodu a nastartování je Amundsen nastaven na radio, aniž bych s ním něco dělal. Dnes mi v autorisovaném servisu přehráli SW Amundsena, ale říkali, že tato "závada" se zatím nikomu neprojevila. Tak jsem zvědav, zda to přehrání SW pomůže.
  19. Petoru

    Zástěrky

    Zástěrky mám a sundávat je nebudu. V našem kraji se v zimě sype pískem a v některých úsecích i jemnou kamennou drtí. Kdybych zástěrky neměl, tak mám dokonale "opískované" prahy a zadní nárazník.
  20. Moje zatím nejnižší dosažená spotřeba. Nejel jsem na spotřebu, prostě pohodovka na sil. I třídy. S kopce jsem celou cestu nejel, proto jsem neměl spotřebu 0l/100 km. Dlouhodobou jsem měl 5,6 l/100 km. Ale než jsem se rozhoupal to vyfotit, tak se mi dlouhodobá spotřeba resetovala, tak příště. Mám najeto cca. 6700 km
  21. Dájí se nějak nahrát nebo přenést z mobilu fotky k oblíbeným telefonním kontaktům, které mám uložené v Amundsenu? Nějak se mi to nedaří a ani jsem to nikde nedokázal vyčíst.
  22. Tak jsem dnes namontoval pružinky (plíšky) a aretaci k multifunkčnímu boxu. Více na mém vlákně Modrý sršeň : http://forum.skodahome.cz/topic/127780-modrý-sršeň/page-5
  23. Hravec, dnes jsem zkusil multifunkční box zasunout do kolejniček a zdá se mi, že to v těch kolejničkách drží a nevyjíždí. Zítra zkusím, zda box nebude nějak při jízdě drnčet nebo vibracemi vyjíždět. A pokud to bude v pohodě, tak to tak nechám a nebudu nic rozdělávat.
×
×
  • Vytvořit nový...